DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

30.12

 

Jokieräajoissa huipputuloksia, onnittelut pårjänneille! ( linkki erusivulla )

Kyllä Pohjois-Karjalan alueella on tilastollisesti koirien taso noussut, alle 95 pisteen tuloksella pitää vielä jännittää loppuun asti.

 

Onnittelut Marko Mustoselle ja Tuomaalan kennelille todellisesta huippuonnistumisesta Kainuun ajokoirakerhon mestaruuskokeessa!

 

20.12

 

Sini valittiin vuoden eräkoiraksi Enonkoskella.

 

6.12

 

HYVÄÄ ITSENÄISYYSPÄIVÄÄ!!!

 

1.12

 

Toinen startti kennelimme kasvateilla, ei onnistunut tälläkään kertaa, yksi ajo ja siinäkin tuomarihukkaa, keli oli karu, koira on kyllä pitkin syksyä ajellut pitkiäkin ajoja, mutta aamuyöllä satanut uusi lumi, tuuli ja pakkaskeli tekivät teppposen tällä kertaa, eikun uutta matoa koukkuun ja kohti uusia pettymyksiä, ohessa linkki tuloksista. Kiitokset kasvattajilta osallistumisesta, joulupukki varmaan huomioi asian?

 

24.11

 

MUTALANMÄEN POKE voitti SUSIRAJAN PAMAUKSEN , Tivakan Tuisku hyvänä kakkosena ja parhaana narttuna, kolmantena Rauta-ajon Rossi, ONNITTELT pärjänneille!!!

 

Lapissa käytiin samalla perinteiset CITY-SPORT ajot, siellä voitto tuli Pohjois-Karjalaan, TAHVONMÄEN PIKI voitti kisan ylivoimaisesti huipputuloksella, taakse jäi mm. KILVAN voittaja Hakatien Rico, ONNITTELUT!!!

 

 

18.11

 

Olin tuomarina Pyhäselän seuranmestaruusajokokeessa, todella hieno keli,  kokeeseen osallistui kuusi koiraa ja tulokset näet oheisessa linkissä, jäniksiä kyllä löytyi, Kuusjärven maastossa oli todella hyvä jänistiheys, maasto oli osin todella erikoinen, oli kraattereilla kuin kuun pinnalla, muuten maasto oli sammaleen pehmeä.

 

Kiteen kahdenviikon ajokokeessa Raimo Hämäläisen kasvatti, Havukkakallion Heila, ajoi huipputuloksen 98,50 pist. ONNITTELUT kaikille!!!

 

TULOKSET:

Havukkakallion Heila, om. Lasse Nygård, Ilomantsi Ajok.1 98.50p.

Hiski, om. Osmo Tikkanen&Varma Kuosa, Rääkkylä, Ajok.1 89,00p.

Karkon Ritsu, om. Juha Myller, Joensuu, Ajok.1 79,46p.

Korterannan Emma, om. Pekka Asikainen, Kesälahti, Ajok.1 82,75p.

Maihilan Annikki, om. Ritva Pirhonen, Tohmajärvi, Ajok.2 60,25p.

Sakira, om. Petri Piiroinen& Mika Puustinen, Tohmajärvi, Ajok.2 71,46p.

Sorkomäen Nelli, om. Tero & Susanne Varis, Joensuu, Ajok.3 57,58

Tarukuja Hippu,om. Pasi, Heli & Ida Palviainen, Ilomantsi, Ajok.1 88,08p.

 

11.11

 

HAKATIEN RICOsta KILVAN voittaja jo toisen kerran peräkkäin, lisäksi koirasta tuli tähtiuvalio,  ONNITTELUT!!!

 

10.11

 

HAKATIEN RICO ajanut kaksi täyttä erää KILVAN ensimmäisenä päivänä Rovaniemellä.

 

YES! Nyt se on totta, ensimmäinen oma kasvattimme oli osallistunut ajokokeeseen, tällä kertaa ei ollut onnistunut, jänis oli löytynyt ajettavaksi SASTA-AJOISSA, mutta virta oli loppunut kesken, koska koira oli omistajan mukaan sairastellut ( piikkilankaa yms. ) kuukauden päivät ja oli siksi joutunut jättämään leikin kesken, 37 min ajoa ysin haukulla. Toivottavasti jatkoa on luvassa kunhan koira saadaan kuntoon, toivottavasti muutkin saavat koiransa viivalle, jos ei tällä kaudella, niin viimeistään ensi kaudella, suurkiitokset Satumeren Helmelle ja omistajille!

 

30.10

 

Idän valinta käytiim viime viikonlopulla. lauantain jälkeen kaikki näytti erinomaiselta Pohjois-Karjalan koirien kannalta, mutta sunnuntaina ei onnistuttu sitten ihan niin hyvin ja Kilvan paikat menivät toisille, mutta ensi vuonna sitten uudelleen, eipähän tarvitse matkustaa Rovaniemelle asti.

 

25.10

 

Merin ensimmäisen pentueen isän, Tahdin, omistaja Veikko Ylänen voitti koirallaan, Toni, Pohjois-Hämeen piirinmestaruuden, ONNITTELUT!

 

 

21.10

 

Anteeksi vaan sivumme lukijoille, ettemme ole päivittäneet kovin usein sivujamme, syy siihen on hyvin yksinkertainen, ei ole ollut kummoista kerrottavaa, ollaan treenattu koiriamme, ei ole vielä yhtään koiraa ns. edustuskunnossa, jänisten ylösottokin on selvästi vaikeutunut, suurin syy taitaa olla normaali vaikeampi ajankohta, jänis vaihtaa turkin väriä, eikä suostu helposti yhteistyöhön, kyllä tässä olisi tarkoitus jossain kokeissa käydä jollain koiralla, mutta aika näyttää, kyllähän kuudessa koirassa rittää työtä, vaikkei ota aivan tosissaankaan, toivottavasti kasvattimme ja niiden omistajat ovat olleet tyytyväisiä ajokkeihinsa ja päästään jossain vaiheessa lukemaan tuloksia pörssistä, kyllä jotain tietoa on ajoistakin saatu, kiitokset niistä, pidetään asia kuitenkin mielessä, ensi viikonloppunahan on Idän lohko Kiteellä tutuissa maisemissa, onnea oman kylän koirille ja muillekin!

 

14.10

 

Kevätahon Anu piirinmestariksi jo toisen kerran peräkkäin, viime vuotinen ei siis ollut vahinko, onnea omistajalle, Murtosen Timolle, toiseksi tullut Tivakan Turokaan ei pettänyt, hyvät ajot saivat jatkoa, järjestys kokonaisuudessaan olisi ollut aika lailla toisenlainen, jos kokeet olisivat olleet yksipäiväiset, niinkuin jossainpäin näkyi olevan, ohessa linkki tuloksista.

 

 

6.10

 

Piirin karsinnat on takanapäin ja muutamia uusia onnistujia on päässyt jatkoon: Ensinnäkin onnittelut Tivakan Hilan omistajille ja kasvattajalle uudesta käyttövaliosta, mukavaan paikkaan vielä sattui onnistuminen, Penttisen Juhanille ja Hämäläisen Raimolle myös onnittelut.

Monta tunnetusti sujuva-ajoista koiraa tuntui epäonnistuneenkin, keliolosuhteet on jo vaikeat ja jos sattuu vielä olemaan sitä huonoa tuuriakin, niin silloin kaikki on mahdollista. Tämän vuotinen kilpailu on kuitenkin käyty ja oheisissa linkeissä vielä tuloksia, onnittelut kaikille jatkoon päässeille!

 

29.9

 

Olin tuomarina Kummun ajokokeessa, kokeeseen osallistui 4 koiraa, sää oli hyvä ja tunnelma leppoisa, kyllä siellä maastossa aina tuuriakin tarvitaan, vaikka olisikin ajava koira kokeiltavana, tulokset oheisessa linkissä, onnittelut pärjänneille!

 

24.9

 

Niin siinä usein käy kun alkaa koiria kehuskella, niin juuri silloin ei koira onnistukaan niin hyvin kuin on odotukset, mutta hyväkin koira tarvitsee onnea matkaan, sitä ei ollut tällä kerralla ja AKU jäi AJOKOE 3 tulokseen, hyvä on silti kun saa tuloksen näin alkusyksyllä, Lehikoisen Esalle onnittelut Tohmajärven kisan voitosta, kts. linkki vierestä.

 

22.9

 

Meinasi ihan unohtua, kävin katsastamassa Eino Siposen koiraa, HONKASUORAN AKUA, ihmeitä pitää tapahtua, jos Akusta ei tule tällä kaudella kaksoisvaliota, siinä saa moni koiranomistaja nuolla vielä näppejään kun ykköstiloja jaetaan tänä syksynä, ainakin tuon yhden päivän perusteella koira toimi kuin junan vessa, oli monenlaisia esteitä ( vieras koira, tie joki yms. ), mutta nuori uros kulki kuin kiskoilla, haukkukin oli hyvä, olisin antanut seiskan sinä päivänä, toivotan koiralle, kasvattajalle ja omistajalle kaikkea hyvää tulevalle kaudelle, samalla testasimme Tahvanaisen Mirkon Patua, ei tarvinnut sekään hävetä, siitä tulee käyttövalio tänä syksynä, jos se pysyy terveenä, haukku oli pykälän heikompi kuin Akulla, mutta ajo sujui hyvin, onnea sinnekin päin.

 

22.9

 

Eipä ole tullut sivuja päivitettyä pitkään aikaan, ei ole ollut mitään ihmeempää uutistakaan, kevään pennut ovat alkaneet ajella pikkuisen jäniksiä, Sinillä on juoksu ohi, käytiin viikko sitten ensimmäistä kertaa metsässä tällä kaudella, ajot lähti ihan kohtuullisesti sujumaan, mutta väsymys ja jalkojen jäykistyminen aiheuttivat toisessa etujalassa ontumista, mikä hävisi parissa päivässä, toivottavasti se tervehtyy, Sisukin ajeli ihan hyviä ajoja, sekin ontui toista etujalkaansa parin kovemman startin jälkeen, en usko sen olevan vakavampaa, Lissu ajelee lyhyitä ja tulisia ajoja, haussa se on selvästi rauhoittunut, kun on pääsyt metsään, juoksu taitaa ollla tulossa, niinkuin Tuulillakin, Neito on pölläyttänyt pari rusakkoa flexin päässä, siinähän ne tärkeimmät uutiset.

 

7.9

 

Kennelin koirat ovat vielä kesäterässä,  vanhempi kaarti ei ole vielä metsässä käynyt kertaakaan ja lisäksi molemmat ovat kiimassa, joten pariin viikkoon ei ole sinne asiaakaan, Sisu on yllättäin innostunut ajamaan kettua, jos ei saa jänistä liikkeelle, jänisajotkaan eivät ole sujuneet kovin mallikkaasti, Lissu on opetellut ajamaan, ajot eivät ole olleet pitkiä, mutta sitäkin iloisempia, on oppinut löytämään jäniksiä ilman isännän opastusta( viime kausi jäi käytännössä väliin ), Neito on käynyt pari kertaa mustikkametsässä syömässä ja Tuuli käy vielä liian kuumana yöjäljelle, joten paljon pitää vielä petrata, jos kokeisiin meinaa osallistua.

 

1.9

 

Junnuhaukut on haukuttu Ilomantsissa, vähänlaiseen oli porukkaa, Ilomatsin oma koira Tarukujan Hippu vei voiton  59,38 tuloksella, onnittelut!

 

11.8

 

Kiteellä kisattiin idänlohkon tukinäyttelyssä, voittajaksi julistettiin Hiski Fin 58385/09  Rop/Bis1  om. Osmo Tikkanen & Varma Kuosa, Rääkkylä, nartut voitti Maihilan Annikki Fin 19295/10. om. Ritva Pirhonen, Tohmajärvi, ONNITTELUT voittajille, kts. linkki vierestä, muutama kuva ja video narttujen avoimesta luokasta nettigalleriassa ( jouduin poistumaan kesken näyttelyn ).              

 

5.8

 

NIKO UROSTEN VOITTOON KUOPION KANSAINVÄLISESSÄ NÄYTTELYSSÄ ( PU1, VSP,,CACIB ) ONNITTELUT!!!

Sertit sai Kolehmaisen Eeron omistama Hakatien Robin ja Oiva Nevalaisen Kellolan Liinu, ROP meni Esa Lehikoisen Tiitulle.

 

4.8

 

NIKO KOLMAS SERTI KUOPION KANSAINVÄLISESSÄ NÄYTTELYSSÄ ( PU2,SERT,VARACACIB) ONNITTELUT!!!

-kolme sertiä kahtena viikonloppuna!!! Kuvia Galleriassa!

 

3.8

 

NIKO VOITTOON KUOPION KANSAINVÄLISESSÄ NÄYTTELYSSÄ ( ROP,SERT,CACIB,RYP2 ) ONNITTELUT!!!

 

28.7

 

Mikkelin kansainvälinen näyttely 28.7 antoi synttäripäivänä mieluisan lahjan, ROP, SERT, CACIB, RYP1, koska BIS kehä oli sunnuntaina, jouduimme jäämään yöksi Mikkeliin, kiitokset näyttelytoimikunnalle sponsoroinnista. Tuuli ei sijoittunut enää näyttelyn kauneinta koiraa valittaessa, tuomarina hollantilainen Lochs-Romans, muut tuomarit: ROP Matti Hautala, RYP Paavo Mattila, kts. kuva linkistä,

Galleriass video PN ja ROP.

 

22.7

 

"Mäntsälä mielessäin" laulun sanat tulevat mieleeni kirjoittessani taas kerran, miksi jäätiin VARASERTILLE, meidän Tuuli oli Forsin mukaan kuvankaunis ja jalo, mutta voittaja Kujanpään Petrin käyttöluokan narttu edusti enemmän käyttökoiraa, siinä  kun oli luita, lihaksia ja karvoja vaikka muille jakaa lisäksi mahtavat liikket ( meidän koiralla oli tehokkaat liikkeet ), siitä sitä on hyvä alkaa koiraa jalostamaan ( Fors ), näyttelyhän on Forsin mukaan "Showta", missä tuomarin olotila ja sää antavat vielä rajatapauksissa oman lisänsä arvosteluun. Onnittelut pärjänneille!

kts. viereinen linkki ja video parasnarttukehästä Galleria välilehdellä.

 

1.7

 

Esimerkkinä kaikille näyttelyissä kävijöille on Ossi Itkosen omistama Pirtttirinteen Saimi, joskus se ottaa oman aikansa ennenkuin tulosta syntyy, eihän siinä ole tietysti mitään järkeä, että joutuu hakemaan kahdeksan ( 8 ) varasertiä ja vielä lyhyellä ajanjaksolla, ennenkuin ajavasta koirasta saa muotovalion, mutta Kotkan näyttelyssä se tuli ja vielä kirkkaasti, Laukaan näyttelyssä ROPeille tuli heti jatkoa, kuvassa Suvi-Tuuli Vilokkinen esittämässä Saimia ( RYP3 )Laukaan näyttelyssä. Onnittelut koko porukalle!

 

2.7

 

Koirarintamalla ei mitään uutisoitavaa, ei olla kierretty näyttelyitäkään, ajattelimme kuitenkin käydä vielä muutamassa, olemme ilmoittaneet Tuulin Mäntsälään ja Mikkeliin, Kuopio jää väliin, mutta kasvattimme Niko on kyllä sinne menossa kaikkina kolmena päivänä, Emma on treenannut koiraansa, tosi hieno asia näin kasvattajan näkökulmasta.

Kevään pentujen uudet omistajat ovat olleet tähän asti tyytyväisiä valintoihinsa ja ovat lähettäneet kuvia koiristaan, olemme käyneet muutamia henkilökohtaisesti katsastamassakin, pitää laittaa kuvia pennuista sivuillemme kunhan aika antaa myöten.

Punkkeja tuntuu olevan metsässä tänä kesänä todella paljon.

 

27.5

 

Joensuun toisen päivän näyttely sujui olosuhteet huomioiden hyvin, Niko voitti avoimen luokan ja sai ERI/SA, Mattila kehui tiiviyttä ja liikettä erityisesti, lisäksi Emma sai kiitosta koiran hyvästä näyttelykunnosta, paras uros kehässä tuli viides sija, taso oli kova tänä päivänä, Helmi oli hieman tukevassa kunnosaa , eikä juoksu oikein maittanut, isäntäkin otti rennosti, joten viime kesän ERI/SA muuttui EH:ksi, pientä terästäytymistä niin koiraan kuin esittäjäänkin, niin tilastot paranee, ensi syksynä kuulemma startataan kokeisiin, joten onnea jo etukäteen molemmille. Voittajaksi tänään selviytyi Kahvanahon Sahrami, ONNITTELUT voittajille!

 

 

26.5

 

Joensuun ensimmäinen päivä takanapäin, Tuuli sai VARASERTIN JA PN4 ja Lissu EH:n ja luokan voitto, mutta omistaja Mikkosen Emma ( 11 v.) oli laittanut kasvattimme Nikon hyvään näyttelykuntoon ja lisäksi hieno esittäminen palkittiin SERTillä ja VSP:llä, KIITOS EMMA! ONNITTELUT KOKO PERHEELLE! ( kuva etusivulla ).

 

19.4

 

Sinille syntyi neljä(4) pentua, kaksi narttua ja kaksi urosta kts. pennut välilehti. Kaikille pennuille on jo koti tiedosssa.

 

13.4

 

Merille syntyi kuusi ( 6) pentua, kolme urosta ja kolme narttua, kts pennut välilehti.Kaikille pennuille on jo koti tiedossa.

 

25.3

 

Tuusniemen näyttelystä Tuuli ja Lissu saivat molemmat EH:n, on se vaan ihmeellistä, miten Tuuli voi muuttua muutamassa viikossa pykälää huonommaksi, Lissun arvostelu oli kyllä asianmukainen, pitää alkaa keskittyä pentueiden synnytyksiin ja jättää nuo kauneuskilpailut joksikin aikaa.

 

13.3

 

Sini maksimipistemäärällä toiseksi Sanomalehti Karjalaisen koirakilpailussa, katso linkki!

 

4.3

Kävimme Tuulin ja Lissun kanssa Enon ryhmänäyttelyssä, kaiken kaikkiaan meni hyvin, mutta ainahan se viimeinen serti Tuulille olisi ollut poikaa, Tuuli ERI SA KP1 PN3, voittajaksi tuli Tervakoskella Tuulille tähän asti ainoan EH:n tuominnut ulkomuototuomari Auli Vitikainen omistamallaan Rauhasalmen Adinilla, toiseksi ja varasertille tuli Pirttirinteen Saimi ( viides varaserti ).

Uroksissa pärjäsi parhaiten Eino Siposen omistama Honkasuoran Aku ( VSP ), kasvattaja Juha Nevalainen.

Laitan linkin, kun saan jostain tulokset.

 

18.2

 

Sinille tehtiin vielä uusinta-astutus, mikä onnistui hyvin, Manu oli ajanut aamun jäniksiä oikein roppakaupalla ja siihen vielä päälle suvunjatkamishommat, ei siis mikään ihan turha uroksenalku, Sinikin sai siis jotain kotiinviemisiksi, toivottavasti siemenet alkaa itämään, hyvää vuodenjatkoa ja kiitos Manun koko perheelle! ps. ennen astutusta otettu kuva "pennut" välilehdellä.

 

16.2

 

Sini astutettiin Manulla, astutus onnistui hyvin, Sini ärähteli vähän hihnassa, mutta kun pariskunta pääsi omaan rauhaansa tarhaan, homma sujui kuin kuin rasvattu, siinä se puolisen tuntia vierähti yhteiselossa, jonka jälkeen lähtökahvit ja nokka kotia kohti, todennäköisesti uusitaan vielä lauantaina, sulhasesta jäi hyvä kuva "appiukolle", hyväluonteinen koira ( klikkaa nimeä).

 

11.2

 

Meri astutettiin uudestaan Retulla, se meni kuin oppikirjasta suoraan, nyt on sitten kaikki kiinni luontoäidistä, toivottavasti saadaan pentuja, olosuhteet olivat joka tapauksessa täydellisen kohdallaan.

 

10.2

 

Meri astutettiin eilen 9.2 Luontopolun Retulla, astutus onnistui hienosti, ei päästy eteistä pidemmälle kun Retu hoiti jo hommat, miehekästä meininkiä, yhdistelmästä kiinnostuneet, ottakaa yhteyttä ! (klikkaa nimeä)

Ensi viikolla astutetaan Sini, saa nähdä miten käy urosvalinnan, ilmoitan siitä ensi viikon lopulla näillä sivuilla.

 

8.2

 

Pakkaset jatkuu, mutta nyt ovat molemmat kaksoisvaliot kiimassa, Meri pitäisi astuttaa loppuviikolla ja Sini sitten ensi viikon loppupuolella, saa nähdä mitä lähitulevaisuus tuo tullessaan.

Sisun jalka ei ole ottanut parantuakseen, kävin eilen metsässä ja pelkkä pitempi haku ( 4 h ) aiheutti sen, ettei se illalla varannut jalalle painoaan, tänään jalka taas näytti olevan kunnossa, täytyy viedä lekuriin ja tutkia se tarkemmin, suunnitellut ajokokeet täytyy jättää väliin ja keskittyä koirien hyvinvointiin ja astutuksiin.

 

31.01

 

Pakkaset pääosassa ( -30 ast. ), eipä ole kennelissä mainittavampaa tapahtunut, odotellaan lämpimämpiä säitä ja paikallisia koiranäyttelyitä, saa nähdä, vieläkö metsään on asiaa tällä kaudella, olemme käyneet koirapuistossa, mikä Joensuussa on ihan mukavan kokoinen, siellä voi laskea vaikka kaikki viisi ajuria kirmailemaan toistensa kanssa, metsässähän moinen ei kyllä onnistuisi ilman hässäkkää ja vaarallisia tilanteita.

Olemme odotelleet, että koirat tulisi kiimaan,  mutta haluistamme huolimatta ei mitään ihmeempää ole tapahtunut, Merillä on kyllä ollut pieniä merkkejä, "but we'll wait and see", sano engelsmanni.

 

14.1

 

Terveisiä Kajaanista, kansainvälisen näyttelyn ensimmäinen päivä on takanapäin, näyttelyyn osallistui 36 suomenajokoiraa, eipä lykästänyt tällä kertaa, tuomari Sakari Potin mielestä Tuulin karva oli sen verran lyhyttä ja toisilla sen verran pitkää, että tulokseksi jäi avoimen luokan toinen sija ja parasnarttukehässäkään ei sijoitusta, ERI/SA/AVK2, voittajaksi kruunattiin odotetusti Kahvanahon Sahrami, Cacib, Rop,Sert, uroksista Pohjois-Karjalan koirista Eero Kolehmaisen Hakatien Robin voitti nuorten luokan ja sijoittui PU3:ksi, onnittelut pärjänneille!

 

 

 

Kelaa tästä nuolesta alaspäin...

" vieritä hiirellä "

Karjalaisen koirakilpailu Mäntsälän näyttely Kuopion näyttely 3.8 Kuopion näyttely 5.8 Kiteen näyttely 11.8 Junnuhaukut 1.9 Tohmajärven ajokoe Kummun ajokoe Lohko 2 Lohko 3 Lohko 1 Lohko 4 Piirinmestaruus Pohjois-Häme PM Idän valinta KILPA 2012 Pyhäselän ajokoe Susirajan Pamaus City-Sport ajot Heinäveden ajokoe Kajaanin tulokset Jokierä-ajon tulokset