DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

30.12

 

Olimme Pärnävaaralla Agility-porukan hallissa esittelemässä koiriamme ( 3 kpl) monen muun suomenajokoiraharrastajan kanssa tuleville ulkomuototuomareille, heistä ei ainakaan ensi alkuun tule ajokoiratuomareita, mutta tulevaisuudessa saattaa tulla, tilaisuuden järjestäjä lupasi pitää joskus kesällä luennon ajokoirayhdistykselle koirien hieronnasta, mennäänpä sitten sinne sankoin joukoin.

 

29.12

 

Kansainväliset ajokokeet ja kylkiäisenä tähtivaliokoe ns. kyläkisana onnistuivat hyvin, onnea pärjänneille ja kiitokset järjestäjille. Toivottavasti onnistuminen jatkaa jo perinteeksi muodostunutta tapahtumaa.

 

26.12

 

Vierailimme kasvattiemme luona Mäntässä, Satumeren Lakka ( LATE) oli opetettu tai itseoppinut noutaja, kun isäntä heitteli frisbeetä pihamaalla, niin "suomenajokoira" toimi kuin paraskin noutaja eikä edes yrittänyt karata kotipihastaan, leikin jälkeen se suostui vielä menemään takaisin tarhaan, hupsista, vai ei ajuri opi temppuja, hienoa työskentelyä kts. video, lisäksi osaa kuulemma ajaa jänistäkin, että silleen.

Satumeren Koralli taasen antoi ajonäytteen, n. 5 min hakua ja sitten lähdettiin, kuuntelimme n. tunnin ajoa, jäniskin nähtiin kts. video, niinpä sai jänis kyytiä, vaikka pyörikin pienellä alalla ja palureita teki koko ajan, sinne neito jäi vielä illan hämärässä ajelemaan kun meidän täytyi jo suunnistaa kohti kotia.

Kiitokset molemmille kasvateille ja omistajille mukavasta ajanvietteestä kinkkujen lomassa.

 

21.12

 

Kävimme vielä varmistamassa Sinin astutuksen oikean ajankohdan käyttämällä Siniä Akun tarhassa, Sini ei laskenut Akua enää edes haistelemaan, joten astutus sattui loppukiimaan ja nyt vain sitten odotellaan mitä tuleman pitää, laitoimme linkin etusivulle Koti-Karjalassa ilmestyneeseen juttuun Akusta.

 

18.12

 

Astutimme Sinin Honkasuoran Akulla kts. etusivu, astutus onnistui todella hyvin, kiitokset veljeksille kahvitarjoilusta.

 

14.12

 

Osallistuimme PM voittajanäyttelyyn Messukeskuksessa Helsingissä, menestystä ei tälläkään kertaa tullut, saimme kasvattajaluokan kasaan, mutta Kellolan ja Kahvanahon kennelit vetivät jälleen pitemmän korren, onhan niillä toki pitempi kasvatushistoria takanapäin, joten se ei tullut yllätyksenä, onnittelut molemmille ja muillekin pärjänneille.

 

 

7.12

 

Perinteiset kinkkukisat järjestettiin taas Tohmajärvellä, voittajaksi ja kinkun uudeksi omistajaksi tuli XXX Honkasuoran Aku 34897/10, om. Eino Siponen, Kitee, AJOK 1 L, 95,25 pist., onnittelut, kävin viime vuonna ko. koiran kanssa metsässä ja kirjoittelin sivuillanikin, että nuori koira oli saanut hyvät ajolahjat, ihmettelin itsekin kun käyttövalion arvoon täytyi käyttää koiraa enemmän kuin neljä kertaa, mutta nyt alkaa näyttää siltä, mitä odotuksia itse asetin, hienoa!

Toinen koira, mikä tuli kaksoisvalioksi samassa kisassa, oli  X Raikuvan Roni 46412/08, om. Teemu Kinnunen, Joensuu, AJOK 1 L, 82,83pist. KOIRASTA K&MVA, olin aiemmin syksyllä sille itse tuomarinakin ja huomasin miten rauhallisesti ja varmasti koira ajeli jänistä, ajattelin itsekseni, että tuosta koirasta tulee tänä syksynä valio ja niinhän siinä sitten kävikin, onnittelut Ronille ja porukoille.

 

5.12

 

Huomenna juhlitaan itsenäisyyttä, mutta kyllä Karjalastakin kajahtaa, syytä en tiedä, mutta kyllä Susirajan Pamaus osoitti, että ajavia koiria on täälläkin päin, sää ei ollut paras mahdollinen, päinvastoin, mutta silti huipputuloksia tehtailtiin, ei tarvitse kovin montaa vuotta mennä taaksepäin, kun 80 pisteen ykkönen arvostettiin hyväksi tulokseksi ja sillä olisi voittanut monta kisaa, mutta tänään oikein hävettää kertoa kavereille, että koira ajoi esim. 76 pisteen ykkösen, liekö parantunut jäniskanta vai mikä, joka tapauksessa onnittelut kaikille 23 ykköselle ja ennenkaikkea Jahvetille ja Jokimetsän Taralle sekä omistajille! kts. linkki ja kuva etusivulla.

 

 

 

29.11

 

Lopettamisen syynä oli lonkkaniveldysplasia eli lonkkanivelen kehityshäiriö, käytännössä siis E-lonkat, reisiluun pää ei tahdo pysyä heikosti kehittyneessä lonkkamaljassa, mikä käyttökoirilla kovassa rasituksessa johtaa kivuliaaseen nivelrikkoon, mikä taas estää koiran käyttämisen metsästykseen kts. linkki vas.

Pentueen elossa olevat sisarukset vaikuttavat omistajiensa mukaan tervelonkkaisilta, toivotaan niin, Tassu ainakin on terhakka poika, mutta ensi keväänä vuoden ikäisinä kaikki pennut kuvataan joka tapauksessa.

Lonkkien periytymiseen vaikuttavat useat geenit, joten tässäkään tapauksessa ei voida varmuudella sanoa, miksi näin kävi, harmittaahan tälläinen, mutta jalostustyötä jatketaan kaikesta huolimatta ensi keväänä ja toivottavasti paremmin tuloksin kts. linkki lonkkakuvista.

 

 

23.11 Niko PU2 Tuusniemellä ja Jönni EH, onnittelut pärjänneille, kts. linkki, Tassu ja Neitokin vierailivat kisapaikalla.

 

19.11

 

Sisu osallistui samaan Savonlinnan pitkään kokeeseen, missä Niko tuli muotovalioksi, Sisusta ei tullut muotovaliota, mutta ajokoe onnistui vallan mainiosti AJOKOE1, 92,08 pistettä, saimme vielä mukaamme Matti Mikkosen Savonlinnan kennelkerholle lahjoittaman kiertopalkinnon, kiitokset järjestäjille ja tuomareille, Erosen Jussille ja Koljosen Pertille! ps. tulokset vasemmalla.

 

18.11

 

Tassu ajoi ensimmäisen ajonsa, hyvähaukkuinen koira on kasvamassa siitäkin, hyvältä näyttää tällä hetkellä, rauhallista toimintaa, kts vas.kuva.

 

16.11

 

Tuuli PN2, VARACACIB, Niko PU3 Jyväskylän kansainvälisessä koiranäyttelyssä, tuomarina ruotsalainen Dan Ericsson kts. linkki vas.

 

10.11

 

Niko voittoon Kouvolassa ( ROP, RYP3 ), tuomarina Markku Kipinä, Erja Leirin Rita VSP, onnea!

 

6.11

 

TÄNÄÄN NIKO AJOI SAVONLINNAN KAHDENVIIKON KOKEESSA AJOKOE 1 TULOKSEN, MIKÄ OIKEUTTAA MUOTOVALION ARVOON, ONNITTELUT EMMALLE JA VELILLE!!!

Sisu oli myös kokeessa ja ajoi AJOKOE 3 tuloksen, toinen jänis meni louheen ja toinen katosi kanssa jonnekin, jänikset pyörivät pienellä alalla ja koko ajan yrittivät paluuperillä saada koiran niskasta ja siinä kyllä osin onnistuivatkin.

Nyt ei ollut mitään ongelmia haussa, 10 ja 9,5 haut ja ei mitään ylimääräisiä haukahduksia, joten on siis yritettävä vielä ainakin kerran, tuomareina olivat Martti Kinnunen ja Pertti Koljonen, kiitokset asiallisesta ja leppoisasta päivästä, Martti oli taas juttuineen vauhdissa vanhaan malliin.

 

3.11

 

Olin tuomarina Kennelmiesten järjestämässä  perinteikkäässä ns. kolmen seuran kilvassa, voittajaksi julistettiin Ilomantsin joukkue.

Maastona oli Suurivaara ja koirana Raikuvan Roni, Teemu Kinnusen omistama, isän ja äidin tukemana saatiin kortille ykköseen oikeuttava tulos, onnittelut, jäi hyvä maku suuhun Sirkan paistoksista ja koirastakin, määrätietoinen, ei turhia höntyillyt, vähän vielä turhan tiukka, parhaat vuodet varmasti tämän päivän perusteella edessäpäin, kts. linkki vas.

 

31.10

 

Olimme Sisun kanssa Polvijärven kahdenviikon kokeessa, koira oli ollut sairaslomalla yli kuukauden, mikä näkyi heti metsässä, kaikki meni pieleen heti alusta lähtien, yöllä oli ollut pakkasta ja maa oli kuurassa, kaiken lisäksi tuli Sisu laskettua suoraan yöjäljelle harvaan, ilman alikasvustoa olevaan kuusikkoon, mistä jänis oli vasta menossa isoille peltoaukeille, Sisu alkoi antamaan ääntä melkein heti irtilaskettua, välillä oli hijaista, mutta pellon reunoilla alkoi taas änntä tulla, Sisu kävi yksinkertaisesti liian kuumana, jänis kyllä löytyi pitkän yöjäljen päästä, mutta vahinko oli jo käynyt, viisi ( 5 ) miinusta hakulöysyydestä tuli että paukahti ja ihan asiasta, ajokin takkuili hieman alkupuolella, mutta kun enimmät innot oli poltettu, niin se alkoi sujumaan hyvin, ties miten pitkään ajoa olisi tullutkaan, ylimääräistäkin tuli varmaan puoli tuntia ennekuin sain koiran kiinni, ajoa saatiin kokoon 88 min.

Pienen tauon jälkeen hommaa jatkettiin toisella erällä Mäkrässä, mutta ihme ja kumma, toista jänistä ei hyvästä yrityksestä huolimatta koskaan löytynyt ja niin saatiin kaksi pistettä hausta ja siinä kaikki, joten jäätiin ilman tulosta, pitää ottaa joskus toisen kerran uusiksi, Sisua en lähde moittimaan, koska olosuhteet eivät olleet parhaat mahdolliset, vaikka kyseessä oli kahdenviikon koe.

Niko oli samassa kokeessa ja oli kuulemma ajanut tuloksen, onnittelut ensimmäisestä tuloksesta!

 

27.10

 

Kennelmiesten seuran mestaruuskisoissa Sini ei löytänyt koko yön sateen kastelemasta Suhaniemestä toista jänistä ja ensimmäisessä ajossa sinänsä ihan asiallisessa maastossa tuli itse jänis karkuutettua vaikka tuomarit yrittivät vihjata minulle, että jänis oli tullut taakseni, varmaan tästä johtuen melkein tunnin ajon jälkeen jäniksellä oli vielä täysi höyry päällä ja se hävisi siitä maaastosta kylätielle, toisessa haussa oli Siniltä jo hieman puhti poissa, kun se söi meidän tietämättä viikon viikon eväät edellisenä iltana ja oli ollut kaksi viikkoa poissa metsästä sairaslomalla anturan rikkoontumisen takia, tuomareina olleet Timo Karjalainen ja Virpi Vartio hoitivat työnsä erittäin asiallisesti, "lupsakkoo porukkoo", niinkuin savolaiset olisivat sanoneet, Sini tuli toiseksi alle 30 pisteen kanssa sieltä väärästä päästä.Onnea voittajalle ja muillekin paremmin onnistuneille.

 

19.10

 

NIKO VOITTOON UROKSISSA KV näyttelyssä SEINÄJOELLA ( CACIB ja VSP ) tuomarina Jari Fors, Repopupun Komia-Leidi kotikonnuillaan vei ROP:in paremmalla piirrollaan, onnittelut omistajille!

 

 

8.10

 

Eipä tullut onnistumista Nikon kahdenviikon kokeessa Heinävedellä, ensimmäisessä erässä jänis hävisi välillä liian pitkäksi aikaa, se säikähti todennäköisesti hieman meluisaa ryhmäämme ja löytyi liian myöhään, joten ajoa kertyi vain reilu tunti, toisessa erässä kuljetimme koiran tieltä metsään irtilaskupaikkaan, matkalla oli rytelikköä ja jänis pääsi karkaamaan, toisen tuomarin tulkinta tieltä oli, että koira antoi ääntä yöjäljelle ja hän antoi siitä vielä yhden miinuspisteen, vaikkei käynyt edes metsässä asiaa mitenkään toteamassa, ryhmätuomarin näkemys oli koiran eduksi, muttei se siihen kaatunut, jänis otti kunnon hatkat  ja hävitti itsensä metsäautoteille, löytyi vasta erän ulkopuolella, ajoa ei tullut kuin puolisen tuntia ja pisteet jäivät alle palkintosijan.

Eikun treeniä lisää ja uutta matoa koukkuun ja baanalle, kyllä se aurinko vielä paistaa risukasaankin, vai miten se sanonta kuuluikaan.

Hienoa oli, että samalla mukana ollut 13 v. kauniimman sukupuolen edustaja suoritti tuomariharjoittelun, vielä on toivoa tälläkin harrastuksella tulevaisuudessa.

 

5.10

 

Osallistuimme Sinin kanssa piirin karsintakokeeseen, maastoksi saatiin Ilomantsin Sianvaara, eipä onni hymyillyt eka erässä, jänis ei suostunut juoksemaan, vaan piilotteli jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, aikaa kului toista tuntia, ennekuin koira saatiin hakemaan uutta jänistä, se löytyi kuitenkin liian myöhään ja ajoa ei kertynyt kuin reilu puoli tuntia, toinen erä meni sitten paremmin, Sini ajoi täyden erän, pisteitä ei tullut kuitenkaan kuin 64 ja kuudes sija, sillä ei jatkopaikkaa saanut tänä vuonna.

 

3.10

 

Olin eilen treenaamassa Sisun ja Nikon kanssa Heinävedellä, meillä oli yhden erän pienimuotoinen kilpailu, minkä voiton vei Niko, ykkösen pohjat olisi ollu seuraavaan erään tarjolla, hyvin kulki tieajokin, Sisulle sattui iltapäivän jänis, ajo sujui vähän takkuillen, jänis pääsi karkaamaan sellaiseen suotaimikkoon, kyllä se piti jänistä liikkeellä, mutta ääntä tuli vähänlaiseen, olisi siinäkin ollut tuloksen pohjat, mutta kun Sisu otettiin hukalta kiinni, niin se ontui toista etujalkaansa ja todennäköisesti kun jänis kävi sepelisellä metsäautotiellä,  Sisu rikkoi anturansa sepeliin, yhdestä anturasta oli pala irronnut ja toisesta murtunut, joten tuli sitten pakollinen huili, tarkoitus oli osallistua molemmilla koirilla Kontiolahden kahden viikon kokeeseen, mutta nyt siellä edustaa sitten vain Niko meidän kenneliämme, onnea matkaan, hyvissä olosuhteissa kaikki on mahdollista.

 

2.10

 

Kevään pennut Meristä ja Robinista ovat kasvaneet hyvin, jäniksen perässäkin on juostu oikein haukun kanssa usempi minuuttikin, Ville-Gallella ei ollut toinen kives vielä laskeutunut, muuten kaikki ok, toivottavasti se laskeutuu vielä, on ihan asiallisen näköinen ajokoiraksi, kaikki ovat sukupuolensa näköisiä, meidän Tassun säkälorkeus oli viimeisessä mittauksessa 42 cm, ensi viikon lopullahan ne täyttävät jo 5 kuukautta.

 

 

 

 

 

 

2.7

 

Muutamien ajokokeiden tulosten perusteella voidaan sanoa, että entinen on meininki, hyvien tulosten ajaminen on pitkälti tuurista eli jäniksestä kiinni, keskenkuntoiset koirat ja nuoret jänikset on huono yhdistelmä ykkösten ajamiseen, meidän koirilta ei ainakaan tällä hetkellä sellainen onnistu, välillä joku pysyykin jänön perässä, mutta tasaista suoritusta on turha odottaa, erityisesti teillä jatkuvasti ja metsässä lymyilevä jänis on vaikea ajatettava nuorilla koirilla.

Mutta Hakatien kennelin koirat ovat siinä kuitenkin onnistuneet Tervolassa ns. Topin kisassa, onnittelut Jokelan Jounille Riinan valioitumisesta, hienosti meni!

 

 

 

26.8

 

Satumeren Vallu sai H:n Matti Hautalalta Mikkelin näyttelyssä Ristiinassa, kiitokset Pertille ja Pertin naisille!

Vallu on vielä kovasti puhdistumaton väritykseltään, eikun karvanvaihtoja odottelemaan, sillä aikaa ajattaa Vallusta käyttövalio (kts. linkki etusivulla ).

 

 

19.8

 

Kettukilvan tukinäyttelyssä Uuraisilla Satumeren Nemo ERI, kiitokset Hannulle ja Veikolle, onnea syksyn jahteihin!kts. linkki etusivulla.

Hannu Ruotsalaisen omistama ja Anssi Ruotsalaisen esittämä Satumeren Mette sai Heinolassa 18.8 EH:n Esko Nummijärveltä, kuulemma liian lyhyttä karvaakin tuntui olevan.

 

11.8

 

Toinen näyttelypäivä Joensuussa takana, tuomarina nartuilla oli Sakari Poti ja uroksilla Harto Stockmari, fiilikset hieman kahdenlaiset, toisaalta meni hyvin ja toisaalta heikosti, ensinnäkin olimme ryssiä koko näyttelyn alun, pääsimme kuitenkin kovan puhuttelun jälkeen narttukehään nuorten narttujen kanssa, Miranda mitattiin ensin ylikorkeaksi, jopa 61 cm oli jossain vaiheessa, mutta pienen neuvottelun jälkeen saatiin 59 cm ja tietysti luokka laski yhden pykälän H:n, koira on käynyt 7 kertaa näyttelyssä tänä vuonna ja korkeudeksi on vakiintunut 57 cm, joten omistajakin joutui ihmetyksen valtaan, mutta se siitä, Neito taas sai huippuarvostelun, mutta säikähti kesken kisoja yhdessä nurkassa sateenvarjoa, juuri ennen loppuhuipennusta hyvin matalaääninen koira murahteli jotain koirien kielellä mustalla suojalla peitetystä vieressä olevasta häkistä ja koska Neito ei nähnyt koiraa, se liitti sen jotenkin sateenvarjoon, eikä suostunut juoksemaan enää siihen suuntaan ja muutenkin esiintyminen meni pipariksi, tuomariakin asia harmitti, mutta mitään ei ollut enää tehtävissä ja Neidolle tuli nelospaikka, kylläpä se harmitti meitäkin.

Piiraisen Reetan Kahvanahon Sahrami voitti nartut ja sai lopuksi CACIB/VSP:n, Ritva Pirhosen Maihilan Annikki sai toisen sertin peräkkäin ja lupasi, ettei tule enää meitä kiusaamaan ( 3:s serti ), onnittelut koko perheelle!

Neito oli seuraamassa urosten koitosta ja asia unohtui, kunnes arvostelun loputtua Mustosen Markon tyttö aukaisi vieressä sateeenvarjonsa ja Neito pelästyi saman tien, menimme teltallemme ja teimme siellä kokeen aukaisemalla oman sateenvarjomme, sama pelästyminen toistui, laitoimme sateenvarjon häkkiiin Neidon kanssa ja laitoimme ruokapaloja sen päälle, Neito nuuski sateenvarjoa ja söi eväät, sen jälkeen uusimme kokeen ja Neito ei enää reagoinut siihen millään tavoin, toivottavasti sateenvarjot ja muutkaan asiat eivät enää säikyttelisi meidän 15 kk pikkukoiraa.

Urosten koitoksessa Niko sai CACIB/ROP ja RYP3, joten siinä kävi hienosti, serti jäi jakamatta, Sini sai ERI/SA, Tuuli ERI/SA ja Sisu H:n, emme saaneet siis kasvattajaluokkaa tänään kasaan.

Nyt pitää odotella koirien aikuistumista ja alkaa keskittyä ajopuolelle, toivottavasti sielläkin tulisi jonkinlaista pärjäämistä, kiitokset kasvattien opmistajille tästäkin päivästä.

Katsokaa kuvia ja videoita netistä.

 

10.8

 

Joensuun KV näyttelystä tuli menestystäkin, tuomari Tuula Savolainen arvosti Tuulin narttujen parhaaksi CACIB/VSP/PN1, Niko tuli kakkoseksi ERI/SA PU2, Neito sai ERI/SA/VARASERT, Sisu EH, Sini ERI/SA ja Miranda EH, kasvattajaluokan voitto ROP/KP, ei sijoitusta ryhmäkehässä. Kinnusen Martin kasvatti Karkon Sisu otti junioriluokasta voiton ROP/RYP2, onnittelut!

 

 

15.7

 

Palasimme kotiin Oulusta, vierailimme paluumatkalla Reetta Piiraisen Cucculuuruun kennelissä, siellä viettivät koirat auringonpaisteessa siestaa, Carisma, Sahrami, Kultahippu ja Kuiskaus olivat niin tottuneet vieraisiin, että hetken morjestettuaan jatkoivat omia askareitaan, tapasimme myös luovutusikäisiä collien pentuja ( 5 kpl ), ne tykkäsivät masun rapsutuksesta ja Perttu taas tykkäsi niitä rapsutella niin , ettei olisi malttanut kotiin lähteä, kiitokset Reetalle, että saimme käydä visiitillä, Sotkamossa oli myös vilkas kesätori!

 

14.7

 

Kun suunnittelimme näyttelyreissua Ouluun, niin ajattelimme, että käydään näyttäytymässä sielläkin suunnassa, jos joku vaikka olisi joskus kiinnostunut kennelimme kasvateista, meillähän Tuulilla ja Nikolla oli jo sertit kasassa, Sisu oli saanut yhden ns. sattumasertin ja nuoriso-osasto oli taas kesken kehityksen, joten paineita menestyksestä ei todellakaan ollut, tänä vuonna olemme ensi kertaa myös osallistuneet kasvattajaluokkiin.

Reissusta muodostui kuitenkin tähän astisista parhain ja muistorikkain.

Kun aloitimme nämä näyttelyhommat meillä päin, niin silloin katselimme ja ihailimme vain sivusta, kun Kellolan ja Kahvanahon kenneleiden koirat veivät usein kaiken viemisen arvoisen, onhan muitakin kenneleitä ollut myös eturivin paikoilla, mutta silti Kellolan ja Kahvanahon kenneleiden " taistelu " kärkipaikoista on jäänyt eniten mieleemme, olimmehan noviiseja silloin alussa v. 2006.

Olihan siinä kiva olla ylpeänä ja nöyränä katsomassa Oulun raviradalla kun samassa rivissä arvostamiensa kenneleiden kasvatit olivat kerrankin omien kasvattiemme takana, erityisen hienolta tuntui sunnuntaina kun ROP kehässä oli vain meidän kasvatit, lähellä se oli jo lauantainakin, kiitokset myös tuomareille arvostuksesta.

Emme kirjoita tätä kehuaksemme koiriamme vaan siksi, että on muistettava, että näyttelyissä puhumme aina sen päivän tuloksista, täydellistä näyttelykoiraa ei ole vielä syntynyt, eikä synnykään, siinähän se juju juuri piileekin, siksi pitää osata nauttia siitä hetkestä, jolloin oma kasvatti tai koira pärjää, koska seuraavassa hetkessä se on ohi, meille juuri tuo aiemmin mainitsemamme näyttelyhistoria teki viikonlopusta ikimuistoisen, toivotamme parhainta menestystä Kellolan ja Kahvanahon kenneleille jatkossakin, kiitokset myös kasvattiemme omistajille osallistumisesta ( laittelemme kuvia ja videoita lisää kun ehdimme ).

ps. Kahvanahon Kuutarha otti kolmesta Oulun näyttelystä jokaisesta sertin, se oli ns. " hattutemppu" nuorten luokassa, että silleen, onnittelut !!! Kellolan Kapteeni ja Rippe saivat myös sertit, onnittelut sinnekin!!!

 

Tulokset: Niko ROP/CACIB; Tuuli VSP/CACIB; Sisu H; Neito EH; Miranda EH, kasvattaja ROP, tuomarina Markku Kipinä.

 

13.6

 

Oulun KV näyttelyn tulokset: Tuuli ROP/CACIB/RYP2; Niko VARACACIB/PU2; Sisu ERI/SA; Neito ERI/SA; Miranda EH; Sulo H, kasvattaja ROP, tuomarina Paavo Mattila.

VSP Mannikarin Mökö

 

12.6

 

Oulun Virpiniemen ryhmänäyttelyn tulokset: Tuuli PN2; NIKO PU3; Sisu ERI/SA; Neito EH, kasvattaja ROP, tuomarina Marjatta Pylvänäinen-Suorsa

ROP Kahvanahon Kuutarha; VSP Kellolan Rippe

 

29.6

 

Heinäveden ryhmänäyttely sujui mallikkaasti, kiitokset kasvattien omistajille, vähän enempäänkin olisi ollut mahdollisuus, mutta tällä kertaa ei onnistunut, Tuuli VSP; Niko ERI,SA, PU3; Miranda ERI/SA, Neito ERI ja Sisu EH, Kasvattaja BIS 1 (kts. kuvat Galleriasta).

Helmi joutui perumaan osanottonsa trombin vuoksi, pahoittelumme Pekalle ja Hilkalle.

 

16.6

 

Robin oli isäntänsä ja emäntänsä kanssa esiintymässä Erämessuilla Joensuussa, rankka päivä koko perheelle edustaa P-K:n Ajokoirayhdistystä, kiitokset kennelimme puolesta.

 

11.6

 

Robin on ataksianormaali eli kaikki Merin ja Robinin yhteiset pennut ovat ataksiavapaita!

 

26.5

 

Kuopion kansainvälinen näyttely takanapäin, tuloksena Tuuli PN2, VARACACIB, Neito PN4, VARASERT+ ROP JUNIORI, ei sijoitustaryhmässä, kasvatusluokassa KP, ei sijoitusta ryhmässä, Helmi ERI/SA ja Miranda EH.

Läheltä liippasi serti, Cucculuuruu Kuiskaus veti pisimmän korren PN1 ja viimeinen SERTi, lisäksi RYP1, BIS kehässä ei sijoitusta, uroksissa voitto Cucculuuruu Keisari:lle PU1, onnittelut kasvattajalle, Piiroisen Reetalle, toiseksi tuli Honkasuoran Aku PU2, onnittelut Siposen Einolle ja kasvattajalle, Juha Nevalaiselle, kolmanneksi jätettiin Satumeren Niko PU3, on se ihme, että H:n koira Mehtäkoera näyttelyssä ( tuomarina Sakari Poti ), viikossa muuttui ERI/SA:n koiraksi, 8 näyttelyä, joista 7 krt ERI/SA ja viikko sitten H, että silleen?!

Erikoista uroksissa oli, että SERTi jäi jakamatta, koska sitä ei voitu ottaa vastaan ( Kellolan Naku ja Hardwood Mehtätahti olivat jo saaneet myös SERTinsä kokoon ), olisi siis jonkun kannattanut ilmoittaa SA:n koiransa Kuopioon, niin olisi tullut varma SERTi, laittelen kuvia ja videoita, kun ehdin.

 

18.5

 

Kävimme Sulkavalla näyttelyssä, tuomarina Hannu Talvi, Neito sai ERI:n junioriluokassa ainoana koirana. Kävimme samalla moikkaassa Satumeren Semmoa kts. kuva.

 

4.5-5.5

 

Meri synnytti viisi pentua ja kaksi jouduttiin vielä leikkaamaan sunnuntaiaaamuna, kaikki voivat olosuhteisiin nähden kohtuullisesti, leikkaus ja sen aiheuttama maidon äkillinen tyrehtyminen laski kaikkien painoja, mutta nyt ne syövät normaalisti, joten huomenna pitäisi painojen taas nousta, jos ei ilmene mitään uusia ongelmia. Sen verran olimme jo keskiyöllä sekaisin, että yksi uros tuli vaihdettua nartuksi, olemme kertoneet jo tätä väärää tietoa tutuillemme, joten oikaisemme sen nyt tässä: 5 urosta ja 2 narttua.

 

4.5

 

Kolehmaisen Eeron Hakatien Robinista tuli tänään muotovalio, onnittelut omistajille! Onnittelut myös kaikille pärjänneille, Siposen Einon Honkasuoran Aku ROP ja Lehikoisen Esan Tiitu VSP!!! Kunhan saan Merin pennut ensin maailmaan, niin laitan vielä Nettikuvagalleriaan videoita näyttelystä.

 

28.4

 

Olemme osallistuneet kahteen Matchshow:n tänä viikonloppuna, paljon oli koiria ja hyvät fiilikset jäi, kiitokset järjestäjille!

Pärnävaaraan oli rakennettu tosi iso "koiramaneesi", oli mukava huomata, että harrastajia riittää.

 

13.4

 

Tuulin ataksiatestin tulos oli AN ( ataksia normaali ) eli vapaa ataksiasta kts. koirat välilehti/ataksiatesti

 

11.4

 

Näyttelyharjoitukset loppuivat Raatekankaalla Matchshown merkeissä, onnittelut voittajille ja kiitokset POKSille, hauskaakin oli, vielä jäi kuitenkin kaikille kotiläksyjä.

 

4.4

 

Käytimme Merin ultrassa, pentuja näytti olevan melkoinen määrä tulossa, jos yhdistelmä kiinnostaa, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä.

 

 

27.3

 

Robinin lonkkakuvaustulokset on tulleet, valitettavasti odotukset olivat tällä kertaa suuremmat kuin tulos, virallinen lausunto on C/D ( kts. linkki vasemmalla), vanhempien  lonkkaindeksit olivat molemmat yli 100, joten tulos kieltämättä oli meille pettymys ja tuskin omistaja ja kasvattajakaan asiasta iloitsi.

Onhan sitä koiralla muitakin tärkeitä ominaisuuksia, kuten esim. ajotaito ja joillekin ulkonäkö ja luonnekin ovat tärkeitä, olen ollut asiasta yhteydessä eri osapuoliin ( omistaja, kuvaaja, kasvattaja ja Annie Liman ) ja olen kuullut päivän aikana monenlaisia lausuntoja asiasta, yleisesti kuitenkin oltiin sitä mieltä, että kannattaisi ottaa syksyllä uusintakuva, koska tiivistymistä nuorella koiralla voi tapahtua ja tulisipahan asia vielä varmistettua.

 

Niin tai näin, ensi viikolla käymme ultrassa, vaikka merkit kyllä ovat selvät, ihmeenä pidämme, jos Meri ei ole tiineenä.

Pennun kyselijöitä on ollut ihan mukavasti, yhtään pentua emme ole vielä myyneet, eihän niistä pennuista vielä tiedä, tuleeko monta ja meneekö synnytys hyvin, toivotaan kuitenkin parasta, kannattaa vielä soitella, jos yhdistelmä kiinnostaa, meille tämä pentue on tärkeä, koska se on Merin viimeinen.

 

26.3

 

Näyttelyharjoitukset metsästyskoiraroduille alkoivat Raatekankaalla Sotkan/Askon takapihalla, suomenajokoiria oli viisi ja hirvikoiria varmaan puolet enemmän, torstaina homma jatkuu (2 euroa per koira) 18:30-19:30.

 

7.3

 

Robin kävi lonkkakuvauksessa, lääkärin arvio B/B, viralliset tulokset tulee parin viikon kuluessa.

 

3.3

 

Meri on astutettu 3.3 Eero Kolehmaisen omistamalla Hakatien Robinilla, mikä on Mannikarin Kustista ja Hakatien Riinasta, pari vuotta sitten astutin Merin edesmenneen Raimo Varjosen Helimarin Ventillä, silloin ei tullut pentuja, koska olin auttamattomasti myöhässä, halusin kuitenkin tällä kertaa oman kylän koiran urokseksi ja Eerohan asuu miltei kivenheiton päässä Reijolassa ja Robinin takana on Reppana ja Hakatien Emma, niinkuin Ventilläkin, lisäksi vietimme pari vuotta sitten Juntin Erkin luona muutaman päivän Tornion näyttelyn yhteydessä, Erkki kertoili oman kenneltyönsä vaiheista ja ajattelin silloin, että pitää jossain vaiheessa kokeilla Erkin koiria meidän koirien taakse.

Kävin yhden päivän viime viikolla Robinin kanssa metsässä, Robin haki jäniksen todella innokkaasti ja ajoi sitä koko päivän, Eero otii sen ajosta kiinni, itse näin jäniksen kerran ja vaikka jänis yritti jätättää koiraa kaikilla perustempuillaan, niin se meni kuin juna perässä, parhaimmillaan haukku kuului todella hyvin jopa kilometrista ( moniääninen ), lunta oli vähintään polveen saakka, kaiken kaikkiaan jäi todella positiivinen kuva sen päivän koiran ajokunnosta, työskentely oli rauhallista ja varmaa, kts. Koirat välilehdeltä, pennut 2013.

 

2.3

 

Kävimme Neidon ja Sisun kanssa Kouvolan koiranäyttelyssä, tuomari Jari Fors ei tällä kertaa arvostanut tarpeeksi koiriamme, eivätkä koiratkaan näyttäneet parhaita puoliaan, liekö asiaaaan vaikuttanut todella surkea näyttelyalusta, jotain vanhaa tekonurmea, mikä irtoili todella kauheasti ja tarttui joka paikkaan, koirat ja ihmiset olivat oikeasti tällä kertaa "vihreänä kateudesta, Luontopolun Retun pennut olivat sen verran kesken kehityksen, ettei menestystä tullut tällä kertaa, Niko kuitenkin säilytti kuntonsa ja otti urosten voiton ( PU1 ja VSP ).

KIITOKSET KAIKILLE KASVATTIEN OMISTAJILLE, saatiin kasvattajaluokkaan  neljä koiraa ja  KP:n, ryhmässä tuli kuitenkin tie vastaan, laitan videoita ja kuvia galleriaan.

 

Merin sulhanen, Hakatien Robin sai ERI:n ja SA:n ja todella hyvän arvostelun, kts. video nettikuvagalleriasta..

 

21.2

 

Merillä alkoi juoksu 19.2, aikomuksena on astuttaa se, mutta urosta ei ole vielä päätetty, astutus on 1-3.3 , osuu pahasti näyttelyviikonlopuksi, mutta asia pitää järjestää, tämä on Merin viimeiseksi suunniteltu astutus, joten toivottavasti se onnistuu hyvin.

Lissu on ainoa , joka ei ole vielä tullut kiimaan, joten kyllä Sisulla on ollut vaikeaa, ei ole oikein ruoka maistunut.

 

 

7.2

 

Kyllä pahasti siltä näyttää, että tämä kausi alkaa olla paketissa, nuoria koiria tuli treenattua ja kerran käytyä näyttelyssä, muutaman kerran tuomarina ajokokeissa ja metsällä, siinäpä tärkeimmät.

Tällä hetkellä on kolme narttua kiimassa, Meri olisi tarkoitus astuttaa, mutta ei ole tullut vielä kiimaan, syksyllä kiima oli kuukauden myöhässä normaalista, joten uskoisin sen tulevan kuukauden sisään, urosvalintaa ei ole vielä tehty.

Tuulillekin tekisi hyvää tehdä yksi pentue, ennenkuin vanhuus yllättää ( ensimmäinen astutus olisi tehtävä koiran parasta ajatellen 3-5 vuotiaana ), joten olemme tehneet suunnitelmia sen varalle, saa nähdä miten onnistuu.

Lissu ei ole vielä kiimassa, olemme käytelleet sitä metsässä, energiaa purkamassa, siro ja sitkeä kun on, niin on vielä pärjännyt lumessa.

Sisu ei tahdo oikein syödä, kun kiimaiset nartut tuoksuvat suloisesti viereisessä tarhassa, viime vuonna tuli ajatettua viimeisenä päivänä kovalla kelillä, toivoen, että kyllä se jänis äkkiä hyppää tielle ammuttavaksi, mutta tunnit kuluivat ja pieniä rokamia tuli käpäliin, tämän vuoden karkeilla keleillä on kyseiset paikat alkaneet aukeilla uudestaan, joten ei sitten olla Sisulla kilpailtu, odotellaan ensi syksyn kokeita.

 

20.1

 

Ilomantsin näyttely meni yli odotusten, Niko sai ROP/PU1 ja RYP2, Sisu sai SERT/PU2, Tuuli sai ERI/SA/ PN3,  Neito sai ERI/SA, lisäksi Lissukin sai ERI:n ja Kapu EH:n.

Kasvattajaluokkaan saatiin siis kaikki ERI:n saaneet kasvattimme, NIKO,SISU,TUULI ja NEITO, lopputuloksena kunniapalkinto KP ja BIS4 Kasvattajaluokassa.

Loppu hyvin , kaikki hyvin, sanonta piti tällä kertaa paikkansa, Kiitokset kasvattien omistajille ( laitan kuvia ja videoita nettiin kun kerkeän ).

 

19.1

 

Ilomansin näyttelystä vastaavat henkilöt ovat saaneet kuin saaneetkin ajokoirien arvostelun siirrettyä ulkoa sisätiloihin, olemme sen vuoksi päättäneet sittenkin osallistua näyttelyyn, kaikki kasvattimme eivät enää pääse tuon sekoilun vuoksi osallistumaan, mutta yritetään saada kasvattajaluokkaan neljä koiraa, lopputuloksen näkee sitten huomenna.

 

18.1

 

Peruimme osallistumisen Ilomantsin näyttelyyn, koirat joudutaan esittämään pakkasessa ulkona, liekö tuo jo sääntöjen vastaista, emme ole törmanneet vastaavaan pienen kenneluramme aikana?

Niko ja Kapu saattavat mennä paikalle, jos ei ole kova pakkanen, Nevalaisen Oiva perui kanssa koiransa, joten koirien määrä putosi ainakin kolmeentoista ( 20-> 13 ).

Saamme onneksi rahamme takaisin , koska tuomarikin vaihtui, meidän kannalta uudet järjestelyt olivat todella iso pettymys.

 

17.1

 

Terveiset Alpeilta, vaihdoimme taustakuvan matkalta ottaamaamme maisemakuvaan.

 

9.1

 

Ilomantsin näyttelyssä tuomarimuutos,  Hannu Talvi on vaihtunut Paavo Mattilan tilalle ja lisäksi on ajokoirat siirretty ulos, että silleen!!!!

Toivottavasti Ilomantsista löytyy sitä porkkanalla aikaansaatua järkeä ja yhteishenkeä edes sen verran, että saadaan koirat pois pakkasesta.

Tuulin vatsa alkaa hiljalleen rauhoittumaan.

 

7.1

 

Tuuli lauantaista asti oksennus-ja ripulutaudissa, koira laihtuu kun pitäisi lihota Ilomatsin näyttelyyn, eikun maitohappobakteereita rauhoittamaan ja onhan tässä vielä pari viikkoa aikaa toipua, toivottavasti vatsa rauhoitttuu ennen torstaita, olemme silloim menossa kohti Sveitsin alppeja.

 

Olemme suunnitelleet ilmoittaa Sisu kahden viikon kokeeseen, mutta kaikki on keleistä kiinni, tällä hetkellä on korppua tiedossa.

 

6.1

 

Kävimme POKSin matchshowssa sunnuntaina Lissun ja Neidon kanssa, hyvin järjestetty, hyvät tilat omassa hallissa Kaislakadulla, kiitokset järjestäjiulle, saimme vähän palkintojakin mukaan, Neidon eka kerta onnistui ihan tyydyttävästi, sen ulosteen olisi saanut jäädä tekemättä sisälle.

 

3.1

 

HYVÄÄ ALKANUTTA VUOTTA!

 

 

 

 

 

Kelaa tästä nuolesta alaspäin...

vieritä hiirellä

2 lohkon tulokset Näyttelytulokset Ajokoetulokset 27.10 Ajokoetulokset 31.10 Ajokoetulokset 3.11 Näyttely 16.11 Näyttely 23.11 Tassun ajovideo Savonlinnan pkoe Lonkkaniveldysplasia Lonkkakuvat Kinkkukisan tulokset PM voittaja 2013 Late ja Ralli KV B-Bark ajotulokset la+su