DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

20200531_221654 IMG-20200522-WA0010

 

 

31.5

 

Kuten kuvista näkyy, vatsa alkaa tosissaan pyöristyä, Hera on ollut Sarilla ja Arilla äitiyslomalla sulhasen kanssa, voitais puhua jopa pienestä häämatkastakin.

Hyvin ovat pärjänneet keskenään ja Hera on saanut hyvää hoitoa ja huomiota, reiluun viikkoon on saanut lenkitystä varmaan enemmän kuin koko vuonna meillä kotona, kiitoksia hoitajille, tekee hyvää ensi synnyttäjälle, että on fyysisesti kunnossa, herkkujakin on saanut, mutta tuo pyöreys ei kyllä johdu liiasta ruuan määrästä.

Laskettu aika on juhannusaattona, silloinhan sitä valvotaan jo muutenkin pitkälle yöhön, synnytys juhannuskokon katveessa, saa hienoja kuvia, saakohan lääkäripalveluja tarvittaessa siihen aikaan, ainakin maksu tulee 200%:lla.

 

22.5

 

Haluatteko kuulla hyviä vai huonoja uutisia, no kerron sitten molemmat.

Hyvät ensin, Heralla on vauvoja masussa ja huono uutinen on se, että niitä ei ole monta.

Tänä aamuna sain viestin Humun omistajalta, Sari Auviselta, hän kyseli voisiko Hera mennä viikonlopuksi niille kylään, tietysti suostuin heti, kun tiesin Sarin hyväksi koiranhoitajaksi, saisi Herakin vähän muutosta elämäänsä.

Sari tuli hakemaan Heran ja samalla ilmoitti, että hän oli varannut Heralle ajan eläinlääkärille ultraa varten, Sari vei Heran mennessään ja kun hän pääsi lääkäristä, tuli viesti, että siellä on vähintään kolme pentua masussa, Sari on toiminnan ihminen, hän kyseli aikansa Heran kuulumisia ja päätti hoitaa homman sitten ihan itse, eikä siinä olisi mikään auttanut ja hyvä näin, onpahan tuokin tieto sitten olemassa, Hera voi itse tällä hetkellä hyvin lääkärin mukaan, kiitokset vielä Sarille.

Vien viimeisellä raskausviikolla Heran röntgeniin niin nähdään montako sieltä on oikeasti tulossa.

Pentujen kyselijöitä on ollut muutamia vaikka en ole muualla asiasta edes ilmoitellut, en ole luvannut kenellekään mitään, kun en tiennyt, että onko Hera edes tiineenä, mutta nyt on hyvin todennäköistä, että pennut syntyy juhannuksena ja voisin ottaa pari varaustakin vastaan tietyin kriteerein, pennuista kiinnostuneet voivat soitella nroon 044-3088969.

Kunhan pennut on syntyneet terveinä, niin laitan sitten virallisen myynti-ilmoituksen.

 

30.4

 

Parin viikon päästä tiedetään, miten meidän käy, tuleeko Herasta äiti vai ei, Hera tiputteli vielä viimeisimmän astutuksen jälkeen useampana päivänä.

Sari jo kyseli, onko Heralla ollut aamupahoinvointia, Humu odottelee malttamattomana tulevaa isyyttään.

Hera voi hyvin ja syö normaalisti, ottaa asian rennosti.

 

19.4

 

On se vaan mukavaa kun huomaa omistavansa koiran, joka jaksaa pitää isäntänsä hyvällä tuulella päivästä toiseeen, ihan nuorena oli meillä kiinnisaamisessa ongelmia, mutta kun siitä päästiin, niin kaikki on sujunut hyvin, niinkuin tuo astutuskin, kieltämättä oli pieni jännitys siitä mitenköhän kaikki onnistuu, mutta se oli aivan turhaa, astutuskin onnistui hyvin, Hera tyrkytti itseään niinkuin kiimaisen nartun pitääkin ja Humu käytti tilaisuutensa opetella uusia taitoja, kiitos myös Humun omistalle, Sari Auviselle, hän oli onnistunut kouluttamaan koirastaan oikean herrasmiehen.

Astutimme Heran perjantaina 17.4 ja uusimme vielä sen sunnuntaina 19.4 , molemmilla kerroilla koirat jäivät ns. nalkkiin, joten luonto oli tämän yhdistelmän kannalla,  astutuksesta jäi erittäin hyvä fiilis kaikille osapuolille, kaikki tapahtui hyvässä ja leppoisassa ilmapiirissä, koirat olivat kuin luotuja toisilleen, nyt vaan odotellaan mitä tulee tapahtumaan lähitulevaisuudessa.

Kiitos Sari ja Ari, oli todella kiva tutustua teihin, Sari lupasi vielä auttaakin synnytyksessä ja koirien hoidossa, toivottavasti loppu sujuu yhtähyvin kuin tämä astutuskin, laskettu aika on siinä juhannuksen tienoilla ja pennut tulevat olemaan luovutusiässä juuri ennen metsästyskauden alkua.

Hyvä ystäväni, Asko Lindgren, oli mukana tänään todistamassa Heran ja Humun herkkää hetkeä, olipahan se hänellekin kuulemma uusi kokemus.

Ilmoitellaan tällä sivulla kun on saatu varma tieto raskaudesta, silloin halukkaat pentujen ostajat voivat ottaa yhteyttä puhelimitse allekirjoittaneeseen: Juha Nousiainen, puh. 0443088969.

 

15.4

 

Hera yllätti koko porukan kun huomasimme viime torstaina 9.4, että se alkoi tiputtelemaan, näyttää siltä, että siitä voisi tullakin jotain, joten eikun soittelemaan ja kysylemään mahdollista urosta siitokseen.

Herallahan ei ole vaadittua ajokoetulosta, mutta näyttelyissä on käyty 20 kertaa, saaliina 4 sertiä ja 5 varasertiä, 3 ROP ja 1 VSP.

Voidaan kyllä todeta ihan tässä julkisesti, että Hera täyttää kyllä jalostamisen kriteerit, joten ei syytä huoleen, emme ole pilaamassa Suomen dreeverikantaa.

Pari sopivaa urosta on löytynyt ja kun kyse on nuorista koirista, olemme valinneet myös varakoiran suorittamaan annettua tehtävää.

Jos astutus onnistuu, niin ilmoitellaan siitä näillä sivuilla, jos haluat tutustua Heran sukutauluun, niin se löytyy "koirat" välilehdeltä.

 

22.3

 

Kausi metsästettiin loppuun asti ja saalistakin sekä hyviä ajoja saatiin, kiitos Heralle.

Loistava kausi takana, metsäpäiviä eniten miesmuistiin, kelit oli mainiot ihan loppuun saakka, kova hanki alla ja 10cm lunta päällä, oli parempi liikkua metsässä kuin syksyllä, satakiloista nuorta miestäkin hanki kannatteli.

Olemme suunnitelleet astuttamistakin jos vaan saadaan kunnon juoksu aikaan, urostakin on jo suunniteltu, hyvä yhdistelmä tulossa, vähintään kaurisajoon, mutta kyllä kaikki muutkin lajit pitäis taittua.

 

7.1

 

Vuosikymmen vaihtui ja samalla vaihtuivat myös ajokelit, joka päivä on erilainen, välillä suojaa ja välillä pakkasta, vaikea on suunnitella mitään metsästys-ym. retkiä kun sää on tuollaista arpapeliä, meidän koirien käpälät ei kestä ajattaa ns. karppakelillä, joten toivotaan, että vielä tulisi pitempiaikainen hieman pakkasen puolella oleva säärintama ja päästäisiin kunnolla metsälle. Hyvää alkanutta vuotta myös dreeveriväelle, pyrimme päivittämään sivuja vähintään kerran kuussa.

Screenshot_20200418-060250_Gallery Suomen dreeverijärjestö P-K:n dreeverikerho IMG-20191221-WA0009 IMG-20200225-WA0006 -596421201264189BF (1) Hera ja pupun ajo Hera koronanokosilla

Hera päiväunilla

1587228139567 1587317898682 KoiraNet yhdistelmä Heran ultra

Hera oli ottanut luun Humulta, Sari keroi, että hyvin tulevat toimeen, molemmat ovat rauhallisia.

Heran ultraus 22.5

Hera Sarilla 20200531_221943

31.5 otettu kuva, tiineys alkaa näkyä.

Taitaa tulla enemmän kuin 3 pentua.

Väsy iski Lipan lenkillä