DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

22.12

 

Hei vaan kaikki dreeverin ystävät, eipä ole tullut kerrottua Herankaan edesottamuksista pitkään aikaan, mutta nyt sitten kerron kuulumiset.

Kävimme syksyllä metsästysretkellä Suomussalmella, mikä onnistui hyvin, Heralle ammuttiin yksi jäniskin, mukana oli myös pari suomenajokoiraa, joten Hera joutui jakamaan rajallisen ajan muiden kanssa kts.kuva.

Näyttelykäyntejä ei ole tullut, Herallahan on jo sertit kasassa, tarkoitus oli käyttää kokeessakin, mutta ei ole tullut sopivaa hetkeä, kun tuli nuo uudet säännötkin mitkä vaativat AVO luokassa jo enemmän panostusta ja on vielä nuo viisi suomenajokoiraakin mitkä ottaa oman aikansa, lisäksi poikamme pelaa valtakunnallisessa sarjassa koripalloa, missä ollaan joukkueen johtoa, niin ei tarvii hirveesti miettiä vapaa-aikaa, syitähän löytyy, saattaa olla jäänyt jotain noista suomenajokoirien koekäynneistäkin mieleen kun joskus joutui soittamaan jopa 30 puhelua, ennenkuin sai tuomarit hommattua, näyttelyyn kun maksaa osallistumismaksun, niin ei tarvitse ketään vaivata.

Olemme kuitenkin päättäneet astuttaa kaikesta huolimatta Heran helmikuussa, omaan arviooni perustuen suomenajokoirien kasvattajana ja paljon dreeverien rakenteesta tietävänä sekä Heran metsäkäyntejä seuranneena katson, että Hera täyttää jalostamiseen tarvittavat kriteerit. Olen soitellut kokeeksi lähialueen muutaman uroksen perään, osa katsoi tuon ajotuloksen puuttumisen astutuksen esteeksi, mutta löytyi myös sellaisia, jotka eivät tuloksia tarvinneet, kaikki asiasta kiinnostuneet urosten omistajat ovat tervetulleita katsomaan Heraa kotona sekä metsässä jos saadaan vaan sovittua sopiva aika. Olemme lukeneet kasvokirjasta mm. erään jalostustoimikunnan jäsenen pelosta ( kts kuva ), mahdollisen lakimuutoksen sorkkaeläinten ajattamisesta tultua ensi kaudelle voimaan, missä visioidaan dreevereiden jalostuksen menevän pyllylleen ajotaidottomien koirien jalostamisesta eteenpäin, samalla hän kirjoittaa , rahastuksesta, mikä kertoo, ettei hänellä itsellään taida olla kokemusta koirien kasvattamisesta, koska rahaa siitä ei jää käteen kun kaikki kustannukset huomioidaan.

Ainakaan meidän Heran jalostamisessa ei ole tällaisesta kysymys, vaan on todella hyväluonteisen ja sitkeän sekä voimakkaan riistavietin omaavasta koirasta, jolla on oikea rakennetyyppi ja hyvä karva, olen nähnyt yhden sisaruksen, joka oli myös tyypiltään samanlainen, isä on moninkertainen SM kävijä Rico ja emälinja SM 2018 ylituomari Ismo Putkosen kasvattama.

 

On totta että Hera on vasta ensimmäinen dreeverimme, mitä haluamme pennuttaa, mutta kun ihminen on kiinnostunut oikeasti jostain, niin lyhyessäkin ajassa voi oppia paljon asiasta.

 

 

 

30.8

 

Aura sai uuden kodin Liperistä Eija Äijön luota,, molemmat tuntuvat olevan oikein tyytyväisiä tilanteeseen, meillä oli aluperinkin tarkoitus ottaa vain yksi dreeveri, niin siinä kävi, että Kolkon Herasta tuli sitten meidän kantanarttu, suunnitelmissa olisi pennuttaa Hera ensi keväänä, saa nähdä miten siinä sitten käy, kokeissa olisi tarkoitus käyttää ainakin kerran ennen astutusta, urokselta odotetaan pitkärunkoista hyväraajaista , hyväturkkista ajavaa urosta, mikä ei turhia haukuskele, väri voi olla vapaa, halukkaat urosten  omistajat voivat ottaa yhteyttä.

Kahtena päivänä on Hera käynyt metsässä ja yksi ajokin on saatu.

 

30.5

 

Rehveltit voivat hyvin, paitsi Aura varmaan parturoi Heran turkkia selästä, olisimme halunneet viedä Heran Suvi-Karelia näyttelyyn, mutta turkki kun on sen näköinen kuin sitä olisi osin saksilla leikattu, niin ei sitten lähdetty.

Tarhaelämää on vietetty pääsääntöisesti ja odotellaan elokuuta kuin kuuta nousevaa.

 

21.3

 

Onneksi päästiin ottamaan loppukaudesta kunnon loppukiri ja koirat saivat ajella jänistä vielä viimeisinä päivinä, hyvä maku jäi loppujen lopuksi kaudesta, ensi syksynä jatketaan, ainakin Heran kanssa, jos Auralle saataisiin hyvä koti, voisimme luopua siitä, koska meillä on resursseihin nähden aivan liikaa koiria, ottakaa yhteyttä, jos asia ketä kiinnostaa.

 

12.1

 

Ei ole vielä ollut asiaa metsään dreevereilläkään, pitää säästellä nisiä ja jalkoja, uutta lunta kun tulisi niin lähdettäisiin kokeilemaan.

 

1.1

 

Kohta ne alkaa dreeverien huippukelit, lumet ovat jäätyneet ja nyt odotellaan uusia lumia, että päästään tosihommiin, tänään pyydettiin jo tuomariksi ajokokeisiinkin, kiitoksia vaan luottamuksesta.

"vieritä hiirellä"

Suomen dreeverijärjestö P-K:n dreeverikerho

Hera 3 v.

Aura 4v.

Meri 13v.