DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

21.12

 

Tänä syksynä olen käyttänyt Heraa huomattavasti vähemmän metsässä kuin aiemmin, mutta lumien tultua olen lisännyt metsämääriä, nyt alkaa olla koira jo ajokunnossa, vielä viimeistely puuttuu, mutta viimeiset ajot ovat olleet sellaisia, että ihan ammuin kauden ensimmäisen jäniksenkin juuri Heralle, kts. kuva oik.

Näyttelyissä ei olla tänä vuonna käyty, sertit on kyllä hankittu.

Olen myös suunnitellut Heran pennuttamistakin, juoksut alkaa olla lähellä.

 

31.10

 

Lämmin syksy esti meidän koirien käyttämisen alkusyksystä, Hera on käynyt metsässä todella harvoin, mutta viime viikolla pääsi jo useampana päivänä metsään, ei nuo taidot oo kuitenkaan minnekään hävinneet, kyllä Heran ajosta voi päästä jäniksenkin ampumaan, kyllä sellaisia 80-90 min ajoja on tullut.

Yritän käyttää Heraa nyt enemmän ennenkuin tulee paksut lumikerrokset.

 

9.7

 

Eipä ole Herankaan elämässä tapahtunut mitään erikoista, perus koiranelämää tarhassa muiden kanssa ja pitäähän sitä välillä olla perheen paijattavanakin, ei olla käyty näyttelyssäkään, sertit on jo haettu jo aikoja sitten, pitäis tulevana kautena yrittää viedä kokeisiin ja pennuttaa talvella jos tulee juoksuun vuoden vaihteessa.

 

22.3

 

Heralle ei tullut kunnon juoksua, takapäätä tuli pyyhittyä ihan tarpeeksi, nyt sitten odotellaan, jospa se jossain vaiheessa onnistuisi, odottelimme sitä viimme vuosien aikaan ja se saattoi ollakin aikaisemmin ja jäi huomaamatta, samassa tarhassa oli ainakin Melissalla juoksu 3 vk sitten.

 

Eipä ole vältytty suru-uutisiltakaan, Aura oli jäänyt auton alle ajossa ja kuollut Liperissä, siinä oli koiralla luonne kohdallaan, luovuimme siitä syksyllä ja tämä oli tapahtunut uudessa kodissa, en tiedä vielä tarkemmin miten kaikki tapahtui, mutta kyllä se pahalta tuntui, hyviä muistoja jäi mieliimme, kiitos Aura kaikesta.

 

4.1

 

Hyvää Uutta Vuotta vaan dreeveriväellekin, lunta on jo liikaa mielekkääseen toimintaan, mutta jos lumet pysyy pehmeinä, niin saa siellä metsässä ainakin raitista ilmaa ja kuntoilua.

 

Heraa käytin vuoden vaihteessa muutaman kerran metsässä, hyvin jänis löytyi ja ajot oli ihan kohtalaisia, tiet tuottaa vaikeuksia jos jänis juoksee pidempään tietä pitkin ja etenkin ajon alkuvaiheessa vielä liikaa peruuttelua paluuperillä, intoa enemmän kuin älyä, niinhän se usein menee.

 

Olemme edelleenkin astuttamassa Heraa loppuvuoden 2018 suunnitelman mukaisesti kts. Dreeveri 2018 sivu, niin siellä tietoa Herasta ja suunnitelmista, laita kursori DREEVERI 2019 sivun päälle, niin oikea sivu tulee alta näkyviin ja klikkaat sitä, niin homma onnistuu.

Tulevaa puolisoa ei ole vielä päätetty, mutta etsintää jatketaan, haluttais astuttaa lähitienoon uroksilla, mutta kun ei ole ajotulosta, niin se tuntuu häiritsevän joitain uroksen omistajia, onko järjestön pelko on viisauden alku, tiedä häntä, mutta suositushan on, että pitäis olla ajotulos varmistuksena koiran käyttöpuolen hyvyydestä, ihan hyvä suositus, muttei silti kannata noin pienestä koiramäärästä täysin syrjäyttää jalostuksesta ajavia ja rakenteellisesti oikeanlaatuisia ajotuloksettomia koiria.

Ottakaa yhteyttä jos kiinnostuitte asiasta, otamme mielellämme vastaan asiallisia kannanottoja ja neuvoja liittyen astutussuunnitelmaamme, mahdollisten astutusurosten omistajien yhteyttä kaivataan erityisesti.

 

"vieritä hiirellä"

Suomen dreeverijärjestö P-K:n dreeverikerho

Aura pikkutyttönä

R.I.P 15.2.2019