DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

"vieritä hiirellä"

Suomen dreeverijärjestö P-K:n dreeverikerho

31.12

 

Vuosi on vaihtumassa taas, mitä olemme saaneet aikaiseksi, Hera sai viimeisen sertinsä ja tarkoitus oli viedä Hera kokeeseen, mutta ajo ei vielä kulje niin sujuvasti, että kehtaisi kokeisiin viedä, hukkatyöskentelyssä ei vielä malta keskittyä tarpeeksi ja tiellä on sama homma, haulla antaa ääntä joskus liiankin paljon, suomenajokoirapuolelta tulleena ei ole tottunut haussa ylimääräisiin haukkuihin, intoa riittää vaikka muille jakaa ja muiltakin ominaisuuksiltaankin todella huippu koira, parempaa pitokoiraa saa hakea. Hyvä metsästyskoira siitä ainakin tulee, saa nähdä tulevaisuudessa miten sitten riittää paukut koetoimintaan.

Aura ei ole saanut metsää niin paljon kun Hera, Aurakin antaa yöjäljelle minun mielestä liikaa ääntä ja hukkahaukkujakin tulee, haku on lähihakuista, saisi irtaantua edemmäksi heti alussa, etenkin kun jäniksiä on nyt vähän, intoa piisaa Aurallakin ihan tarpeeksi asti, huipputyyppi on Aurakin, hyvä metsästyskoira, en vie Auraa, ainakaan vielä, kokeisiin.

Uskoisin jonkun, jolla ei ole niin kovat kriteerit, käyttävän tämän tasoisia koiria kokeissakin, mutta minä en vielä sitä tee.

 

10.9

 

Olen käyttänyt Heraa useamman kerran metsässä, uutterasti tyttö hakee ja on löytänytkin jäniksiä, ajot ovat olleet vielä takkuisia, mutta usko on vieläkin kova omistajalla, antaa yöjäljelle ääntä jonkin verran, haut ovat kestäneet 15 minuutista kolmeen tuntiin, joten hajontaa riittää.

Auraa oon treenannut Sisun kanssa, hyvin ajavat yhdessä, sais vaan paremmin löytyä jänikset, hieman tuntuu häiritsevän yhteinen haku, keskittyminen ei ole parhainta tasoa.

 

 

13.8

 

Takana Joensuun Elo-Karelia näyttelyt, lauantain kansainvälisessä näyttelyssä tuomarina oli Markku Mähönen, hän antoi Heralle EH:n ja sillä selvä, Ylin Nelli voitti ja Piipanlauman Erä-Juanita sai SERTin, onnea omistajille, Merja Räsäselle ja Pirita Hahtoselle.

Sunnuntaina tanskalainen Jessie Madsen laittoikin koirat eri järjestykseen ja Hera sai ROP:in, hyvä Perttu, Piipanlauman Erä-Juanita sai taas lauantaiseen tapaan SERTin.

VSP:t jäi jakamatta kun ainoa näyttelyyn ilmoitettu uros puraisi tuomaria ja sai toisen käden tiedon mukaan puolen vuoden näyttelykiellon, joten ei kannata tuoda näyttelyyn koiraa, millä on vastaavanlaisia taipumuksia, etenkin jos näin on käynyt jo aiemminkin.

Katso kuvia vasemmalla, voit suurentaa ne klikkaamalla kuvia.

 

26.7

 

Hei vaan kaikki dreeveri-ihmiset, pitkästä aikaa päivitystä.

Mikkelin kesänäyttely ( 77 dreeveriä ilmoittautunut ) takanapäin, mitä jäi käteen, eipä paljon mitään, Hera ei sijoittunut, sai ERI;n muttei SA:ta, sisko Diana sai ERI:n ja SA:n ja lisäksi viimeisen SERTin.

Näyttelyn voitti jo toisen kerran peräkkäin Kelleskorpi Alpo, omistaja Henry Luusua, Vihti, onnittelut pärjänneille ja lisäksi onnittelut Noora Marinille ja hänen mihelleen esikoislapsestaan, oli jo mukana näyttelyssä ( pentuluokassa ), hah, hah !

Kasvattajaluokassa Kolkon kasvatit pärjäsivät hyvin, BIS 4, onnittelut kasvattajalle, Ismo Putkoselle Rantasalmelle, mukana olivat Hera, Jiäräpiä, Diana ja Morris.

Laitan muutaman kuvan sivuille.

 

 

10.6

 

Nyt se viimeinen SERTi tulla napsahti Heralle, Perttu esitti ja Poti tuomaroi, aiemmin Tohmajärvellä Poti ei katsonut Heraa edes sertin koiraksi, mutta nyt suoritus riitti VSP:hen, ROP:n vei Tehho Pulkkisen omistama Petäjikön Nurin-Kurin, onnittelut Tenholle.

Tällä kertaa Lieksassa Heran voittanut Tulisydämen Desiree jäi taakse toiseksi.

 

27.5

 

Tänään esitettiin taas kerran Heraa Mari Lackmanille, nyt saatiin AVO1, SA ja varaserti, ei se paljon mieltä lämmittänyt, mutta tuntui oikealta arvostelulta, viimeistä sertiähän sitä lähdettiin hakemaan, mutta kakkoseksi jäätiin, Katja Piiroisen narttu Tulisydämen Desiree voitti ROP:n ( junioriluokka ) , urokset voitti Arvo Sahlmanin Lordi ja oli samalla VSP, onnittelut!

 

14.5

 

Aurinkoinen sää suosi Varkauden KR näyttelyä, Perttu esitti Heran Mari Lackmanille ja tuloksena oli ERI, AVO3 kts. kuva vas.

Voitto meni tällä kertaa Visa Räsäsen omistamalle Sirille, onnittelut!

 

11.5

 

Koirapuisto on tullut tutuksi meidän koirillemme, tosi hieno ja iso puisto.

 

'29.4

 

Ei pärjätty Tohmajärvellä Heran kanssa, vanhat kolme sertiä eivät painaneet Potin kehässä, vaan AVO2/ERI oli tuomio, Heraa ei siis tarvitse enää esittää Potille, hänen mukaansa  Hera ei ole sertin arvoinen, tarvitsemme vielä kuitenkin sen yhden sertin, kun muut ovat alle 2v. saatuja, joten seuraavaksi Mari Lackmanin kehään Varkauteen, kts kuvat oikealla ( klikkaa isoksi ).

 

 

27.4

 

Kävimme Heran kanssa matchshowssa, ei sijoituttu, punainen nauha.

Olemme hiukan treenanneet Heraa viikonlopun näyttelyyn Tohmajärvelle, Perttu on luvannut esittää Heran.

 

12.4

 

Ei sitten päästy enää kunnolla metsään, pari kertaa vielä ajettiin jänistä, Auralta saatiin nisät ja kynsien juuret vähän verestämään, Heraa säästeltiin enemmän ja paikat pysyivät terveinä, harmi kun tuli tällaiset kelit loppuun, mutta ensi vuonna sitten parempaa onnea.

Hera on ilmoitettu Tohmajärven näyttelyyn, sillähän on kolme sertiä, mutta yksi on saatava vielä yli kaksi vuotiaana.

Loma on alkanut rennosti ilman suurempia rasituksia, vähän pitää harjoitella näyttelyyn ja käydä koirapuistossa.

 

29.1

Tervehdys, olemme käyneet viime viikolla dreeverien kanssa metsässä, muutamia hyviä ajojakin on tullut ja kynsien viereltä on vertakin tippunut, surkeita kelejä, vaihtelevat päivittäin.

Ammuin Auralle yhden jäniksen puolen tunnin ajosta ja toistakin yritin toisena päivänä, mutta pääsi yllättämään passimiehen ja ohilaukaushan siitä tuli.

Herakin ajoi yhden parin tunnin ajon, näinkin jäniksen, mutten päässyt ampumaan. Jäniksen polkuja on ristiin, rastiin ja aika on mennyt vanhoja jälkiä haukkuessa.

Intoa on riittänyt ja kiinniottoa on harjoiteltu oikein olan takaa, tulostakin on syntynyt, toivossa on hyvä elää sanoi lapamato kts kuva.

 

6.1

 

Hei, jos haluat katsella vanhoja uutisia, niin klikkaa alasivuja eri vuosilta, pakkasta pidellään täällä Joensuussa, -23 astetta, muutenkin on karkea keli, joten ei tarvitse metsälle mieliä.

 

Elo-Karelia, Joensuu, tuomari  Jessie Borregaard Madsen Tanska ja Markku Mähönen

Piipanlauman Erä-Juanita, Kolkon Hera ja Ylin Nelli, " klikkaa "  kuvat isommiksi

Jenni Räsänen esittää Heraa ryhmäkehässä, kuvaajana alla mainittu.