DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

Sissin viikonlopun saaliit

Kennelajatuksethan tulevat usein mieleen vasta silloin kun saa hyvän koiran, niin myös meillekin kävi 1.11.2002, Ossi Hölttä Mikkelistä soitteli eräänä syysiltana ja kertoi, että voisi luopua ajokoiranartustaan, Porolammen Sissistä, olimme jutelleet aiemmin, että ottaisimme koiran häneltä, jos hän siitä joskus luopuisi, sitä valintaa elämässämme emme ole tarvinneet katua,  meillä ei aiemmin ollut omaa metsästyskoiraa , mutta olimme touhunneet paljon tuttavien koirien kanssa metsästysretkillä, enimmäkseen hirvikoirien, kiitokset vaan siitä kaikille. Sadulla oli myös pieni villakoira, Sara, hänen suvussaanhan kenneltoimintaa oli harrastettu vuosikausia ( airedalenterrieri), kyllä tunteet nousee pintaan tätä kirjoitettaessa, niin hieno koira Sissi oli, Sissin vahvuus oli, ettei se ajossa mennyt kertaakaan ns. paluuperille vaan oikaisi suoraan tuoreille jäljille ja siksi ajo kulki niin hyvin, ylösotto oli myös huippuluokkaa, vanhatkin jäljet kelpasivat, jos uudempia ei ollut ja jänis löytyi, jos niitä yleensä oli siinä maastossa, vanhemmiten Sissi tuli hieman hakulöysäksi, mutta metsästystä se ei haitannut, päinvastoin, kaiken hyvän lisäksi Sissi osasi varoa autoja, ei ollut sellaista paikkaa mitä olisi tarvinnut pelätä, uintikin maittoi tarvittaessa.

Sissi kuoli yöllä tarhaan 12 v. ikäisenä alkukesästä 2007 ( tekstin taustana kuva Sissistä ).

 

Olimme  päättäneet ottaa toisen koiran kasvamaan Sissin rinnalle, niinpä lähdimme eräänä kevätpäivänä v. 2005 Nurmekseen Oiva Nevalaisen luokse ajokoiranpentuja katsomaan, sillä reissulla valitsimme Merin eikä sitäkään valintaa ole tarvinnut katua. Oiva antoi valita kolmesta nartusta, allekirjoittanut valitsi nyt jo kansainvälisen muotovalion, Kellolan Iipin, mutta tyttäremme Roosa halusi Merin ja niin kohtalo puuttui peliin ja  Kellolan Meristä tuli meidän koira ja Oivasta ns. oppi-isä kenneltoimintaan, Oiva opetti meille kaiken oleellisen suomenajokoirien kasvatuksesta ja lisätietoa saimme alan julkaisuista sekä metsästä että näyttelyistä.

Vuonna 2007 tulimme siihen tulokseen, että otamme kolmannen koiran, kun Sissi alkoi jo jäädä eläkkeelle, valitsimme Karkon Lilon Martti Kinnuselta Tohmajärveltä ( Karkon Sirusta ja Prihan Sällistä ), parempiluonteista koiraa saa hakea, Sissin kuoltua haimme vielä Soipan Sinin Paavo Soiniselta Pieksämäeltä, olimme katselleet netistä Oinosen Heidin Pokon Pippuria ja aikomuksena oli ottaa pentu Pippurista, mutta pentuja oli varattu siinä määrin, ettei se onnistunut, Heidi soitteli myöhemmin ja kertoi Paavon tulevasta pentueesta ja niin saimme ns. keulilta valita Sinin, onni oli siinäkin matkassa mukana.

 

Kun pennutimme Merin ja päätimme ottaa oman kasvatin, niin annoimme Lilon pitkäaikaiselle metsästyskaverillemme Asko Lindgrenille Sulkavalle ( kuvassa ), loppujen lopuksi meille jäikin kaksi pentua, Tuuli ja Sisu, uroskoiran pitäminen narttujen kanssa on joskus hankalaa, mutta Sisu syntyi melkein vuorokautta myöhemmin kuin muut ja taistelun kautta pääsi perheeseemme, siksi annoimme sille nimen SISU, loppujen lopuksi meille on sitten jätetty Merin kaikista pentueista yksi jälkeläinen kasvamaan, että voimme seurata niiden kehitystä päivittäin, vuonna 2014 meillä on sitten kertynyt seitsemän koiraa, kts. koirat-välilehti.

Uutena tulokkaana perheeseemme saapui alkukesästä 2014 Pertulle Karkkilasta Esa Tauriaiselta dreeveri, Aura nimeltään, Aura jäi 15.2.2019 Liperissä auton alle ja kuoli heti saamiinsa vammoihin.

Neidolle sattui tapaturma alkutalvesta 2014 ja se jouduttiiin lopettamaan, lisäksi päätimme jättää Sinin pentueesta nartun itsellemme ja niinpä Asko otti Lissun itselleen metsästyskoiraksi Sulkavalle, meille on siis  kuusi koiraa kotosalla.

 

Tuomarikortin sain syksyllä 2008 ja kävimme kasvattajakurssin loppusyksystä 2008 Hotelli Juliessa Joensuussa, anoimme kennelnimeä talvella 2009, kyllä siinä se puoli vuotta vierähtää, ennenkuin nimen saa virallistettua, Kennelimme nimi hyväksyttiin 11.6.2009 ( kts. etusivu ).

Nimi tulee Sadusta ja kantanarttu Meristä=>SATUMERI=> Satumeren kennel.

 

Meillä on 43 omaa kasvattia, 24 pentua Meristä ( Tahti, Vili, Luontopolun Retu ja Hakatien Robin) ja 12 pentua Sinistä ( Vili, Manu, Satumeren Tassu ) sekä 7 pentua Tuulista ( Kellolan Naku ), lisäksi olemme rekisteröineet 18 kasvattiemme pentua nimiimme.

 

Omista kasvateista Niko on saanut kansainvälisen- ja Suomen muotovalion sekä Suomen käyttövalion arvon, Sisu ja Madonna Suomen muotovalion arvon ja Madonna lisäksi kansainvälisen muotovalion arvon.  Meri tuli v. 2009 kaksoisvalioksi ja Sini muotovalioksi , lisäksi Meri valittiin vuoden eräkoiraksi ja voitti paikallisen Sanomalehti Karjalaisen koirakilpailun 2009.

Sini tuli kaksoisvalioksi 2011 ja tuli toiseksi maksimipisteillä Sanomalehti Karjalaisen koirakilpailussa ja valittiin vuoden 2012 eräkoiraksi.

 

Porolammen Sissi Uutiset vuodesta 2010-2019 -596421201264189BF (1) Sissi ja jänis