DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

 29.12

 

Kyllä oli toisena päivänä haku hidasta, jänis oli lähellä, mutta aikaa meni kuitenkin 80 min. ennenkuin jänis lähti liikkeelle, Sini ontui selvästi etujalkaansa ja oli väsynytkin, paras terä oli poissa, tuomarit olisivat antaneet keskeyttääkin, mutta kun sinne asti lähdettiin, niin yritettiin loppuun saakka, toisella erällä alkoi sataa oikein kunnolla vettäkin, mikä lisäksi vaikeutti ylösottoa ja toinen pupu jäi sitten löytymättäkin, joten yhdellä ajolla ( 85 min. ) lopetimme vuoden ajokokeet. Kiitokst järjestäjille ja tuomareille, vielä oli mahdollisuus voittaa arvonnassa tutkapanta, mutta onni ei suosinut tällä kertaa.. kts. tulokset linkistä.

 

28.12

 

Kävimme vielä vuoden lopuksi Pohjanmaallla Isossakyrössä Siniä koettelemassa parempien tulosten toivossa, eka päivänä oli yöllä myrskynnyt ja oli pakkaspäivä, tiet olivat jäätiköllä ja kynnöspellot kuivaksi jäätyneinä, ajo sujui hyvin metsässä, mutta kynnöspellolla haisi sen verran huonosti, ettei Sini haukkunut ja pitkiä katkoja haukussa syntyi, teilläkin oli vaikeuksia, lisäksi oikea etujalka venähti, mikä vaikeutti seuraavaa päivää. ps. kts. linkistä tulokset, 109/42 ja 74/86 AJOKOE 3.

 

24.12

 

KIITOKSET KAIKILLE JOULUTERVEHDYKSISTÄ, ollaan vähän huonoja lähettämään joulukortteja jne. mutta kyllä niitä on kiva saada, ollaan yhteydessä ja OIKEIN RAUHALLISTA JOULUA JA ONNELLISEMPAA UUTTA VUOTTA 2011 KAIKILLE KASVATEILLE JA KOIRAHARRASTAJILLE!!!

 

19.12

 

HOME, SWEET HOME, ollaan kotosalla Joensuussa, kylläpä otti koville, nukkuminen kun ei vaan onnistu linja-autossa eikä muutenkaan reissuissa, kiitokset järjestäjille ja muille matkaajille ylläpidosta ja seurasta, me olimme ainakin tällä kertaa tyytyväisiä, etenkin verrattuna toissa kesäiseen, HYVÄÄ JOULUA KAIKILLE JA VIELÄ ONNELLISEMPAA UUTTA VUOTTA!

 

ps. nyt sitten vaan odotellaan pari viikkoa, tarttuiko koiriin kennelyskä vai ei ?

 

18.12

 

Tänään oli sitten Sinin vuoro, ROP ja CACIB, VSP meni jälleen Eräjätkän Ruutille, Sini onnistui Tuulia paremmin ryhmäkehässä, kuuden sakissa, mistä valittiin kolme kauneinta, eväät ei riittäneet palkintosijaan tällä kertaa.

 

17.12

 

Terveisia taalta LIETTUASTA, VILNASTA, takana on ensimmainen nayttelypaiva, saaliina Tuulille ROP ja CACIB, Sinille VARACACIB ja LIETTUAN muotovalion arvo, VSP meni myos Pohjois-Karjalaan Uimaharjulle, Erajatkan Ruutille ( juniori ), huomenna esitamme vain Sinin ja sitten illalla alkaa paluumatka Suomeen, koko yo ajetaan kohti Tallinnaa. ps. ei loytynyt suomalaisia kirjaimia, mutta koettakaa saada selvaa, kirjoittelen loput sitten maanantaina kun palaamme Joensuuhun.

 

11.12

 

Kävimme SININ kanssa Rääkkylän ajokokeessa, tiukassa oli ykkönen, mutta sen verran oli onnea, että se kuitenkin tuli, 75,63 pist. erät  66/120 min ja 5/63 min, toisessa erässä ajoa 63 min. ja jänis tielle, mistä sitä ei sitten enää löytynyt kovasta yrityksestä huolimatta.

 

6.12

 

Vihdoin tuli onnistuminen Tampereen ryhmänäyttelyssä, Tuuli sai ERI/SA/PN1/SERT/VSP, tuomarina Jaana Hartus.

 

4.12   ( kts. linkit )

 

Eipä mennyt paremmin tämäkään päivä MESSUKESKUKSESSA, ei tullut VOITTAJATITTELIÄ, vaan sinne se matkasi taas Kahvanahon Lounatuulen mukaan, Tuulin sijoitus oli sama kuin eilen ( AVK2 ), paitsi tuli vain ERI, tuomarina edesmennyttä Arvi Elmeniä tuurannut Harry Tast.

Pohjois-Karjalaan tuli kuitenkin VSP, jonka sai Raikuvan Ruuti, onnittelut!

 

3.12  

 

HELSINKI WINNER on takanapäin, tuloksena ERI/SA AVK 2, ei riittänyt paukut parempaan tällä kertaa, Kahvanahon kennel ja Kellolan kennel  veivät omansa, ei siinä muilla ollut taaskaan nokan koputtamista, Kahvanahon Lounatuuli ROP ja Kellolan Ville ( juniori ) VSP, Kellolan kennel vei kasvattajaluokan voiton, huomenna uusi yritys.

 

Kokinvaaran metsäjerpit ry järjesti historiansa ensimmäiset ajokokeet ja hyvin järjestikin. Kokeet muodostuivat tulostasoltaan hyviksi, kolmen koiran ajaessa ykkös palkinnon. Keli ei ollut paras mahdollinen, johtuen paikoin sankasta räntäsateesta ja tuulesta. Koetoimikunta oli tehnyt hyvää työtä maastoja valitessaan, maastoissa oli jäniksiä ja petojen havaintoja ei ollut, vaikka maastot olivat aivan itärajalla. Kahdesta koirasta tuli käyttövalio Kuturan Jeristä ja Mulonsalon Mantasta. Ylituomarin tehtävät hoiteli Rajavuoren Jari, sihteerinä oli Moilasen Tiina.

Tulokset:

1.Mämmikorven Netta om. Ensio Meriläinen 88,29

2.Kuturan Jeri Tarja Lauronen 85,71 KVA                      ONNITTELUT!!!

3.Mulonsalon Manta Raimo Hämäläinen 76,46 KVA    ONNITTELUT!!!

4.Tiitu Esa Lehikoinen 75,75

5.Jalo Toivo Varonen 69,25

6.Kirkkojärven Sahti Eero Kolehmainen 56,25

7.Hanhikorven Iiro Timo Karjalainen 53,29

8.Karsikkokankaan Lulu Marko Tuupanen 40,38

9.Alapörkän Jere Ari Tahvanainen 39,13

 

28.11

 

Susirajan Pamaus, urosten voittaja on 1. Kotaniemen Jysky 85,50p AJOK 1 om. Hannu Piiroinen, Kontiolahti, ONNITTELUT!

 

27.11

 

Susirajan pamaus, narttujen voittajaksi selvisi 1. Päiväpirtin Suvituuli, 83,88p AJOK 1 om. Mikko Romppanen, Nurmes, ONNEA!

 

22.11

 

Olemme menossa MESSARIIN, kuulimme tänään, että sunnuntain tuomari oli vaihtunut, koska ARVI ELMEN oli kuollut sunnuntaina hirvijahdissa, Satumeren kennel ottaa osaa ja kiittää erityisesti SININ muotovaliosta Kouvolan näyttelyssä, kts. kuva näyttelystä Galleriassa.

Tuomariksi on tulossa sunnuntaiksi HARRY TAST.

 

21.11

 

Ensi viikonlopun SUSIRAJAN PAMAUS tuntuu olevan tällä kertaa todella nimensä veroinen, montakohan koiraa menee susien suuhun, kuulemma jopa 5 koiraa olisi joutunut susien raatelemiksi tänä syksynä Lieksan seudulla, emme uskaltaneet ottaa riskiä ja¨niinpä emme ilmoittautuneet kisaan, onnea vaan sinne ilmoittautuneille, epävirallisten tietojen mukaan sinne olisi menossa 5 narttua ja 12 urosta, oikeat luvut selviävät viikonloppuna.

 

9.11

 

HIENOSTI! meni Laihialla, onnistuminen heti eka päivänä ja SINISTÄ tuli kaksoisvalio, toinen haku oli vähän tahmeaa, muuten ok 40/108 ja 175/94 , koiran omistajalla oli vatsatauti päällä, joten voimille se otti kaiken kaikkiaan, tullessa tuli vielä ylinopeussakot kaiken kruunuksi, muttei sekään vielä hyvää mieltä vienyt.

 

6.11

 

Peruimme Merin osallistumisen KALAKUKKOAJOIHIN, koska Meri ei ole tällä hetkellä täydessä iskussa, panostamme SININ viimeisen ykkösen saamiseen, suuntaamme Pohjanmaalle, koska siellä on ajokokeita keskellä viikkoa, kts kalenteri, pitää sitä nyt yrittää, kun koira on ajokunnossa, kyllä se tulee olemaan vaikeaa, kun jänikset ei millään tahtoisi juosta, lumet sataa kuitenkin ensi viikon jälkeen ja meille ei riitä lumen tulos.

 

5.11

 

HIENO PÄVÄ, onnistuimme vihdoin Sinin kanssa Tohmajärven ajokokeessa, tilastojen valossa näyttää siltä, että Sini ei pysty muualla ajamaankaan, koska kaikki Sinin tulokset ovat tulleet siellä, aika ihmeellistä magiaa, KISAN voitto ja pist. 89,42 (120/100 min), maastona Ristivaara Tuupovaarassa, jänikset olivat valkoisia ja niitä piti löytää kolme, sillä toisessa erässä mukaan ajoon tuli urosajokoira ja koe oli keskeytettävä, siellä oli lisäksi toinenkin ajokoira ja hirvikoira, mitkä eivät kylläkään häirinneet koetta, onneksi tuomarina oli paikallinen "alkuasukas", joka tiesi, minne mennä jatkamaan erää,  kaiken kaikkiaan hyvätuloksinen kilpailu, 4 ykköstä.

 

Pohjois-Karjala rulettaa, ONNITTELUT  Honkasuoran Moonalle ja Eila Nevalaiselle NAISTEN KILVAN voitosta ja CACITista! Toivottavasti sama tahti jatkuu KILVAssa.

 

31.10

 

ONNITTELUT TIVAKAN KENNELILLE JA TIVAKAN TAIKALLE SEKÄ OMISTAJILLE; HIENO SUORITUS JA KILVAN PAIKKA!!!

 

29.10

 

Ja taas Sinin kanssa Oskolan erän järjestämässä ajokokeessa, jänis piilotteli ja ns perslähtöjä kuultiin useamman kerran, koira teki kyllä parhaansa, ainoa parannettava asia oli jäniksen paluuperälymyilyssä liian kauaksi taaksepäin peruuttelu, olis vaan pitänyt heti jäädä hukalle ja tonkia jänis ylös, niin ajominuutteja olisi kertynyt enemmän, otin koiran kiinni ajosta molemmissa erissä, eka erä 104 min ja toinen 56 min, toisessa erässä jänis meni maatalon pihaan ja olin varma,että jänis meni navetan sillan alle, koira oli jo metsään menossa, kun tulimme paikalle ja meidät nähtyään kääntyi takaisin ja tuli meidän kanssa tutkimaan asiaa, siinä tuli hukkaa parikymmentä minuuttia, koira meni takaisin sinne minne oli ollut alunperin menossa ja sitten taas lähdettiin perslähdöllä, opin siinä, että on aina paras antaa koiran työskennellä rauhassa itsekseen hukalla, seurailee vaan vähän kauempaa tilannetta, 67,42 pist. ja palkintosija 2.

 

 

25.10

 

Kävin Sinin kanssa Polvijärven kahdenviikon kokeessa, Sini oli ykkösen vauhdissa, mutta ryhmätuomarin tulkinta ajokoesäännöistä ei ollut koiran edun mukaista ja niinpä tulos jäi vaatimattomaksi 54,50 pist. (88/26 min ), en käy tässä asiaa enemmän repostelemaan, mutta joskus voi käydä näinkin, tulipahan taas opittua sitä jalostuksen " nureaa " puolta, mikä ei vie tätä harrastusta ainakaan eteenpäin, ei ihme jos porukka pienenee ja      " ukottuu ", täytyy itsekin myöntää, että tuli tunteet liiaksi mukaan, mutta näin se vaan joskus käy.

 

22.10

 

Olimme Sinin kanssa Lieksan ajokokeessa, kaiken kaikkiaan tulostaso oli heikko, ei pitäis selitellä, mutta kyllä oli huonoa tuuria, ajo lähti kaukaa ja tuomareilta poispäin, GPS ei toiminut ja se oli osasyynä heikkoon tulokseen, tuomarihukkaa n.puoli tuntia heti alkuun, jänis juoksenteli  liikennöidyllä tiellä jne., toisessa erässä jänis meni paikallisen eläintarhan ( Pikku Kili )suojaverkosta läpi josta koira ei mahtunut ja homma oli sitä myötä paketissa, n. 46 pist ja ei tulosta.

 

20.10

 

Yksi suuri ajokoiramies on poistunut keskuudestamme, Satumerenkennel ottaa osaa Raimo Varjosen poismenon johdosta, kyselimme toistemme kuulumisia tasaisin väliajoin, viimeksi tapasimme Tervakosken näyttelyssä, missä kisailimme keskenämme ja tuomarina toiminut Auli Vitikainen arvosteli molempien koirat erittäin hyväksi, joten silloin tuli tasapeli, laitoin Raimon pyynnöstä kuvia Galleriaamme näyttelystä, hän se osasi laittaa koiransa näyttelyasentoon ja aina keskittyi todella hyvin koiraansa eikä antanut muiden ulkopuolisten asioiden häiritä koiran esittelyä ja menestystä sitä myötä tuli.

 

 

15.10-16.10

 

Piirinmestaruuskoe käytiin Tohmajärvellä, valitettavasti ei päästy jatkoon, mutta pitää silti olla tyytyväinen neljänteen sijaan ja kalakukkoajoihin pääsystä, kuulemma hieno tapahtuma, kiitokset tuomareille ja kokeen järjestäjille emäntiä myöten, kts. linkki vieressä.

Onnittelut voittajille!

 

9.10

 

Jatkossa ollaan, eikun ensi viikonloppuna Tohmajärvelle piirinmestaruuskisoihin, eipä ole tullut ennen käytyäkään, joten jännityksellä odotetaan, miten meidän käy, tuomareina Martti Kinnunen ja Mirko Tahvanainen.

 

8.10

 

Karsinnat on takanapäin, eka erä haku/ajoi 92/115 min, loppuun tuli hukka, koira ajosta kiinni, toinen erä 36/72, vähän tuomarihukkaa ja lopussa tuomariryhmä säikytteli jänistä tiellä ja ajo loppui siihen, jänis piilotteli jatkuvasti, yht. ajo 187 min kok. pist. 74,79 ja neljäs sija ( kts linkki ), saa nähdä päästäänkö jatkoon?

 

7.10

 

Sori, on jäänyt näiden sivujen päivittäminen vähälle viime aikana, mutta eiköhän se korjaannu piakkoin.

 

Erilaisten vastoinkäymisten kautta valmiina karsintaan, Meri ei ole täysin kunnossa, mutta päätettiin lähteä kuitenkin yrittämään, kesällä keskityttiin treenaamaan nuorisoa näyttelyihin ja muiden koirien peruskunnon ylläpito jäi tekemättä, joten sitä saa mitä tilaa, eihän ne koirat ole mitään koneita, joita voidaan virittää yhdessä päivässä.

 

3.10

 

Ilmoitin Merin lohkon karsintaan, tuomarina Tuomo Heikkinen ja Markku Raijas

 

24.9

 

Kylläpä on hanhet muutettlleet isoissa parvissa, etupäässä valkoposkihanhet, metsähanhi pitäisi Suomessa rauhoittaa kokonaan ja sallia valkoposkihanhien metsästys, koska niitä tuntuu olevan pilvin pimein, tämä on vain tälläinen mielen "raapaisu" ilman enempää asiaan perehtymistä.

 

23.9

 

Koirien treenausta vaihtelevalla menestyksellä.

 

16.9

 

Kemijärven linnustusreissu onnistui hienosti, metsäkanalintujen pesintä oli onnistunut hyvin ja poikueita oli runsaasti.

 

7.9

 

Peruimme Hyvinkään näyttelyyn menon, eipä isäntä katsonut ilmoittautuessa, että on silloin perinteeksi muodostuneella linnunmetsästysreissulla Kemijärvellä, eikä naisjaosto suostu menemään yksin ko. näyttelyyn.

 

6.9

 

Koirien treenaus on alkanut, Meri ja Sini yritetään saada kisakuntoon tulevia kokeita varten, pientä kesälihasta on päässyt kasvamaan.

 

28.8

 

Terveisiä TERVAKOSKELTA, siitähän lauletaan, että PUUHAMAA on kiva paikka, se muuten näkyi näyttelypaikalle, meidän perheelle se oli kaikkea muuta kuin kiva paikka, pettyneinä lähdettiin ajelemaan yhden pysähdyksen taktiikalla kohti Joensuuuta, kotoa starttasimme aamuyöllä klo 4:30 ja olimme kotona klo 18:00, matkaa kertyi 855 km, kerran välähti peltipoliisikin ja mitä lienee sieltäkin tulossa, kaikki merkit olivat kyllä ilmassa, ettei kannattaisi lähteä, perhekin oli sitä vastaan, ettei ole mitään järkeä koko hommassa, pitkä matka ja uusi ajokoiratuomari, joka kertoi kyllä aikeensa ajokoiramieslehden esittelyssä, mutta kun isäntä on niin jästipää, jälkeenpäin täytyy myöntää, että kesän viimeinen hellepäivä tuli vietettyä aivan väärässä paikassa.

 

TUULI sai EH:n, tuomarin sanoin, "  koira, josta on lupa odottaa hyvää, mutta eturinnan puute antaa sille vielä tänä päivänä arvosanaksi erittäin hyvän".

SISU sai EH:n, tuomarin sanoin, "  koira on vaikea arvostella, koirasta ei löydy mitään suurempaa vikaa, mutta jotain kuitenkin puuttuu ( koko ?)

 

Olemme käyttäneet Tuulia kuusi kertaa näyttelyissä, tuomareina arvostetut kokeneet tuomarit, Fors, Poti, Mattila, Nummijärvi, Pukkila, Juutilainen, kaikki totesivat Tuulin olevan sertin arvoinen, joten sitä näin vähän aikaa kenneltoimintaa harrastaneena olettaa, että koira on sellainen, kaikki tämä on tapahtunut vain parin kuukauden aikana ja koira ei ainakaan ole ulkomuodollisesti mennyt huonompaan suuntaan, esiintymisestä puhumattakaan.

Yhtäkkiä sitä kuitenkin huomaa olevansa väärässä ja tehneensä paljon turhaa työtä ja rahaakin on palanut taas sievoinen summa, kyllähän tämä on tuttua kaikille näyttelyissä käyneille, mutta nyt se tuntui jotenkin erityisen turhauttavalta.

 

Jokainen tuomari tekee työnsä niin hyvin kuin pystyy ja laitttaa koirat mieleiseensä järjestykseen, näin sen pitääkin olla, täytyy vain koiranomistajana toivoa, että arvostelulinja pysyisi mahdollisimman samana kaikilla tuomareilla, että koiranomistajatkin olisivat näin paremmin motivoituneita viemään koiriaan näytille.

Eiköhän tämä riitä tällä kertaa, tulokset löytyy pian netistä ja olen itse ottanut kuvia ja pari videoleikettä, mitkä löytyy Galleriasta.

 

ps. näyttelupaikka oli todella hyvä, kiitokset järjestäjille.

 

26.8

 

NYT se on sitten valmis ( pienine puutteineen ), nimittäin uusi koirien olohuone, mitä voi alkaa taas hajottamaan uusin konstein, vanhempi kaarti ei tietysti välitä moisesta tuhotyöstä, mutta nuorimman on hyvä siinä hampaitaan testata, koko on n. 1,8m x 2m x 2,2m, kyllä siinä on hyvä löhöillä ja muistella ajopäiviä, kahvit keitetään ( jos ollaan kotona ), jos joku haluaa tutustua uuteen "koppiin".

Tarkoituksena on käyttää koppia pennutuksiin, ensin opetellaan kävelemään sisällä talossa ja sitten koppiin.

 

14.8

 

Nyt oli sitten KAHVANAHON KENNELin vuoro menestyä Joensuun toisen päivän narttukehässä, Lounatuuli otti omansa ja Sahrami säesti, Tuuli ei sijoittunut tänään, mutta säilytti tasonsa, mikä oli tietysti hyvä asia ( ERI, SA ) ja Sisu sai ERI:n, ei voi olla kuin iloinen Tuovisen Jounin puolesta, sillä käyttöluokassa kilpaillut Hanhikorven Alina piti kuitenkin Pohjois-Karjalan puolia PN4:llaan, kyllä siinä omistjan suupieleen nousi pieni hymyn kare, ONNITTLUT PÄRJÄNNEILLE!

Galleriassa materiaalia näyttelystä.

Seuraava yritys olisi sitten Tervakoskella parin viikon päästä.

 

13.8

 

VARASERTI taas tulla tupsahti, Joensuun kansainvälinen näyttely takanapäin ja luu jäi käteen, Tuuli ERI, SA, VARASERT ja Sisu EH, kehäsihteerikään ei ollut oikein ajantasalla ja kirjoitteli osin puuta heinää, mutta asia saatiin oikaistua Nummijärven myötävaikutuksella, kannattaa siis aina lukea heti paikan päällä, mitä oikein on koirastasi kirjoiteltu, sillä virheitä näyttää tulevan vaikka parasta yrittääkin, KELLOLAN KENNEL jyräsi tällä kertaa muut alleen, mutta huomenna on taas uusi päivä, ONNITTELUT OIVALLE!

Tuuli näyttää Gallerian videolla, mitä mieltä oli varasertistään.

 

24.7

 

Torniossa oli lähellä onnistuminen ( tuomarina Jari Fors ), mutta kun ei vaan taaskaan natsannut kunnolla, ukkoskuurojen keskellä Sisu sai ERI ja SA ja voitti avoimen luokan, mutta ei sijoittunut paras uros kehässä, pitäis olla tänä päivänä isompikokoinen ( 60 cm ) pärjätäkseen loppusuoralla, Tuuli sai ERI, SA, PN4 ja VARASERTIN, koirat esiintyi hyvin, Forsin mukaan serti meni pieneen manttelirikkoon, näin kovassa kisassa kaikki karvat lasketaan , linkissä tulokset ja Galleriassa video ja pari kuvaa. onnittelut voittajille!

 

Yövyimme Juntin Erkin ( 13 valiota ) pihassa, SUURKIITOKSET ISÄNTÄVÄELLE ja tervetuloa vastavierailulle Pohjois-Karjalaan ja Savonlinnaan, onnittelut Serbian ajokoiran menestyksestä!

 

23.7

 

Kävimme Vesannolla näyttelyssä, hellettä riitti ja pieni ukkoskuurokin näyttäytyi, lopputulos oli hyvä, mutta erinomainenkin oli lähellä, Sisu sai Roosan esittämänä ERI ja Tuuli Satun esittämänä ERI, SA ja PN3, linkissä tulokset ja video sekä pari kuvaa Galleriassa, onnittelut voittajille!

 

13.7

 

ONNITTELUT!!! Raikuvan Ruudista  ( om. Seppo Kasurinen ) tuli Pariisissa Maailmanvoittaja ja Jänispolun Hakista ( om. Veikko Ylänen )  Ranskan voittaja.

 

5.7

 

Kävimme visiitillä Mäntässä katsomassa kasvattejamme RALLIA ( Koralli ) ja LATEA ( Lakka ), hyvin oli koiranalut hoidettu ja puitteet koiranelämään olivat mitä parhaimmat, kts. Galleriassa muutama kuva.

 

3.7

 

Juvan näyttelyssä tuli " ISO JYTKY " eli Tuuli sai SERT , ROP ja RYP3 sekä Sisu EH:n, tovoitteet jopa ylitettiin, tuomarina toimi Paavo Mattila, mikä nostaa tuloksen arvoa entisestään, ainoa harmittava tapahtuma oli järjestäjien moka tuloksissa, ryhmäkehässä kuulutettiin väärä koira voittajaksi ja myös nettiin oli päässyt sama virhe, asia on sittemmin korjattu, mutta kyllä se harmittaa koiran omistajaa kun joskus tulee pärjättyä ja juuri silloin tulee tuollaisia virheitä, jokainenhan tietää, että moni lukee juuri sunnuntai-iltana tulokset netistä ja ei niitä sen jälkeen enää katsele, no se siitä, muuten oli hieno paikka koiranäyttelylle, toivottavasti näyttelyperinne siellä saa jatkoa.

Linkki tuloksiin on vieressä ja kuvia Galleriassa.

 

12.6

 

Sisu ( EH ) ja Tuuli ( ERI SA PN4 ) pärjäsivät hyvin KILVAN tukinäyttelyssä Joensuussa, Tuulille se oli ensimmäinen näyttely, Raikuvan Ruuti puhdisti taas koko pöydän  ( BIS1 ) Ranskan reissua odotellessa, ONNITTELUT!!! Kolehmaisen Eeron uros, Hakatien Robin, pokkasi sertin, ensimmäinen näyttely junioriluokassa ja heti serti, ONNEA! kts linkki vasemmalla.

 

6.6

 

Kennel onnittelee Alpo Kanasta iloisen perhetapahtuman johdosta, eilen syntyi Kellolan Lyylille ( isä Mannikarin Kusti ) 8 pentua, 4 urosta ja 4 narttua.

 

20.5

 

Lakka lähti Mänttään, koira ja uudet omistajat vaikuttivat tyytyväisiltä ja sehän se on kasvattajan näkövinkkelistä hieno asia, joten kasvattajatkin ovat tyytyväisiä, kts. kuva pentynurkassa.

 

8.5

 

Kävin Tohmajärven näyttelyssä, kts. kuva  parasnarttu kehästä Galleriassa.

PN1 VSP, TIITU, omistaja Esa Lehikoinen (vieressä ylimmäisenä tulokset ).

Mutalanmäen Poke ERI 1 SA PU 1 ROP RYP-1 BIS-1

Onnea voittajille!!!

 

19.4

 

Meri ataksiatestattu, tulos normaali kts. linkki.

 

17.4

 

Tuulilla alkoi juoksuaika.

 

Ruusa on kotiutunut hyvin Joutsaan.

 

16.4

 

RUUSA löysi uuden kodin Joutsasta, kasvattajan ihmistuntemuksella uusi Ruusan omistaja vaikutti hyvältä koiramieheltä ( kts. Galleria ) ja uskon, ettei hänenkään tarvitse pettyä uuteen koiraansa, viime kauden merkit olivat lupaavat. ensi syksynä tulee myyntiin todennäköisesti vielä yksi narttu, yritetään pitää koiramäärä korkeintaan neljän suuruisena.

 

11.4

 

Aamulla 8:45 olin viemässä poikaa kouluun, kun päätettiin, että annetaan koirille ennen lähtöa puruluut, tarhalle mennessämme Perttu huomasi, että tarhan ovi on auki ja kaikki 4 koiraa olivat tipotiessään, asumme junanradan lähellä omakotitaloalueella, joten mielessä kävi jo vaikka mitä skenaarioita, päätin ensin soittaa hätäkeskukseen, sieltä kerrottiin, että aamulla oli soitettu kahdesta ajokoirasta, jotka olivat juoksennelleet John Deeren tehtaan piha-alueella, sain koirien hoitokodin numeron Karsikkoon, soitin sinne samantien ja sieltä kertoivat, että heti aamulla kahdeksalta oli tuotu kahdella pakettiautolla kaikki neljä koiraa sinne hoitoon, Ruusa ja Sisu olivat löytyneet jostain Reijpolasta valtatieltä sekä Sini ja Tuuli sieltä John Deeren luota, koirat olivat väsyneitä ja anturat verillä, muuten terveitä. Nyt sitten hoidellaan anturat kuntoon ja siirretään suunniteltuja näyttelykuvioita ainakin kuukaudella eteenpäin. SUURKIITOKSET KAIKILLE AUTTAJILLE, olisin mielelläni kiittänyt henkilökohtaisesti koiramme lkiinniottaneita henkilöitä, jos satutte lukemaan tämän kirjoituksen, voisitteko ottaa yhteyttä?

 

ps. tarhan lukko on nyt tuplavarmistettu, joten asia on siltä osin hallinnassa.

.

27-28.3

 

Meri synnytti kaksi pentua, Leon ja Lissun, kts. pentunurkka!

 

27.3

 

Olin Kontiolahdella SAJ:n päänäyttelyssä, koiria oli paljon, hevosmaneesi oli hieman kylmä ja valoton, mutta kaikenkaikkiaan onnistunut näyttely, onnea vaan pärjänneille ja kiitokset järjestäjille, otin muutaman videon uros ja -narttukehästä, jos jotain kliinnostaa, laitoin videon Galleria-sivulle ( klikkaa oikealla olevaa + merkkiä, valitse videot ja sieltä löydät tallenteen ), meillä ei ollut tällä kertaa mahdollisuutta osallistua, kun oli tuo Merin pennutus. Linkissä tulokset!

 

22.3

 

Iloisia uutisia, otimme röntgenkuvan Meristä, kohdussa näkyi kaksi pentua, joten eikun viikonloppua odotellaan, eläinlääkärin mielestä homma onnistuisi ihan normaalisti synnyttämällä, joten sillä mennään ja toivotaan parasta.

 

24.2

 

Kävimme tänään Merin kanssa uudestaan ultrassa ja kuinka ollakaan, sieltä löytyi kuin löytyikin yksi pentu, kovin oli terhakka koiran alku, jos muita ei ilmesty, niin se tietää vaikeuksia synnytyksen suhteen, yksi pentu nimittäin osaa kasvaa isoksi kohdussa. Vien Merin viimeisellä viikolla röntgeniin, missä varmistetaan vielä pennun koko ja kappalemäärä, näin saadaan hyvä suunnitelma synnytykseen.

Laskettu aika on lauantaina 26.3 , silloin vaihdetaan taas kesäaikaan.

 

18.2

 

Kävimme Merin kanssa ultrassa, eipä löytynyt merkkejä pennuista, näkyi jotakin, mutta sitten se hävisi, pitää kuulemma käydä vielä ensi viikolla varmuuden vuoksi tutkimassa asiaa, valitettavasti aika toivottomalta näyttää, kannattaa kysellä pentuja muualta, kyllä astutuksia näyttää olevan paljon. Olimme reissussa ulkomailla, kun juoksu alkoi, astutimme Merin aivan viime hetkellä, astutus sujui aivan normaalisti, mutta todennäköisesti myöhäinen ajankohta oli kuitenkin syynä epäonnistumiseen, voihan pakkasetkin olla osasyynä jne. eipä sitä varmaksi osaa kukaan sanoa.

 

23.1

 

Astutimme Merin  käyttövalio Vilillä, samalla uroksella astutimme Sinin viime keväänä ja olemme saaneet siitä hyvää palautetta, erityisesti käyttöpuolelta, pennut ovat olleet varhaiskypsiä, meillä on vielä narttu, RUUSA, samasta pentueesta, Ruusa on myytävänä ajotakuullla kts. pentunurkka!!!

 

2.1

 

Sisun ja Tuulin isä XXX Tahti on siirtynyt autuaammille jänismetsästysmaille, otamme osaa.

 

12.12

 

Meri kävi Messarissa, tällä kertaa ei suurempaa menestystä, Meri oli kyllä kunnossa ( 2 krt ERI ), mutta kun ne tuomarit...

 

4.12

 

Kinkkukisat onnistuivat Sinin osalta yli odotusten ( 2krt 120 min ),koska keli oli huono. Palasimme kuitenkin kotiin kinkku takakontissa, ensi syksynä sitten sulan ykkösiä jahtaamaan.

 

28.11

 

Kennelissä ei ole tapahtunut mitään erityistä mainittavaa, ilmoitimme Merin Susirajan pamaukseen, mutta tuli niin kova pakkanen, että jouduimme perumaan osallistumisen, lauantaina 4.12 olemme ilmoittaneet Sinin Tohmäjärven Kaurilan Erän kinkkukisoihin.

Jos hyviä kelejä vielä tulee, niin testaamme Merin nykykunnon jossain kokeessa, astutamme Merin joka tapauksessa seuraavaan juoksuun tammi-helmkuun vaihteessa, urosta ei ole vielä päätetty, mutta eiköhän sekin jouluun mennessä selviä.

 

2.10

 

Meri kävi piirin kansinnassa, kokoontuminen oli Heinävaarassa Kennelmiesten majalla, maastoksi tuli Kiimasuo Tuupovaarassa.

Eka erä: Haku 22 min, näkölähtö, 11 min hyvää ajoa, sitten jänis meni kylätielle missä Meri ajoi sitä n. 500 m, jonka jälkeen mystinen katoaminen, Meri palasi sieltä ajon toiseen laitaan, antoi siellä vähän ääntä ja jäi sinne hakemaan, kun jänistä ei löytynyt, niin Meri alkoi etsiä uutta, mutta aika loppui kesken.

Toka erä: Haku 42 min, jänis pääsi lähtemään selän takaa, alussa hieman pätkimällä, mutta sitten n. kilometri valtion tielle, missä tuli melkein tunnin hukka, siirryimme tielle, missä Tuupovaaran leijonat olivat laittamassa aurausviitttoja, lopulta siirryimme koko ryhmä sinne tielle ja osa porukkaaa alkoi jo olla sitä mieltä, että Meri ajoi ilvestä, opas lähti katselemaan, josko ilvestä löytyisi puusta, mutta lopulta Meri löysi jäniksen tien penkalta ihan ryhmän vierestä ja jänis sai taas kyytiä, jänis tuli heti uudestaan tielle ja sitten palasi lähtöpaikalleen, sitten taas takaisin samalle tielle missä paikallinen maanviljelijä oli jo ajanut lietettä pellolle ja haju oli sen mukainen, Meri löysi kuitenkin lyhyen hukan jälkeen jäniksen, mutta erä loppui ja Meri pti ottaa ajosta kiinni. ajoa tuli yht. 58 min ja kok.pisteet yht. 44, 38.

Haku 10/10 Hauuku 7,5/7 Into 5/5 Ajotaito 1/3

Sija 6/11

Päivän päätteeksi huomasimme kotona, että Merin nahassa oli viisi reikää eripuolellla kehoa, se saattoi myös vaikuttaa ajoon.

 

7.8

 

MERIN esiintyminen Druskininkaissa ( Liettuan ja Valko-Venäjän rajan pinnassa ) toi kahtena päivänä ( 6.8-7.8 kv näyttelyt ) täyden potin, Liettuan muotovalion ja kansainvälinen muotovalion ( CIB ) tittelit.

Erittäin rankka reissu niin koiralle kuin esittäjilleenkin, olimme kuin hornan kattilassa, elohopea oli jatkuvasti yli 30:nen,menimme ensin autolla Helsinkiin, alla matkanjärjestäjän ohjelmalinkki. yöllä bussissa nukkumisesta ei voinut kuin haaveilla. Kyllä sitä nyt osaa paremmin arvostaa ulkomailla käyviä näyttelymatkaajia, jokainen voi tietysti kysyä itseltään, onko tuossa mitään järkeä...TOTTA KAI ON!!!matkailu avartaa.

 

ps. galleriassa kuvia

 

25.7

 

Uuraisten ajokoirien näyttelyssä 25.7 kennelin kaikki kolme kasvattia NEMO, SALAMA ja SISU saivat laatuarvosteluna HYVÄ:n, tuomarina toimi Matti Palojärvi, syksyllä vaan sitten tulevia ajokuninkaita treenaamaan.

 

5.6

 

Tallinnan näyttelyssä sää oli aurinkoinen, mutta se ei kuitenkaan siivittänyt MERIÄ voittoon, vaan ainoastaan kolmas ja viimeinen sija parasnarttu kehässä ERI/PN3, Pirttirinteen Urin jälkeläiset jyräsivät Merin, eli Oinosen Heidin Pokon Pippuri  voitti Ropin ja toiseksi tuli Arvo Kilpeläisen Lippe, tuomari vaihtui kolme kertaa, alkuperäinen tuomari oli Massimiliano Mannucci Italiasta, katalogissa luki Ove Germundsson Ruotsista, luulimme koko ajan että se tuomari oli juuri tuo Ove Germundsson ja nimen perusteella oletimme mieheksi, liekö se Ove mies sitten ollutkin, mutta  lopullisena tuomarina toimi Jelena Kruus Virosta, huomasimme sen  vasta kotona kun tutkimme arvostelupöytäkirjaa, että silleen...kts linkit sivulta "näyttelyt"  ko. tuomari on dalmatiankoirayhdistyksen perustajajäsen Virossa.

 

30.5

 

Joensuun näyttelyssä Meri oli 29.5 lauantaina PN4 ja   30.5 sunnuntaina PN2 ja sai varaCACIBin.

Kellolan Naku sai lauantaina varaSERTin ja sunnuntaina SERT+ROP+CACIB, onnittelut Oivalle ja Veli Mikkoselle perheineen ( kuvia Galleriassa ), händlerinä oli Suvi Vilokkinen.

 

4.5

 

SININ PENNUT syntyivät 3-4.5 ja ovat luovutusiässä juhannusviikolla.

 

Tallinnan näyttelyyn 5.6.2010

" kehä 11 " 6 koiraa

 

Joensuun näyttelyt Tallinnan näytttelyt King Tours matka Heinävaara, Joensuu Kaurila Helsinki Winner Voittaja 2010 Kontiolahti, SAJ päänäyttely Satumeren Ruusa Ataksiatestit

Kelaa tästä nuolesta alaspäin...

Tohmajärvi Kilvan tukinäyttely Juvan näyttely Vesannon näyttely Tornion näyttely Joensuun karsinta PM Tohmajärvi Lieksan ajokoe Oskolan ajokoe IDÄN VALINTAKOE NAISTEN KILPA Tohmajärvi Laihia Susirajan Pamaus Susirajan Pamaus Voittaja 2011 Helsinki Winner Tampereen näyttely Rääkkylän ajokoe Isokyrön ajokoe 1pv Isokyrön ajokoe 2 pv Isokyrön ajokoe yht.

" vieritä hiirellä "