DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

1591813204382 20200531_221654 IMG-20200522-WA0010

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

18.11

 

Hei vaan dreeveriporukoillekin, pennut ovat saaneet kaikki hyvät ja innokkaat kodit, kaikki ovat päässeet jänisten hajuille ja osa on jo ajanutkin pieniä ajoja.

Heralle jäi aika pitkät nisät vaikka olikin ensisynnyttäjä, ikää oli kuitenkin jo 5 vuotta ja maitoa tuli runsaasti, joten nisät eivät kuivuneetkaan tarpeeksi hyvin, tämä on vaikuttanut käyttömääriin metsässä, verestävät nisät on ollut pakko välillä antaa parantua.

Viime viikonloppuna oli Kolkon koirien kokoontumisajot Varkauden seudulla, Heran kasvattaja Ismo Putkonen antoi suojaliivit kokeiltavaksi metsässä, toivottavasti ne auttavat.

Hera ei ole käynyt tänä vuonna näyttelyissä, mutta ajot ovat olleet keskimäärin ihan kelvollisia.

 

18.8

 

Lauantaina 8.8 luovutettiin kaikki pennut omistajilleen ( kts. kuva vas.), itsellemme emme jättäneet yhtään, ei siksi, etteikö yhdistelmä kiinnostanut, vaan meille jäi vielä 6 aikuista koiraa, jotka kaipasivat jo paljon huomiotamme, koko kesä meni pentuja paimentaessa.

Uusien omistajien ilmeistä ja puheista päätellen kaikki olivat pentuihinsa tyytyväisiä, nyt tilanne saattaa olla jo toinen, tuhoja on kuulemma tehty kotosalla sisätiloissa.

 

26.6

 

Kaikki hyvin toistaiseksi pennuilla, emä joutuu tiukille, mutta on silti hoitanut pentunsa, maitoa on riittänyt ja pennut ovat kasvaneet tasaisesti.

Jälkeisvuotoa on vielä tullut ja ruokahalu saisi olla parempi, vatsa välillä ripulilla, mutta näillä mennään eteenpäin, laitoin pari tänään otettua kuvaa tuohon yläpuolelle, kaikki pikkukuvat ei jostain syystä näy, mutta kun klikkaa kuvan isommaksi, niin tulee kyllä näkyviin.

 

23.6

 

Hei vaan kaiklle dreeveriporukoille, ihan tyydyttävästi on Hera hoitanut äidin velvoitteet, muutama päällemakuu ja polkaisu on tullut tehtyä, maitoa on riittänyt toistaiseksi, Hera on vaikea saada syömään mitään, koska ns.jälkeiset jäi yhtä vaille sisään, vaikka annoimme oksitosiinia lopuksi, että Hera synnyttäisi vielä ne istukatkin, niin kyllä aika runsasta vuotoa on tullut, kun niitä sitten syö ja lisäksi pentujen jätökset, niin kyllä siinä ruokahalut menisi ainakin minulta.

Viimeisen vuorokauden Hera on rampannut ulkona ja yrittänyt päästä joka puskaan ja koloon ihan kuin olisi vielä yhtä pentua synnyttämässä.

Mutta summa summarum, tälläkin menolla pärjätään ja pennut ovat joka päivä kasvaneet lisää, joten pentuja varanneet voivat olla ihan rauhassa.

 

20.6

 

Hyvää Juhannusta kaikille, meillä oli hieman erilainen juhannus tällä kertaa, Hera päätti tehdä pennut juuri juhannuksena ja niin siinä kävikin, aamulla klo 5:30 syntyi ensimmäinen, 13:45 seisemäs ja samalla viimeinen pentu.

Kolme(3) narttua ja neljä (4) urosta muuttivat meille asumaan, joten meillä on tällä hetkellä 13 koiraa.

Kaikki voi hyvin ja vain pientä yninää kuuluu silloin tällöin pentulaatikosta.

En ole vielä rustaillut varsinaista myyntimainosta, mutta tällä hetkellä olisi vielä vapaana pari pentua, jos kiinnostaa, ottakaa yhteyttä puhelimitse, Juha Nousiainen, 0443088969

Ei ole tullut nukuttua juuri nimeksikään, joten kirjoittelen tarinaa joskus enemmän.

 

17.6

 

Alettiin eilen mittaamaan Heran lämpöä, se oli jo 37 astetta ja sama tänään, muita merkkejä ei ole kyllä näkynyt, lenkkeillään pari lenkkiä päivässä ja odotellaan.

 

15.6

 

Kävimme aamulla röntgenissä Heran kanssa ja eläinlääkärin mielestä siellä olisi peräti seitsemän pentua masussa, ultrauksessa näkyi vain kolme.

Kuvassa vasemmalla olen merkannut pentujen kallot.

Pentujen piäisi syntyä juhannuksena, jännä juhannus tulossa, toivottavasti kaikki menee hyvin ja Hera pääsee nauttimaan äitiydestä.

Ensi viikolla rustaillaan jo myynti-ilmoitusta.

 

10.6

 

Tänään Hera palasi kotiin, Sarille ja Arille kiitokset hyvästä hoidosta, on sillä aika jötikkä tuo masu, luulis pentuja olevan enemmän kuin kolme, olemme ensi viikolla menossa röntgeniin, sitten tiedetään oikea luku, Sari toi Heran Kiteelle ja me tuotiin sieltä se Joensuuhun, tarkoitus on pennuttaa Hera Enonkoskella.

 

31.5

 

Kuten kuvista näkyy, vatsa alkaa tosissaan pyöristyä, Hera on ollut Sarilla ja Arilla äitiyslomalla sulhasen kanssa, voitais puhua jopa pienestä häämatkastakin.

Hyvin ovat pärjänneet keskenään ja Hera on saanut hyvää hoitoa ja huomiota, reiluun viikkoon on saanut lenkitystä varmaan enemmän kuin koko vuonna meillä kotona, kiitoksia hoitajille, tekee hyvää ensi synnyttäjälle, että on fyysisesti kunnossa, herkkujakin on saanut, mutta tuo pyöreys ei kyllä johdu liiasta ruuan määrästä.

Laskettu aika on juhannusaattona, silloinhan sitä valvotaan jo muutenkin pitkälle yöhön, synnytys juhannuskokon katveessa, saa hienoja kuvia, saakohan lääkäripalveluja tarvittaessa siihen aikaan, ainakin maksu tulee 200%:lla.

 

22.5

 

Haluatteko kuulla hyviä vai huonoja uutisia, no kerron sitten molemmat.

Hyvät ensin, Heralla on vauvoja masussa ja huono uutinen on se, että niitä ei ole monta.

Tänä aamuna sain viestin Humun omistajalta, Sari Auviselta, hän kyseli voisiko Hera mennä viikonlopuksi niille kylään, tietysti suostuin heti, kun tiesin Sarin hyväksi koiranhoitajaksi, saisi Herakin vähän muutosta elämäänsä.

Sari tuli hakemaan Heran ja samalla ilmoitti, että hän oli varannut Heralle ajan eläinlääkärille ultraa varten, Sari vei Heran mennessään ja kun hän pääsi lääkäristä, tuli viesti, että siellä on vähintään kolme pentua masussa, Sari on toiminnan ihminen, hän kyseli aikansa Heran kuulumisia ja päätti hoitaa homman sitten ihan itse, eikä siinä olisi mikään auttanut ja hyvä näin, onpahan tuokin tieto sitten olemassa, Hera voi itse tällä hetkellä hyvin lääkärin mukaan, kiitokset vielä Sarille.

Vien viimeisellä raskausviikolla Heran röntgeniin niin nähdään montako sieltä on oikeasti tulossa.

Pentujen kyselijöitä on ollut muutamia vaikka en ole muualla asiasta edes ilmoitellut, en ole luvannut kenellekään mitään, kun en tiennyt, että onko Hera edes tiineenä, mutta nyt on hyvin todennäköistä, että pennut syntyy juhannuksena ja voisin ottaa pari varaustakin vastaan tietyin kriteerein, pennuista kiinnostuneet voivat soitella nroon 044-3088969.

Kunhan pennut on syntyneet terveinä, niin laitan sitten virallisen myynti-ilmoituksen.

 

30.4

 

Parin viikon päästä tiedetään, miten meidän käy, tuleeko Herasta äiti vai ei, Hera tiputteli vielä viimeisimmän astutuksen jälkeen useampana päivänä.

Sari jo kyseli, onko Heralla ollut aamupahoinvointia, Humu odottelee malttamattomana tulevaa isyyttään.

Hera voi hyvin ja syö normaalisti, ottaa asian rennosti.

 

19.4

 

On se vaan mukavaa kun huomaa omistavansa koiran, joka jaksaa pitää isäntänsä hyvällä tuulella päivästä toiseeen, ihan nuorena oli meillä kiinnisaamisessa ongelmia, mutta kun siitä päästiin, niin kaikki on sujunut hyvin, niinkuin tuo astutuskin, kieltämättä oli pieni jännitys siitä mitenköhän kaikki onnistuu, mutta se oli aivan turhaa, astutuskin onnistui hyvin, Hera tyrkytti itseään niinkuin kiimaisen nartun pitääkin ja Humu käytti tilaisuutensa opetella uusia taitoja, kiitos myös Humun omistalle, Sari Auviselle, hän oli onnistunut kouluttamaan koirastaan oikean herrasmiehen.

Astutimme Heran perjantaina 17.4 ja uusimme vielä sen sunnuntaina 19.4 , molemmilla kerroilla koirat jäivät ns. nalkkiin, joten luonto oli tämän yhdistelmän kannalla,  astutuksesta jäi erittäin hyvä fiilis kaikille osapuolille, kaikki tapahtui hyvässä ja leppoisassa ilmapiirissä, koirat olivat kuin luotuja toisilleen, nyt vaan odotellaan mitä tulee tapahtumaan lähitulevaisuudessa.

Kiitos Sari ja Ari, oli todella kiva tutustua teihin, Sari lupasi vielä auttaakin synnytyksessä ja koirien hoidossa, toivottavasti loppu sujuu yhtähyvin kuin tämä astutuskin, laskettu aika on siinä juhannuksen tienoilla ja pennut tulevat olemaan luovutusiässä juuri ennen metsästyskauden alkua.

Hyvä ystäväni, Asko Lindgren, oli mukana tänään todistamassa Heran ja Humun herkkää hetkeä, olipahan se hänellekin kuulemma uusi kokemus.

Ilmoitellaan tällä sivulla kun on saatu varma tieto raskaudesta, silloin halukkaat pentujen ostajat voivat ottaa yhteyttä puhelimitse allekirjoittaneeseen: Juha Nousiainen, puh. 0443088969.

 

15.4

 

Hera yllätti koko porukan kun huomasimme viime torstaina 9.4, että se alkoi tiputtelemaan, näyttää siltä, että siitä voisi tullakin jotain, joten eikun soittelemaan ja kysylemään mahdollista urosta siitokseen.

Herallahan ei ole vaadittua ajokoetulosta, mutta näyttelyissä on käyty 20 kertaa, saaliina 4 sertiä ja 5 varasertiä, 3 ROP ja 1 VSP.

Voidaan kyllä todeta ihan tässä julkisesti, että Hera täyttää kyllä jalostamisen kriteerit, joten ei syytä huoleen, emme ole pilaamassa Suomen dreeverikantaa.

Pari sopivaa urosta on löytynyt ja kun kyse on nuorista koirista, olemme valinneet myös varakoiran suorittamaan annettua tehtävää.

Jos astutus onnistuu, niin ilmoitellaan siitä näillä sivuilla, jos haluat tutustua Heran sukutauluun, niin se löytyy "koirat" välilehdeltä.

 

22.3

 

Kausi metsästettiin loppuun asti ja saalistakin sekä hyviä ajoja saatiin, kiitos Heralle.

Loistava kausi takana, metsäpäiviä eniten miesmuistiin, kelit oli mainiot ihan loppuun saakka, kova hanki alla ja 10cm lunta päällä, oli parempi liikkua metsässä kuin syksyllä, satakiloista nuorta miestäkin hanki kannatteli.

Olemme suunnitelleet astuttamistakin jos vaan saadaan kunnon juoksu aikaan, urostakin on jo suunniteltu, hyvä yhdistelmä tulossa, vähintään kaurisajoon, mutta kyllä kaikki muutkin lajit pitäis taittua.

 

7.1

 

Vuosikymmen vaihtui ja samalla vaihtuivat myös ajokelit, joka päivä on erilainen, välillä suojaa ja välillä pakkasta, vaikea on suunnitella mitään metsästys-ym. retkiä kun sää on tuollaista arpapeliä, meidän koirien käpälät ei kestä ajattaa ns. karppakelillä, joten toivotaan, että vielä tulisi pitempiaikainen hieman pakkasen puolella oleva säärintama ja päästäisiin kunnolla metsälle. Hyvää alkanutta vuotta myös dreeveriväelle, pyrimme päivittämään sivuja vähintään kerran kuussa.

Screenshot_20200418-060250_Gallery Suomen dreeverijärjestö P-K:n dreeverikerho IMG-20191221-WA0009 IMG-20200225-WA0006 -596421201264189BF (1) Hera ja pupun ajo Hera koronanokosilla

Hera päiväunilla

1587228139567 1587317898682 KoiraNet yhdistelmä Heran ultra

Hera oli ottanut luun Humulta, Sari keroi, että hyvin tulevat toimeen, molemmat ovat rauhallisia.

Heran ultraus 22.5

Hera Sarilla 20200531_221943

Väsy iski Lipan lenkillä

 

20200615_130219 1592388784793 Heran pentue

"klikkaa kuva auki"

 

1592655935494

31.5 otettu kuva, tiineys alkaa näkyä.

Taitaa tulla enemmän kuin 3 pentua.

1596960049487 20200817_194020

Vieraisilla Polvijärvellä Aren luona