DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

23.12

 

Joulupukkia odotellessa Hera karkasi kuusenhaku reissulleen, saimme tunnin päästä kiinni keskustan tieltä Enonkoskelta ilman joulukuusta, kts taustakuva, tuolla porolla ei paljon pukin reki liikahda, metsässä ei ole oltu moneen viikkoon johtuen lumen paljoudesta.

 

4.12

 

Hei, Auran kanssa on käyty harvemmin metsässä, mutta Heran kanssa sitäkin enemmän, mitä sitten olemme saaneet aikaan.

Heran haku on vihdoinkin laajentunut jo siedettäväksi, en ole paljon auttanut, tietysti lumikelillä on tullut lasketuksi jälkien perusteella sopivaan paikkaan, Aurakin on lähihakuinen, tyhjässä maastossa tunti/100 m max alle 200 m.

Hera on harjoittelun tuloksena alkanut irtaantua jo helposti 200 m:iin, tietysti jos jälki löytyy, niin sitten mennään tarvittavan kauas ja useimmiten se on päättynyt ajoon.

Molemmat koirat antaa ääntä hakiessaan, jos on oikein jänis tehnyt polkuja, ääntä tulee mielestäni jo liikakin, into ajaa on niin kova.

Ajopuolella on samaa vikaa kuin jollain ajokoirillakin, ihan liikaa vauhtia, perät menee pitkiksi ja ajot takkuaa, joskus kun sattuu " hyvä jänis" niin ajo on sujuvaakin, hukalla haukutaan mielestäni liikaa, etenkin kun on tottunut ajokoirien kanssa toimimaan.

Joka tapauksessa intoa riittää vaikka muille jakaa, hieman on kiinniotto ongelmiakin, vielä ei ole peliä menetetty kunhan saadaan liika kiire vaan jotenkin pois, ehkä ikä tekee tehtävänsä, toivotaan ainakin, pitokoirinahan nämä veijarit on mitä parhaimpia.

 

11.10

 

Tervehdys vaan kaikille, tuli tuossa viime viikonloppuna tehtyä tuomariharjoittelut, Kaavilla, ylit. Jarmo Räty, koira Dredor Estelle ja Rääkkylässä, ylit. Harri Piiroinen, koira Raipe.

Oli mukava ja kiintoisa viikonloppu, pitää laittaa palkintotuomarianomus eteenpäin, niin saa sitten sen himotun kortin kotiin, kiitokset kaikille mukana olleille!!!

 

2.10

 

Terveisiä Suomussalmelta, joka syksyinen metsästysretki takanapäin, lintuja ei ollut, mutta Hera esitteli ajotaitojaan, itse olin niihin tyytyväinen, paljon on vielä petrattavaa, niin haussa kuin ajossa, mutta suunta on oikea.

Asuimme vanhassa kunnostetussa maatalossa Haapa-ahossa, Venäjän rajan tuntumassa Ratteen tien läheisyydessä,

Laskin Heran aamulla aikaisin ulos pissalle, Hera löysi läheisestä metsästä jäniksen ja alkoi ajaa sitä kiivaasti, yhtäkkiä koira haukkui jo pihassa, menimme kaverin kanssa katsomaan mitä oli tapahtunut, Hera vaan pyöri piharakennuksen ympärillä ja haukahteli välillä, sitten se meni rakennuksen alle, sieltä kuului kolinaa ja haukkua, välillä ulinaa kun ei päässyt eteenpäin, mutta kolmannella yrittämällä rakennuksen toisesta päästä sinkosi jänis pihatielle ja Hera perässä, puoli kilometriä tietä pitkin ja sitten metsään, ajo meni väärälle alueelle ja otin Heran kiinni parin tunnin jälkeen, nyt alkoi olla jo sitä samaa meininkiä, mitä viimeisillä lumilla helmikuun lopulla, hyvä Hera.

Haun kun saisi laajemmaksi, niin voisi yrittää kokeisiinkin, energia kyllä pitäisi riittää.

 

27.8

 

Helsingin syysnäyttelyssä joutui isäntäkin laittamaan itsensä likoon ja esittämään Heraa, hyvinhän se onnistui ja ROP ja SERT saatiin mukaan, Marja Talvitie oli tuomarina, arvostelu ei ollut mikään paras mahdollinen, mutta riittävä, ryhmäkehässä Kipinä ei enää Heraa sijoittanut.

 

5,6,7.8

 

Sawo Show ja kolmen päivän turnaus Pertulla ja Heralla edessä.

Hyvinhän se meni, luokkavoitot joka päivä, kaksi VARASERTiä, sekä ROP juniori, tuomareina tanskalainen Gunnar Nymann, Paula Rekiranta ja viimeisenä päivänä unkarilainen Tamas Jakkel.

Selvästi Hera kärsi nuoresta iästään, ei vielä täytä kaikkia rodun ulkomuotokriteerejä, juoksukin oli alkanut muutama päivä aiemmin.

Tuosta on hyvä jatkaa, vuoden päästä uskoisin, että pentumaisuus on poissa ja päästään taistelemaan ykkössijoituksista, Herallahan on jo kaksi sertiä alle kaksi vuotiaana, viimeinenhän on saatava kun on täyttänyt kaksi vuotta, HYVÄ PERTTU!!!

Onnittelut ja kiitokset menestyksestä myös kasvattajalle, Ismo Putkoselle Rantasalmelle.

 

 

23.7

 

Nyt se sitten SERT tulla napsahti Helsingin kesänäyttelyssä, tuomarina Juha Putkonen, voiton nappasi veteraani Track.Action HipHurray, onnittelut!

Urosten voiton vei Lennart, isä sama kuin Heralla, Rico.

 

4.7

 

Hera oli ainoa dreeveri Karjaalla, mutta Perttu Stålbergin mielestä Hera saisi kasvaa vielä rauhassa ja antoi ERIn muttei SAta, kun ei ole muita mihin verrata niin näin voi käydä, Perttu esitti koiran hyvin ja Hera myös esiintyi edukseen.

 

3.7

 

Rantasalmelta matkustimme Karjaalle, missä sunnuntaina oli näyttely, menestystä ei tullut Perttu Stålbergin kehässä, Hera oli ainoa ilmoitettu dreeveri, mutta tuomari oli sitä mieltä, että antaa koiran vielä vankistua ja antoi ERI:n, mutta ei SA:ta ja näin jäi pelkkä luu kouraan kotiin viemiseksi.

 

2.7

 

Rantasalmella, Heran kasvattajan, Ismo Pulkkisen, kotikunnassa järjestetyssä KR näyttelyssä, tuomarina Paavo Mattila, Hera sijoittui neljänneksi ( 9 narttua ) ja sai VARASERTIN, voittajaksi leivottiin viisivuotias Älviira, omistaja Hannele Turakainen, kasvattaja Anneli Varjus, onnittelut!

Taakse jäi mm. viime vuoden erikoisnäyttelyn voittaja Track-action Upsis, Heran sisko, omistaja Ari Marjo Juvalta, sai ensimmäisestä näyttelystään EH:n, niinkuin Herakin alkuvuonna.

 

29.5

 

Hera jäi tällä kertaa hopealle eli VARASERTille Joensuun KR näyttelyssä, läheltä piti, mutta Lissu peittosi lopussa jämäkämmällä rungollaan nuoren Heran, karva oli Heralla kyllä pidempi, onnittelut Kati Salliselle Kaaville.

 

 

28.5

 

Hera voitti ROPin ja sai ensimmäisen SERTin Joensuun KV näyttelyssä, kun Hera esitettiin junioriluokassa, niin CACIB jäi saamatta, tuomarina Tapio Eerola, hyvä Perttu!

 

01.05

 

Heran sisko Diana tänään SERT ja ROP Lahdessa, tuomarina Raimo Viljanmaa, onnittelut!

 

29.4

 

Polvijärven näyttelyssä Hera sai hyvän arvostelun, mutta silti vain EH:n, olemme ilmoittaneet sen vielä Suvi-Karelia näyttelyyn.

Perttu esitti Heran ihan hyvin, pientä vikurointia oli pitkän päivän päätteeksi, mutta hyvin selvittiin ja kilpailuluokan voitto kotiin.

 

2.4

 

Kerimäellä Markku Kipinä tutkiskeli dreeverit tarkkaan ja nartuista ei löytänyt sertin kamppeita, Hera EH ja oli paras tulos nartuissa, Heralla ei taida ainakaan vielä riittää rahkeet sertikehään, mutta Perttu onniostui esittämisessä hyvin ja Herakin antoi tuomarin kopeloida rauhassa, kyllä syynäys oli sitä luokkaa, että luonneviat kyllä olis paljastunut varmasti.

Onnenhelmen Ukko voitti odotetusti taas ROP:in, onnittelut Heinävedelle Timolle ja Susannalle.

 

13.3

 

Nurmeksen näyttelyssä EH, hieman epäselväksi jäi miksi, olisi saanut olla selvempi arvostelu, "pientä huomauttamista" ei minun mielestä ole riittävä.

Perttu esitii Heran ihan hyvin eka kerraksi, kiitos Perttu.

11 dereeveriä oli kilpasilla, ROPin voitti Tulisydämen Anastasia ja VSPn Onnenhelmen Ukko, uroksia oli vaan kaksi, Ukosta tuli samalla MVA, onnittelut voittajille.

 

29.2

 

Kausi on ohi ja hyvä mieli jäi, erityisesti Heran 3,5 tunnin mahtava ajo jäi mieleen, kyllä siinä oli hymy herkässä omistajalla metsän siimeksessä.

Tästä on hyvä jatkaa, olen ilmoittanut Heran Nurmeksen näyttelyyn.

 

14.1

 

Uskomatonta, Hera, kaikkein nuorin koirista, on ottanut päällikön paikan, kun on kyse ruuista, mitkä hän on katsonut olevan hänelle, ei ole muilla asiaa niitä syömään, Aurakin on antanut periksi, varmaan ymmärtää, että ei kannata tapella, koska sitä riittää kaikille.

 

10.1

 

Koirat voi hyvin, kunhan pakkanen laskee, niin sitten metsään.

Hera täyttä kohta 9 kk, sitten voitaisiin käydä vaikka näyttelyssä.

 

"vieritä hiirellä"

Suomen dreeverijärjestö P-K:n dreeverikerho