DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

31.12

 

Niin se vaan taas yksi vuosi vierähti, tämä vuosi meni koiranäyttelyissä ja koiranpentuja kasvatellessa, kokeet jäivät kokonaan, yksi surullinen tapahtumakin sattui, Neito jouduttiin lopettamaan alle kolme vuotiaana tapaturman vuoksi, mutta toivotaan, että uusi vuosi tuo taas positiivisia asioita elämäämme, onneksi saimme kaikki pennut hyviin koteihin, siitä on jäänyt hyvä mieli.

Pohjois-Karjalan koirat ovat ajaneet järjestään ykkösiä siellä sun täällä, hyvä jäniskanta on ainakin auttanut, samoin kelit, mutta on niiden koirienkin pitänyt parantua, tai sitten on ollut hyviä treenijäniksiä, yhtä kaikki, Kilvassakin oli kaksi meidän alueen koiraa, ihan sitä parasta ei saatu, muttei tarvinnut hävetäkään niiden esityksiä, onnea vielä kerran Oskulle ja Muuville ja omistajille.

Kävimme vielä tänään Auran ja Tassun kanssa metsässä, tuli laskettua väärään paikkaan koirat, ajoa ei saatu hyvästä yrityksestä huolimatta, kaverit viestittelivät, ettei ajot tänään oikein sujuneet muutenkaan.

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!

 

 

25.12

 

Ja niin joulu joutui jo taas tänne Itä-Suomeen, koiria on osa pidetty sisällä kovilla pakkasilla, hyvin ovat viihtyneet, siivosin ja laitoin koiratalon joulukuntoon, ei kestänyt kuin yhden yön, kun sain tehdä uuden suursiivouksen, Aura ja Aamu olivat Auran johdolla laittaneet paikat uuteen uskoon, miten ne voi olla niin ajattelemattomia kun turmelevat omaa kämppäänsä noin. Ei siis kannata laittaa mitään luksusta sinne, turhaa vaivaa ja kuluja vaan itselle, Hyvää Joulun jatkoa vaan kaikille.

Koirien omistajat ovat kovasti muistaneet, kiitos kaikille!

Pari suttakin on saatu hengiltä, tuntuivat olevan niitä koirien syöjiä, hyvä näin.

 

20.12

 

Olin tänään vieraana Heinävedellä Timonmäen metsästysseuran jänismetsästystapahtumassa, otin mukaan myös "rekvisiittaa", Auran ja Aamun, tällä kertaa eivät päässeet metsälle, mutta muuten saivat tutustua uusiin ihmisiin, päivä oli tapahtumarikas, porukka oli jaettu kolmeen joukkueeseen, itse osallistuin dreeverin kanssa suoritettuun jahtiin, kaikki saivat saalista, lopuksi paikallinen " merkkihenkilö" tarjosi syntymäpäivänsä kunniaksi lihakukkoa ja kakkukahvit, oli kiva lähteä vatsa ja mieli tyytyväisenä kotia kohti, kiitokset kaikille hyvästä seurasta, oli mukava tutustua uusiin ihmisiin ja tavata vanhoja tuttuja, erityiskiitos vielä päivänsankarille tarjoilusta, rauhallista joulua kaikille!

 

 

 

19.12

 

Lissu sai uuden kodin Sulkavalta hyvän metsästyskaverini Askon luota, missä se olikin ollut jo hoidossa, päätimme, että tälläinen pysyväisratkaisu on koiralle parempi, siellä se pääsee enemmän metsään ja tiedämme, että sen on siellä hyvä olla, HYVÄÄ JOULUA LISSU!

 

14.12

 

"Roikkutissit" tänään näyttivät ajamisen mallia, kun on noitten nuorten kanssa ollut kuukausikaupalla metsässä, oli ihan kiva viettää päivää " vanhusten" kanssa, pitää vielä ennen joulua käydä ns. joulujänis kuusen kera metsästä, hyvää joulun odotusta kaikille.

 

7.12

 

Vierailu Messukeskuksessa ei tuonut kenneliimme sijoitusta missään luokassa, Tassulla oli ripuli, mikä antoi " lisämausteen " näyttelykäyntiimme, Tassu myös menestyi kaikista heikommin, hieman yllättäen tasaisin suoritus oli Jari ja Niko Tolvasen omistamalla Mirandalla ( ERI/SA ), myös Madonna piti tasonsa ( VARASERT ), lauantain kasvattajaluokassa KP, Kahvanahon kennel voitti kasvattajaluokan molempina päivinä, onnittelut, Kellolan Kennelin koirat sijoittuivat kokonaisuutena parhaiten ( lauantaina ROP ja VSP, sunnuntaina VSP), Sakkemäen Helmi voitti, ehkä hieman yllättäen, voittajatittelin sunnuntaina, hieno nuori koira sekä hyvin esitetty, handlerina Elina Viirumäki, onnittelut omistajalle ja Mehtäpellon kennelille.

 

4.12

 

Ostin Jämpti koirankopin, näyttää ihan asialliselta tapaukselta, sain sen puoleen hintaan, oli muutama kuukausi käytetty, huomenna pannaan pari koiraa kokeilemaan, onko siitä mihinkään.

 

2.12

 

Seitsemän suden lauma pyörii minun treenialueellani, koiria syödään joka viikko, onneksi ilveksen metsästys on jo alkanut ja porukoita pyörii jälkiä etsimässä siellä täällä, saadaan tuoreita havaintoja susien liikkeistä.

 

27.11

 

Tänään oli raskas päivä kennelillemme, Neidon jalasta katkenneet jänteet antoivat periksi hoitovirheen vuoksi ja leikkaus olisi pitänyt tehdä uusiksi, minkä jälkeen olisi ollut erittäin huono ennuste jalan edes jotenkin ajokuntoon saamiseksi, entiselleen sitä ei olisi enää saanut, keskustelimme useamman lääkärin kanssa tapauksesta, yön mietittyämme päätimme koko perhe, että koira lopetetaan mieluummin kuin annettaisiin sen elää vaivaisena loppuelämänsä, itse emme olisi sitä voineet kuitenkaan pitää, olemme pahoillamme Neidon ja kaikkien jotenkin osallisena olleitten puolesta, tälläinen menettely oli meidän kennelillemme ensimmäinen ja toivottavasti viimeinen kerta, pahalta tuntuu, mutta raskas päätös oli tehtävä.

 

 

25.11

 

Kuulin tänään, että Tohmajärvellä on metsästetty sutta jo kolme viikkoa, mutta ei ole onnistettu kaatamaan.

Sudet sen sijaan ovat onnistuneet enemmän kuin hyvin koirien metsästyksessä, susien saaliiksi on jäänyt taas monta koiraa Pohjois-Karjalassa.

Härskein tapaus oli sattunut Pölkkäpään suunnalla, sudet olivat tappaneet emän ja syöneet sen puoliksi, vasalta olivat katkaisseet kintereet, ettei se voinut paeta, vaan oli jäänyt emän viereen odottamaan vuoroaan, kylläiset sudet olivat jättäneet sen kitumaan, näin liha pysyy tuoreena seuraavaan ateriaan asti.

Vetivätkö siis sudet taas pitemmän korren? Milloin on meidän kennelimme vuoro syöttää noita valtion koiria?

Paljon kysymyksiä nousee mieleen, mutta vastauksia ei nouse tarpeeksi, mihin tämä johtaa?

 

22.11

 

Hieno päivä, Tuulikin pääsi metsään ja jäniskin löytyi, ainoa miinus tuli verisistä anturan reunoista, Aura ajeli neljä tuntia jänistä päivän päätteeksi Niko ajoi Heinäveden kokeessa ykköstuloksen, ONNITTELUT EMMALLE!

 

 

20.11

 

Neidon lasta vaihdettiin tänään, hyvin oli alkanut haava parantumaan, hieno tyttö, ei ole tarvinnut muovikaulusta, Neito on jotenkin ymmärtänyt tilansa.

Pitäis saada aikuiset koirat metsään, oon treenannut dreeverin hakuhommaa lähimaastossa, eipä juuri ole saatu paljoa aikaiseksi.

Satu ryttäsi metsästysmaasturin toisen auton perään, korjaamolla käytettävä, milloinhan tähtien asennot muuttuvat suosiollisiksi.

 

12.11

 

Neito loukkasi jalkansa, anturoitten takaa työntyi joku terävä vieras esine ja katkaisi päällimmäiset jänteet ja verisuonen, ensiavun jälkeen eläinlääkärille missä jänteet yhdistettiin, 6 viikkoa lastassa ( jalka koukussa ) ja sitten pikkuhiljaa kuntouttamaan, Messukeskuksen näyttely meni sivu suun, en tiedä saako edes rahoja takaisin.

Juuri kun alkoi saada pennut maailmalle, niin sitten tuli uusi hoidettava, että silleen, koettelee, vaan ei hylkää...

 

26.10

 

Taitaa tänä syksynä jäädä kokeet vaan haaveeksi, niin paljon pennut ovat vieneet aikaa...mutta sellaista kasvatushomma on, katsotaan sitten vuoden vaihteessa miten käy?

 

Taran lonkkakuvaustulos oli B/B, lähes normaalit lonkat ( A/A ), rajatapaus, lopputulos kuitenkin alaspäin, vaikka normaalisti katsotaan koiran etua rajatapauksissa, muttei näköjään kennelliitossa. Toivo on vielä kuvaamatta yhdistelmästä Meri/ Hakatien Robin.

 

24.10

 

Madonna EUROOPAN JUNIORIVOITTAJA 2014, ONNEA Emman perheelle!

Niko oli jäänyt kakkoseksi suklaahumalassaan, oli vahingossa syönyt tummaa suklaata, jäi kuitenkin henkiin, ei ollut näyttelyssä täydessä iskussa, olisko sillä ollut merkitystä lopputulokseen...kuka tietää?

ONNEA Kahvanahon ja Kellolan kenneleille hyvästä menestyksestä!

 

25.9

 

Merin ( B/B ) ja Hakatien Robinin ( C/D ) jälkeläisten lonkkakuvauslausunnot  valmistuivat, Madonna B/D, Jare C/C ja Tassu C/C, paremmatkin olisivat saaneet olla, mutta nyt on ainakin selvä kohde, mitä kannattaa parantaa jalostuksella.

Kiitokset kasvattien omistajille kuvaukseen osallistumisesta!

Jos vielä Toivo ja Tara kävisivät kuvauksessa, niin silloin kaikki olisivatkin kuvattu.

 

22.9

 

Sinin pennuilla ovat auenneet silmät ja ovat alkaneet jo jaloitella, hyvävoimaisia pentuja, loppuviikosta aloitellaan lisäruokinta ja annetaan matolääkkeet.

Tuulin pennuille ei ole riittänyt niin hyvin maitoa kuin Sinillä, joten kasvu on ollut selvästi heikompaa, kolme narttua ja  neljä urosta on vielä vailla kotia, ottakaahan yhteyttä, niin laitetaan pentu "pakettiin" jouluksi.

 

16.9

 

Tuuli synnytti 11 pentua, 7 urosta ja 4 narttua, ensimmäinen syntyi 15.9 klo 20:23 ja viimeinen 16.9 klo 05:22 ( kuollut ), ultrassa, mikä otettiin pari viikkoa ennen syntymää, näkyi lääkärin mukaan 4-5 pentua, maksettiin 120 euroa siitä tiedosta, olis kannattanut ottaa röntgenkuva.

Ottakaa yhteyttä, jos on pennun tarvetta, puh. 044-3088969.

 

Lisäksi Sini synnytti 3 pentua, 2 urosta ja yhden nartun 6.9, (kts. kuva etusivulla) urokset jouduttiin leikkaamaan, leikkaus onnistui hyvin, narttupentu syntyi betonilaatalle tarhaan ja lisäksi Sini pedatessaan teki haavan sille selkään, mutta parilla tikillä siitä selvittiin, oli kova alku pienelle pennulle, mutta nyt on kaikki hyvin ja pennut ovat reilusti tuplanneet painonsa, isoin painaa jo yli kilon.

 

Suomussalmen linnunmetsästysreissu heitetty, muuten hyvä reissu, mutta lintuja oli tosi vähän, jäniksiä oli mukavasti alueella, joka päivä Sisu ja Tassu pääsi jäniksiä pöllyttämään, muutama saatiin pataankin, kotonakaan ei ollut Tuulille syntynyt pentuja, joten tässä niitä nyt odotellaan, todennäköisesti syntyvät ensi yönä.

Käytettiin tänään Madonna, Jare ja Tassu lonkkakuvauksessa, alustavasti näyttää siltä, ettei kummoisia lonkkia koirilla ole ( C ), odotellaan kuitenkin rauhallisina virallista tulosta.

 

30.8

 

Tuuli käytettiin ultrassa ja siellähän näkyi 4-5 pentua, isä on Kellolan Naku ( katso etusivun sukutaulu-linkki ), kummatkaan koirista eivät ole vielä valioita, ajotulos puuttuu kummaltakin, Naku yrittää sitä tällä kaudella, Tuulilla se saattaa siirtyä vielä ensi kaudelle.

Tavoitteena on saada terveitä hyvälonkkaisia pentuja ( Tuulilla on B-lonkat ja Nakulla A-lonkat ), joista sitten voisi ajan myötä tulla kaksoisvalioita, suvut ovat mielestämme hyvät molempien takana, Tienhaaran Raju antaa hieman sukusiitostakin.

Ulkonäköä uskomme kyllä tulevan, molemmat ovat pärjänneet näyttelyissä,Tuuli on isokokoinen narttu, Naku on ihannekorkuinen, toivottavasti pysytään korkeuden puolesta raja-arvojen sisällä, Naku on ollut tiukahko antamaan ääntä ( on kärsinyt siitä kokeissa ), Tuuli taas antaa herkästi ääntä, tässä yritetään etsiä sitä keskitietä, eihän jalostaminen kuitenkaan ole näin helppoa, kaikista saattaa tulla herkkiä tai tiukkoja, mutta toivossa on hyvä elää, Nakun ja Madonnan yhdistelmästä tuli ainakin hyvälinjaisia ja -päisiä pentuja, uskomme myös näin käyvän tämän yhdistelmän kohdalla.

Kannattaa kysellä pentuja, jos yhdistelmä miellyttää, eihän sitä tiedä, jos niitä tulee enemmänkin.

 

24.8

 

SISUSTA MUOTOVALIO Lappeenrannassa ( kts. etusivu ), tuomarina Elena Ruskovaara, 25.7 2010 Urraisilta ( JUN H, tuomari Matti Palojärvi ) alkanut näyttelyura huipentui 24..8.2014 muotovalion titteliin, kiitokset Jari Tolvaselle kyydityksestä ja Emma Mikkoselle esittämisestä, itse emme valitettavasti päässeet paikalle, meidän perheemme harrastaa koripalloa ja Suomen suurin koripalloturnaus Espoossa sattui juuri tähän viikonloppuun, joten pyysin Jaria ilmoittamaan kasvattimme Mirandan ko. näyttelyyn ja samalla viemään Sisu mukanaan, lisäksi pyysin Emma esittämään Sisua, koska tiesin, että Emma oli menossa esittämään sinne veljensä koiraa, en halunnut jättää yhtään näyttelyä käymättä, kun olimme koko kesän hakeneet viimeistä sertiä, itsellä oli tuntuma , että Lappeenrannassa viimeistään lykästää, olin ilmoittanut Sisun vielä Tervekoskelle ja Hyvinkäälle, sitten olisi saanut jäädä koko homma tältä vuodelta.

Eihän täydellistä koiraa ole vielä syntynytkään, Sisu on kuitenkin kaikkine "virheineen" hieno koira ja ansaitsee tittelinsä, tyttäremme Roosa on esittänyt Sisua ja monesti ollut lähellä onnistumista, usein hän on tuumannut, miksi ei saa esittää sellaista koiraa, mikä joskus voittaisi näyttelyn, Roosaa toisaalta harmitti, kun ei itse päässyt esittämään Sisua sen tärkeimmässä näyttelyssä, mutta on silti iloinen Sisun puolesta.

Moni varmaan ihmettelee, onko mitään järkeä näyttää koiraansa 35 kertaa ( 3 VASERT, 15 EH, 3 H ) saadakseen muotovaliotittelin, alunperin ei ollut tarkoituskaan, mutta kun Sisu pääsi käyttöluokkaan ja sai toisten takaa kaksi sertiä ( Hannu Talvi ja Reino Korpela ), niin pakkohan se kolmatta oli yrittää, lisäksi  Sisua oli helppo näyttää, koska se esiintyi hienosti.

Onhan meillä ollut mukavia yhteisiä reissuja eri puolelle Suomea, sukulaiset ja tuttavat ovat saaneet vieraita sekä kasvatiemme omistajien ja muiden tuttujen kanssa on pidetty hauskaa monessa näyttelyssä, kiitokset kaikille!

Nyt on aika siirtyä näyttelypaikoilta metsään koiria treenaamaan, HYVÄÄ SYKSYÄ KAIKILLE !

 

17.8

 

YLLÄTYS! Kuhmosta räpsähti taas vaihteeksi VARASERT Sisulle ( PU3 ), tuomarina Paavo Mattila, kts etusivun linkki, näyttelyyn oli ilmoittautunut 67 suomenajokoiraa, joista 31 urosta, Tuomaalan Ville

otti omansa ja voitti koko näyttelyn, onnea pärjänneille.

Sisun viimeisen sertin/muotovalion metsästys jatkuu vielä, vaikka usko on jo ollut koetuksella, periksi ei anneta....vielä.

 

 

10.8

 

Ei tullut suomalaisesta rodusta eikä muutenkaan suomalaisvoittajaa MV 2014 kisoissa Helsingin Messukeskuksessa, mutta periksi ei anneta vaan Ylänteen Veikon sanoin " uutta matoa koukkuun ", eikun ensi vuonna Italiaan Milanoon titteliä hakemaan.

Ensimmäistä kertaa tuli tuollaisissa kisoissa oltua, jotenkin ei kolahtanut meikäläiseen nuo näyttelysäännöt, Kennelliiton säännöt tuntuu äkkiseltään paremmilta.

Ennakkoon hehkutettuun parikilpailuun oli vain kaksi osanottajaa ja ei oikein kuvaa kerennyt ottamaan kun homma oli jo ohitse, tuntuu vähän tympeältä kun on kesän harjoitellut kilpailua varten eikä sitten saa juosta edes koko kierrosta, siinä olisi varmaan miettimisen paikka, kannattaako ko. kilpailumuotoa enää noilla perusteilla jatkaa ollenkaan, jos sitä edes tuomarikaan ei arvosta kierroksen vertaa, tuomareille oli annettu ohjeet olla mahdollisimman vähäsanaisia, ei siis mitään runojen rustaamista, liekö sekin osaltaan vaikuttanut.

Meidän kennelin osalta voidaan sanoa läheltä piti, mutta silti niin kaukana, kts tulokset etusivun linkistä.

 

3.8

 

Kolmas kerta se toden sanoo, vai miten se oli, yhtä kaikki, serti, cacib, rop ja ryp olivat tänään tuttuja sanoja.

Emma urakoi tänään oikein olan takaa ja tulostakin syntyi niin paljon, etten kaikkea edes ole saanut sisäistettyä, kiitokset ja onnittelut, Madonna sai neljännen sertinsä, vaikka sitä toivottiin Mirandalle, joka sai kuitenkin CACIBin, onnittelut Jari Tolvasen perheelle.

Tulokset:

 

Tuomari - Judge Koskelo Arja

ROP - BOB Satumeren Madonna (Mikkonen Emma, Heinävesi) RYP 4

VSP - BOS Rämehaan Euro (Tuovinen Hannu & Tuovinen Seppo, Leppävirta)

CACIB uros - dog Perämeren Kyösti (Tuovinen Jari & Kananen Jussi, Hiltulanlahti)

CACIB narttu - bitch Satumeren Miranda (Tolvanen Jari, Katajaranta)

SERT - CC uros - dog Rämehaan Euro (Tuovinen Hannu & Tuovinen Seppo, Leppävirta)

SERT - CC narttu - bitch Satumeren Madonna (Mikkonen Emma, Heinävesi)

ROP - BOB veteraani - veteran Kahvanahon Karisma (Piirainen Reetta & Korhonen Marko, Sotkamo)

ROP - BOB kasvattaja - breeder Satumeren (Nousiainen Juha & Wastimo Satu, Joensuu)

 

Sisu EH, Jare ERI, Tassu ERI/SA,PU4

 

BIS kasvattajakehässä päästiin semifinaaliin, muttei sitten sijoituttu, kiitokst kasvattien omistajille.

Lisäksi Emma taiteili itsensä Messukeskukseen taistelemaan Junior Handlerin suomenmestaruudesta, ONNEA!

 

2.8

Kuopion toinen todella helteinen ja sitä kautta rasittava päivä meni paremmin.

Ehdottomasti parasta antia oli Kasvattaja BIS 2, tuomari Marja Talvitie kts. kuva etusivulla, kasvattajaryhmiä oli todella paljon ( > 50 kpl ), kiitokset kasvattien omistajille.

Toisena kohokohtana oli Emman täydellinen onnistuminen junior handler kisassa,  BIS JUNIOR HANDLER , onnittelut Emmalle ja Nikolle, Niko ei osallistu varsinaiseen näyttelyyn viikonloppuna.

Muut tulokset:

 

Tuomari - Judge Nygård Marjo

ROP - BOB Kahvanahon Ratto-Poika (Kuusela Kati & Kuusela Ville, Kiihtelysvaara)

VSP - BOS Kahvanahon Kuutarha (Pekkala Erja & Lehtola Arto, Päntäne)

CACIB uros - dog Onnivaaran Jero (Laituri Peppi & Venäläinen Markku, Kuopio)

CACIB narttu - bitch Kahvanahon Kuutarha (Pekkala Erja & Lehtola Arto, Päntäne)

SERT - CC uros - dog Kahvanahon Ratto-Poika (Kuusela Kati & Kuusela Ville, Kiihtelysvaara)

SERT - CC narttu - bitch Satumeren Madonna (Mikkonen Emma, Heinävesi)

ROP - BOB veteraani - veteran Kahvanahon Karisma (Piirainen Reetta & Korhonen Marko, Sotkamo)

VSP - BOS veteraani - veteran Tupakallio Huuko (Heiskala Hannes, Kankaanpää)

ROP - BOB kasvattaja - breeder Satumeren (Nousiainen Juha & Wastimo Satu, Joensuu)

ROP - BOB juniori - junior Kahvanahon Ratto-Poika (Kuusela Kati & Kuusela Ville, Kiihtelysvaara), toisena Madonna.

 

Sisu EH, Tassu,Jare ERI, Miranda ERI/SA, onnittelut Kahvanahon kennelille ja koirien omistajille!

 

Sokerina pohjalla Arto Luomala oli esittänyt Taran Jari Forsille Kurikassa, tuloksena PN 4 ( 30 narttua ), onnittelut Artolle!

 

1.8

 

Kuopion ensimmäinen päivä takana, tuomarina Hannu Lehkonen.

Tavoite ei täyttynyt tälläkään kertaa, Sisu EH, Tassu EH, Jare EH ja Madonna PN3, VARASERT, Kasvattaja ROP, BIS kehässä yli 50 kasvattajaryhmää, päästiin kymmenen sakkiin, mutta sitten tyssäsi siihen romanialaistuomarin näkemys.

Hieno ja lämmin sää helli koirakansaa, onnea pärjänneille.

ROP - BOB Kahvanahon Kuutarha (Pekkala Erja & Lehtola Arto, Päntäne)

VSP - BOS Onnivaaran Jero (Laituri Peppi & Venäläinen Markku, Kuopio)

CACIB uros - dog Onnivaaran Jero (Laituri Peppi & Venäläinen Markku, Kuopio)

CACIB narttu - bitch Kahvanahon Kuutarha (Pekkala Erja & Lehtola Arto, Päntäne)

SERT - CC uros - dog Puistorinteen Late (Kettunen Jouko, Käsämä)

SERT - CC narttu - bitch Matkon Venla (Schroderus Pekka, Korholanmäki)

ROP - BOB veteraani - veteran Kahvanahon Karisma (Piirainen Reetta & Korhonen Marko, Sotkamo)

ROP - BOB kasvattaja - breeder Satumeren (Nousiainen Juha & Wastimo Satu, Joensuu)

 

27.7

 

Olipa hyvä Pizza ja Kebab ravintola Saarijärvem keskustassa, suosittelemme nälkäisille ihmisille, hemmetin isot annoskoot ja hinta oli kohdallaan, ei PAAVOA näkynyt,  mutta sitten  koira-asioita, vaikka kehäsihteerillä,  varmaan kuumuudesta johtuen meni välillä konseptit sekaisin, ei se tahtia haitannut, olimme onnellisia kun helteestä selvittiin hengissä, koirat ja omistajat.

Tavoitteesta jäätiin hyvinkin kauas, mutta kasvattaja BIS 2 pani lopulta hymyilyttämään kaikkia, kehät olivat todella pienet, muttei se arvosteluun varmaan paljon vaikuttanut, Niko VSP, Madonna PN3 VARASERT, Tassu ERI ja Sisu EH, tuomarina Tuula Savolainen, hän oli huolissaan suomenajokoiran takaosasta tällä kertaa, on menossa liian kaposeksi, ennen oli ongelmat etupuolella, nyt ne on yleisesti siirtyneet takapuolelle, siinä purtavaa kasvattajille.

Kiitokset Tiia Nybergille avusta kasvattajakehässä, esittäminen meni hienosti kokonaisuudessaan.

 

26.7

 

Helsingin kesänäyttely on takanapäin, nyt oli sitten vasta lähellä sertin saanti, MUTTA varasertille jäätiin taas kerran, kyllä harmitti oikeasti Helsingin kuumuudessa vinttikoirakeskuksessa, tuomarikin tuumasi lopussa, että oli pienestä kiinni, avoimen luokan koira sai kolmannen serinsä ja pulinat pois, huomenna sitten Saarijärvelle hommaa jatkamaan, siellä onkin sitten enemmän koiria, sinne saadaan lisäapuakin, Niko ja Madonna ovat myös tulossa sinne.

 

 

22.7

 

Vierailimme viime viikonloppuna Mäntsälässä, tuomarina toimi Pekka Teini, odotukset olivat korkeammalla kuin mitä sitten lopuksi pärjättiin, olimme saaneet mukaan kasvattimme Jaren, Toivon ja Meten, kiitokset omistajille, harmittaa heidänkin puolesta kun tuomari oli niin tiukkana antamaan niitä parhaita laatuarvosteluja , linja oli selvästi erilainen kuin aiemmissa näyttelyissä, en tiedä miten tuon nyt nätisti sanoisi, oli vähän niinkuin entinen likka, antoi ymmärtää, muttei ymmärtänyt antaa.

Kyllähän se olisi parempi, jos tuomaroinnit olisivat yhteneväisempiä, ennen ei junioriluokasta saanut mitään, tänä päivänä asia on toisin, se taas houkuttaa ilmoittamaan juniorikoiria näyttelyihin, ison työn ja isojen kustannusten vuoksi sitten ottaa päähän kun käy näin niinkuin Mäntsälässä, siitähän saatiin kyllä seuraava "slogun", " kävi kuin silloin Mäntsälässä ".

Näin kävi melkein kaikille koirille, pari urosta ja narttua  sai kuitenkin SA:n, että päästiin lopuksi kilpailemaan, sanomista oli tietenkin niistäkin, mutta voittaja lopulta kuitenkin saatiin leivottua, onnittelut pärjänneille!

Kasvattajaluokassa tuli kyllä yllättäen menestystä, pääsimme neljännelle paikalle siinä mittelössä tähän asti heikoimmilla yksittäisillä laatuarvosteluilla, oman haasteensa esittämiseen toi kiimassa oleva Mette, kiitokset omistajille, että jaksoivat odottaa kisan loppuun helteestä huolimatta, lopuksi saatiin sadettakin kuuron muodossa, ensi viikonloppuna menemme Helsinkiin ja Saarijärvelle, tällä kertaa emme odota enää mitään, otetaan mitä saadaan, kyllähän se tavoite on edelleen Sisun muotovaliotittelissä.

 

ROP

Kalliolan Lissu, Miettinen Liisa,

VSP

Puistorinteen Eemeli, Leppänen Kari,

serti-uros

Puistorinteen Eemeli, Leppänen Kari,

Serti-narttu

Kalliolan Lissu, Miettinen Liisa,

ROP-veteraani

Vili, Ylijoki Ville & Vikström Johanna,

Kasvattaja

Kennel Satumeren, Nousiainen Juha, Satu Wastimo

 

muut tulokset:: Jare EH, Tassu EH, Toivo H, Mette EH ja Sisu ERI

 

13.7

 

Joutsan näyttelyssä 22 urosta, Niko voitti ROP:n ja Kolehmaisen Eeron Mannikarin Vekku (PU2) junioriluokasta sai SERTin, ONNEA molemmille!

 

6.7

 

Juvan KR näyttelystä lähdettiin hakemaan Sisulle sertiä,mutta haaveeksi se vain jäi, Sisu ja Tassu eivät sijoittuneet, kasvattimme pärjäsivät hyvin näyttelyssä, tuomarina toimi Leila Kärkäs, Madonna VSP , Niko PU2, Jare PU4, Miranda  EH ja AVO2, kiitokset ja onnittelut kaikille, kasvattajaluokasta saimme KP:n mutta ryhmässä emme pärjänneet, kiva reissu kaikin puolin, oli leppoisa tunnelma ja paljon tuttuja koiraihmisiä,seuraavaksi Mäntsälään 19.7

 

30.6

 

Reissu on takanapäin länsirannikolle, käteen jäi vain ERI/SA ja hyvä mieli, sukulaisiakin tuli tavattua ja lomaa pidettyä.

Porissa Marja Talvitie kehui Tassua kovastikin, mutta karva oli vielä puhdistumatta ja siksi PU4, Sisu EH, Forssassa molemmat koirat saivat ERI/SA ja hyvät arvostelut, mutteivat sijoittuneet Juha Putkosen kehässä sen pidemmälle, joten viimeisen sertin metsästys Sisulle jatkuu, seuraava näyttely on 6.7 Juvalla

 

 

22.6

 

Lähdimme hakemaan Rovaniemen kansainväliseen näyttelyyn viimeistä sertiä Sisulle, toisin kuitenkin kävi, Sisu oli niin nuutunut matkasta, ettei se esiintynyt ollenkaan sertin arvoisesti ja sai Markku Kipinältä EH:n,samoin kävi Lissulle, mutta onneksi oli useampi koira mukana, halusimme saada kasvattajaluokkaan neljä sertin koiraa ja niin siinä loppujen lopuksi kävi, Niko sai ROP, CACIB, RYP1, BIS kehässä ei tullut enää menestystä, Tassu sai SERTIN ja oli PU2, Tuuli oli PN2 ( Kahvanahon Kuutarha VSP ) ja Madonna sai myös SERTIN ja oli PN3, lisäksi BIS4 kasvattajaryhmässä, varmaan paras kasvattajaryhmä ikinä. Kiitokset Mikkosille ja järjestäjille, sääkin suosi näyttelyä. joten hieno viikonloppu kaiken kaikkiaan, ensi viikonloppuna sitten Poriin ja Forssaan.

 

 

7.6

 

Nyt se on sitten iskenyt , nimittäin se kuuluisa muistisairaus, siihen kun lisätään sitä toista keskittymisvaikeussairautta, niin siitä sitä muodostuu uusi sairausyhdistelmä, DADHD, kun tämä sairaus sattuu kohdallesi, niin silloin voi käydä niinkuin Inkeroisissa meille, merkit olivat jo näkyvissä Joensuun näyttelyssä, missä olin ilmoittanut Sisun vahingossa avoimeen luokkaan, vaikka tarkoitus oli ilmoittaa käyttöluokkaan.

Mitä sitten tapahtuikaan, heräsimme klo 4 yöllä ja lähdimme klo 5 liikkeelle, saavuimme Inkeroiseen klo 9, ostimme näyttelykirjasen ja huomasimme, että olimme ottaneet mukaan VÄÄRÄN KOIRAN ( naurua...heh,heh), isäntä itse oli ko. sairauden heikentämänä käynyt tarhasta hakemassa Sisun ja Tassun, olin ilmoittanut ko. yhdistelmän 12 näyttelyyn, mutta yhteen muutin Tassun tilalle Lissun, näyttelytoimikunnalta tuli postissa pelkkä numerolappu, missä ei ollut mainittu koiran nimeä, joten asia jäi siis muistin varaan.

Tassua ei siis esitetty junioriluokassa eikä Lissu ollut mukana narttujen avoimessa luokassa, päätähti SISU oli kuitenkin mukana ja muotovalion arvo jäi todella vähästä kiinni, tuomarina oli KIRSI NIEMINEN, hän löysi kyllä kaikki  ajokoiran ulkomuotokriteerien mukaiset puutteet Sisusta, mutta sijoitti Sisun kuitenkin VARASERTiin oikeuttavaan paikkaan PU kehässä 2/17, hieman pirtemmällä esiintymisellä Sisu olisi saattanut nostaa osakkeitaan, mutta näin kävi tällä kertaa ja onnittelut voittajalle ( PU1 Ajotaiturin Rami )siitä huolimatta.

Pohjois- Karjalaa oli edustamassa myös Kinnusen veljekset Tohmajärveltä ( Karkon kennel ), VARASERTi oli myös heidän kohtalonsa ( PN1 Manta ), mutta "EI HUANO", Jorma Uotisen sanoin.

Lauantaina oli samaan aikaan Inkeroisen näyttelyn kanssa Pielavedellä ( ROP Tuomaalan Ville) ja Suomussalmella ( ROP Jahtiparin Manu ) yli sata suomenajokoiraa esittäytymässä, joten hieno  päivä suomenajokoiralle kaiken kaikkiaan.

Seuraavaksi suuntaamme sitten juhannuksena Rovaniemelle KV näyttelyyn, tuomarina Markku Kipinä.

 

1.6

 

Sama on kaiku askelten Nikolla tänäänkin, ROP ja SERT, joten Tallinna on näyttelyn osalta valloitettu. Kotiin paluu ensi yönä varmaan väsyneenä mutta onnellisena.

 

31.5

 

Hyvin lähti näyttelyt Tallinnassa käyntiin, Viron voittaja titteli, ROP,CACIB,RYP2 ja vahvistusta vaille C.I.B, onnittelut Emmalle ja kotiin! kts kuva etusivu.

 

30.5

 

Emma lähti aamuyöstä Tallinnaan, toivotaan hyvää matkaa ja tuomisia Virosta.

 

25.5

 

Niko PU2 Siilinjärvellä, Tuomaalan Ville otti voiton, onnittelut!

 

18.5

 

Hieno sää helli koirakansaa sunnuntaina, eipä mennyt huonosti tämäkään päivä, Niko pääsi BIS-kehään asti ja Jare sai SERTIN,yksi yö teki "hyvä": n koirasta "sert": in koiran, onnittelut pärjänneille ja kiitokset kaikille kasvattien omistajille.

Kasvattaja KP ( vastassa taas Kellolan kennel ), ryhmässä tuomarina Kipinä, mutta ei auttanut jäätiin vaille sijoitusta.

 

17.5

 

Halleluja, nyt meni putkeen Joensuun KV näyttelyssä, Tuuli ROP CACIB RYP3, Sisu SERTI, Niko PU2 VARACACIB, Tassu ERI/SA, Kamu ERI, Miranda ERI, Tara ERI ja Jare H ( edell.näyttelystä ERI ? ) Helmi ei suostunut esiintymään ollenkaan, juoksu varmaan sotki virettä.

Kasvattaja KP ( vastassa oppiisämme Oiva Nevalaisen Kellolan kennel ), ryhmässä 8 joukossa, kiitokset kaikille osallistumisesta ja hyvää kesää, osa jatkaa vielä huomenna.

 

16.5

 

HIENOA! Kellolan Naku on nyt sitten DNA testien mukaan kaikkien Madonnan pentujen isä, olemme rekisteröineet kaikki pennut Satumeren kenneliin, onnittelut uusille pentujen omistajille, saatiin tuurilla hyvälonkkainen isä, loppu hyvin kaikki hyvin.

 

10.5

 

Usko tai älä, suomenajokoira Tassu voitti Matchshown Joensuussa Roosan esittämänä kts. kuvat etusivulla, näyttely oli Joensuun raviradalla, toivotaan, että menestystä tulee myös ensi viikoloppuna Suvi-Karelia Show:ssa samassa paikassa.

Kamu ( omistaja Jyrki Mattila ) sijoittui myös ja samalla tuli hyvää treeniä ajatellen ensi viikonloppua.

 

8.5

 

Esittelimme eilen koiriamme ja kasvattejamme Joensuun agilityurheilijat ry:n MATCH SHOW:ssa Pilkon CityMarketin parkkipaikalla, porukkaa oli ilmaantunut kiitettävästi paikalle ja sääkin suosi tapahtumaa, kaikki koiramme sijoittuvat ja palkintojakin saatiin useampi pussi, kiitokset järjestäjille ja sponsoreille, hyvin järjestetty näyttely.

Seuraava Matcshow on sitten ensi lauantaina raviradalla klo 13:00, siellä nähdään.

 

1.5

 

Kävimme vappuajelulla Heinävedellä Mikkosilla, päätimme siellä rekisteröidä Madonnan pennut Satumeren kenneliin , pentujen nimet ovat Taika ( Varkaus ), Moona ( Heinävesi ), Repe ( Kiuruvesi ), Ressu ( Leppävirta ), Jehu ( Ylihärmä ) ja Rocco ( Enonkoski ), Rocco muutti Enonkoskelle Herttuaisen Esan kotiin, Esallahan oli Merin viimeisestä pentueesta Ville-Galle, mikä suruksemme jouduttiin lopettamaan viime syksynä, toivottavasti Rocco pysyy terveenä.

Moona jäi Mikkosille, omistajina Emma Mikkonen ja Satu Wastimo, kts. etusivun kuva.

Rekisteröinti voidaan tehdä vasta sitten kun dna testin tulokset saapuvat.

Samalla kävimme morjestamassa Emman uutta hevosta Pegiä, kts. video ( ohessa linkki ).

Emma esitteli meille Nikon kanssa estehyppyä tekemällään radalla, kts video ( ohessa linkki )

 

 

28.4

 

Uutta tietoa Madonnan pentueesta, Niko ei " tunnustanut " isyyttään, joten tällä hetkellä on menossa " oikeusprosesssi " Kellolan Nakun kanssa, ei siinä Nakulla ole kyllä muuta vaihtoehtoa kuin alkaa pentueen isäksi, koska dna testithän sen varmistaa, pitää siis vielä odottaa pari viikkoa, ennenkuin saadaan tulokset.

Joulun aikaan sattunut Nikon ja Madonnan  yhteiskarkaaminen ei siis tuottanutkaan perheenlisäystä, vaan samoihin aikoihin Nikon lähtiessä metsälle, Naku oli jäänyt tarhaan haukkumaan, naapurisovun ylläpitämiseksi Naku oli silloin siirretty Madonnan kanssa samaan tarhaan ja Nakuhan oli " herrasaniehenä " käyttänyt tilaisuutta hyväkseen, jalostuksellisesti, etenkin lonkkien osalta, tämä yhdistelmä näyttää paremmalta, kaikki pennuthan on jo myyty/varattu kts. kuvat etusivulla.

 

19.4

 

Luomalan Arto oli käynyt Taran kanssa Seinäjoen näyttelyssä Ylistarossa, JUK2 ja ERI/SA, kasvattajat kiittää, olisi kuulemma ollut sauma JUK1:een, mutta esittäminen ei ollut sujunut suunnitelmien mukaan, HYVÄ!

 

15.4

 

Raatekankaalla oli meininkiä, 12 suomenajokoiraa oli tuotu POKSin järjestämiin näyttelytreeneihin, HIENOA, olimme Kamun kanssa, otin muutaman kuvan, kts. kuvat vieressä, torstaina 17.4 klo 18:30-19:30 vielä viimeisen kerran.

 

14.4

 

Kävimme treenaamassa kasvattiamme Satumeren Kamua Reijolassa, Eero Kolehmainen oli kokoonkutsujana, koiria oli lupautunut tulemaan enemmänkin, mutta paikalla oli kuitenkin vain 4 suomenajokoiraa, koulutusta kuulemma jatketaan, ilmoitus tekstiviestillä, kannattaa kysyä myös suoraan Eerolta. Huomenna mennään vielä viimeiseen treeniin Raatekankaalle klo 18:30, maksu 2 euroa, järjestäjänä POKS.

 

6.4

 

Polvijärven ryhmänäyttelykin meni hyvin, kaikki kasvattimme ( 6 kpl ) saivat vähintään ERI:n ja Niko voitti ROP:n, tuomarina Hannu Talvi, kasvattajaryhmässä tuli myös 4: s sija yhdeksästä ryhmästä, tuomarina Leni Finne, kiitokset kasvattien omistajille Mikkosille ja Itkosille Heinävedelle sekä Tolvasille Kontiolahdelle.

 

9.3

 

Enon ryhmänäyttely onnistui hyvin, ei ollut menestyspaineita tällä kertaa, koska koiramme ovat vielä kesken kehityksen, silti saimme kasvattajaluokan kasaan erinomaisilla tuloksilla ( 4 krt erinomainen ), tuomarina oli uusi tuttavuus, Reino Korpela, n. 3 vuotta oikeudet, alunperin pystykoiramiehiä, on ollut pohjoisessa tuomarina, meidän koirista löysi oikeat asiat ja toi ne  hyvin esille, ainahan sitä toivoo, että omat koirat olisivat keulilla, mutta saahan sitä toivoa, kiitokset kasvattien omistajille, Mikkosen ja Tolvasen perheille koiriensa esilletuomisesta ( kts. tulokset ja kuvia linkki vas. )

 

2.3

 

Kausi on taputeltu, niinkuin jääkiekossa on tapana sanoa, on siis yhteenvedon paikka, valioita tuli yksi lisää, Nikosta tuli muotovalio, velipoika Sisu oli kokeessa 3 kertaa, ajokoe 1,3 ja 0 ( yksi jänis ), Sini ei onnistunut karsinnoissa, ajokoe 2, muiden kanssa sitten vaan treenailtiin, tänä syksynä oli hyvät maastot käytössä ja kaikki koirat pääsivät hyvin metsään, Meri tosin vain kerran koko kaudella, eläkeläisen tassu leikattiin ja sitä sitten paranneltiin koko loppukausi, nuorin koiramme Tassu ( 9 kk )antoi hyvät näytöt seuraavaa kautta ajatellen, valitettavasti Sinin astutus Honkasuoran Akulla ei tuottanut tulosta, vaikka astutus fyysisesti onnistuikin hyvin, ko. yhdistelmää kohtaan oli paljon aitoa kiinnostusta, joten harmittaa näin kasvattajan näkökulmasta, tarkoitus on vielä astuttaa Tuuli, vaikkei sillä olekaan virallisia ajotuloksia, koira täyttää kuukauden päästä 5 vuotta, joten alkaa olla viime hetket käsillä ensisynnytykseen, jos tulee tässä kuussa kiimaan.

Madonnahan ( 9 kk ) sai Nikon kanssa 7 pontevaa pentua, kävin tänään katsomassa, hyvin ovat kasvaneet ja kaikki on mennyt muuutenkin oppikirjan mukaan, on se luonto vaan ihmeellistä, pentuja tulee ilman suunnittelemistakin, kun taas Sinille ei tullut vaikka oli hyvin suunniteltu ja toivottu.

Olen ollut paljon yhteydessä kasvattiemme omistajiin ja mukavaa palautetta on tullut, kukaan ei ole vielä menettänyt toivoaan kasvatteihin, parannettavaa toki on, mutta onnistumisiakin on tullut.

Surullisin tapaus meidän kasvattajaurallamme sattui juuri päättyneellä kaudella, Merin viimeisestä pentueesta Hakatien Robinin kanssa, täytyi kaksi urosta lopettaa huonojen lonkkien takia, harmittaa vieläkin kaikkien puolesta, mutta eteenpäin täytyy mennä ja kaikesta pitää yrittää oppia tulevaisuutta ajatellen.

Eipä sitten muuta kuin nähdään näyttelyissä ja koetetaan kestää tämä puiolen vuoden paussi ja pitää koirat kunnossa, hyvää kevättä ja kesää kaikille!

 

19.2

 

Suomella oli yllätysten MITALIPÄIVÄ olympiakisoissa Sotsissa, mutta niin oli yllätys sekin, että kasvattimme Niko ja Madonna saivat seitsemän yhteistä pentua ( 4 urosta ja 3 narttua )Heinävedellä, jouluinen yhteinea karkaaminen kuvauksesta pihamaalta johti lopulta onnelliseen perhetapahtumaan, Madonnasta tuli teiniäiti luontoäidin hellässä huomassa. Tiineys oli kaikille yllätys, mutta lopulta onnellinen sellainen, sukusiitosta tuli reilut 10 %, mutta varmaan siksi pentueesta tulikin hyvin tasainen, ko.yhdistelmää ei oltu suunniteltu etukäteen, mutta aina ei mene niinkuin Stromssassa. Hyviä vointeja kaikille!

Pennuille tarvittaisiin hyvä koti, jos kiinnostuit, niin soita numeroon 040-5084203.

 

16.2

 

Sisun ataksiatestin tulokset saapuivat, Sisu on AN eli ataksianormaali/vapaa, Nikokin on testattu, mutta tulosia ei vielä ole tullut.

 

26.1

 

Nyt tuli sekin todistettua, että Sisu ajaa jäniksen ja ketun lisäksi myös ilvestä, näin itse omin silmin ilveksen ja koiran.

 

24.1

 

Ajokoiramies-lehti ilmestyi postilaatikkoon ja hetihän sitä piti tutkiskella ja huomasin, että Sini oli laitettu luopuneeksi Ajokoirayhdistyksen mestaruuskilpailussa( kts. alla leike), maksoin 50 euroa ja ilmoitin hyvissä ajoin, etten pystykään osallistumaan, kun molempien lasten koripalloturnaukset sattuivat samaan aikaan, siellä tarvittiin toimitsijoita, itse toimin kuuluttajana ja soittelin välimusiikit, lasten painostuksen alla luovuin kokeisiin menosta ja ilmoitin, ettei tarvitse maksaa rahoja takaisin, pitäähän sitä sen verran yhdistystä tukea, palkaksi sain allaolevat ilmoitukset nettiin ja lehden sivuille, jotenkin tunnen koirani kärsineen vääryyttä, kun emme olleet lähimaillakaan ko.päivänä, olis ollut edes merkintä, että koiraa ei koeteltu, tuskinpa nuo muutkaan olivat silloin paikalla?

 

13.1

 

Reissusta on palattu ja tänään laskettiin Tassu iltapäivällä jänistä hakemaan ja pianhan se jänis löytyi, heti isoa päällystettyä tietä kohti, mutta viime hetkellä jänis päätti kääntyä takaisin, sain kuin sainkin Tassun kiinni kun jänis oli käynyt tekemässä palurit pienemmällä tiellä, Kivikylän musta ryynimakkara auttoi asiassa. Sen verran kuitenkin säikäytti, ettei enää toista jänistä etsitty.

 

7.1

 

Sisun lonkat B/B ja Nikon lonkat C/C, paremmatkin olisivat saaneet olla, mutta kyllä noillakin pärjää, Tuulillahan on B/B lonkat,  isän ja äidin lonkat ovat B/B kts. koirat sivu.

 

6.1

 

Hyvin on vuosi lähtenyt käyntiin, omat koirat ja kasvatit ovat tuoneet iloa ajojen ja metsästyksen merkeissä omistajilleen ympäri maata, kuvia ja viestejä on tullut päivittäin, kiitokset kaikille lähettäneille, Sinillekin ammuttiin viikonloppuna pari jänistä, että pysyy fyysisesti ja henkisesti hyvässä kunnossa, että jaksaa sitten synnyttää, jos pentuja on siunaantunut kohtuun, pitää parin viikon päästä käydä ultrassa. Lähdemme viikoksi keskiviikkona ulkomaille, joten tällä viikolla ei enää päivitetä sivuja.

 

1.1

 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA!!!

-kiitokset kasvateille ja omistajille menneestä vuodesta, yrittäkää saada tänä vuonna koirianne kokeisiin ja näyttelyihin, jos mahdollista, metsään ainakin, että nuppi pysyy terveempänä koiralla ja omistajalla.

Tulokset Juva Tulokset Eno Tulokset Ylistaro Sukutaulu

vieritä hiiren rullalla

Emma ja Pegi Emma ja Niko Sisu PU Inkeroinen PU kehä Pori/Forssa ROP Rovaniemi Kasvattaja BIS 4 RN ROP Juva Madonnan arvostelu/Juva Tulokset Joutsa Kuvia JuvalTukiainen ROP Mäntsälä 19.7 PU Saarijärvi WDS tulokset Sawo tulokset 3.8 Sawo tulokset 2.8 Paras uros Kuhmo