DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

 

 

"vieritä hiirellä"

31.12

 

Pakkaset laski ja Enonkoskella on vain hieman lumihärmää, joten olemme ajattaneet jänistä siellä loppuvuoden, Joensuussa on karkeampi keli, mukana ovat olleet Tassu, Aamu ja Aura.

Jänis on ollut todella tiukassa ko. porukalla, mutta liikuntaa on koirille tullut ja nuotiolla on istuttu makkaranpaistossa.

Tarinoita on kerrottu ja vamhoja aikoja muisteltu kun jänistä ei meinata saada liikkeelle, tänäänkään ei jäniksen tarvinnut heittää talviturkkiaan, hieman supikoiraa hätisteltiin ja siinä kaikki.

 

Hyvää loppuvuotta täältä Enonkoskelta ja Parempaa Uutta Vuotta kaikille koirien kanssa touhuaville tasapuolisesti!!!

 

 

22.12

 

HYVÄÄ JOULUA kaikille kasvateille ja omistajille sekä muillekin koiraihmisille!

 

18.12

 

Aamun viralliset lonkkakuvaustulokset tulivat: B/B

 

15.12

 

Surullisia uutisia, Sini jouduttiin lopettamaan sydänsairauden vuoksi, samalla meni meidän kennelin varmin ajuri, alkusyksyllä ei vielä mitään vaivaa, mutta yhtäkkiä potku vaan loppui metsässä.

"Vielä olis ollut ajettavaa, mutta kohtalo päätti toisin, tonttulakki vain jäi varaston hyllylle odottamaan, Aamu-tytär jatkaa matkaa..."

Siniä kaivaten, kennelin väki.

 

1.12

 

Hyvää Joulukuuta kaikille koiraihmisille, viime viikolla koirilla oli huilia kun isäntä oli flunssassa, eilen kävimme eka kertaa metsässä, pupukin löytyi, vaikka sudet ovat vallanneet parhaat ajomaastot.

 

25.11

 

JYVÄSKYLÄN KV kaksipäiväiset näyttelyt menivät kennelin kasvateilla ihan mallikkaasti:

Madonna voitti molempina päivinä, Niko oli toinen lauantaina ja voitti urokset sunnuntaina, tällöin saatiin myös kasvattaja ROP seuraavilla koirilla:

Madonna ROP, RYP3

Niko VSP

Nemo ERI

Moona EH

 

Kiitokset Hannu Lahtiselle Uuraisiin kun veit koirasi näytille ja saatiin kasvattajaluokka kasaan, BIS kehään ei päästy, koska ei löytynyt tarpeeksi esittäjiä.

Kiitokset Mikkosille Heinävedelle, Onnea EMMALLE erityisesti!

 

27.9

 

Vähän asiaa ajokoirien touhuista, olin viikko sitten Tassun ja Sisun kanssa Suomussalmella metsästämässä lintuja ja jänistä, useampikin ajo saatiin ja jokunen jäniskin hengiltä, ajankohtaan nähden ihan kohtuullisia ajojakin, erityisesti jäi mieleen Tassun hyvä ajo lähtöpäivänä, hyvä keli ja aikainen jänis auttoivat kyllä asiaa, mutta sellastahan se on, onneakin on oltava mukana, kaikki koirat ovat päässeet metsään ja olleet terveinäkin, punkit ja hirvikärpäset ovat kylläkin olleet riesana, samoin heinän siemenet.

Kaikki muut ovat löytäneet ajettavansa paitsi Aamu, haussa ei ole kyllä laajuudessa huomauttamista, pisimmillään käy helposti puolenkin kilometrin säteellä, muttei vaan osaa ottaa jänistä ylös, koira täytti jo vuoden, muttei ole vielä jänistä ajanut, on ollut vasta tänä syksynä metsässä, joten sekin on vielä ymmärretävää.

En halua auttaa kuitenkaan millääm tavoin, haluan että itse löytää ajettavansa ja pesältä, en ole käyttänyt illalla enkä aamulla varhain, ettei vaan löydä liikkeessä olevaa jänistä, kyllä se kohta jonkun löytää, ei ole ajanut muutakaan riistaa, odotellaan ensi lumia, että löydetään jänikset paremmin.

Emme ole ilmoittaneet koiria ajokokeisiin eikä piirin karsintaankaan, pitää myöhemmin syksyllä tai alkutalvella käyttää jossain kokeessa.

Kasvattien tapaamisessa pyysin porukoita viemään koiriaan kokeisiin, mutta vain Niko ja Jare ovat olleet kokeessa, Jare ei onnistunut, ensimmäisestä ajosta tuli lyhyt ja toista ajettavaa ei löytynyt, mutta kiitokset Eskolle yrityksestä, joka tapauksessa ei ne niitä palkintoja kotiinkaan kanna.

Rohkeesti vaan viivalle!!!

 

26.9

 

Niko oli hakemassa paikkaa Suur-Savon piirin kokeeseen ja hyvinhän siinä kävi, paikka irtosi 58 pisteellä, kolmas sija jäi yhden pisteen päähän, tieajo oli erityisesti onnistunut hyvin, onnittelut Mikkosen porukalle.

 

6.9

 

Tänään tuli hieno menestys Emmalle ja Madonnalle Vantaan KR näyttelyssä, BIS 1 !!!

Niko voitti eilen urokset, joten Emmalle ROP ja VSP, ei olisi voinut paremmin mennä,

onnittelut koko perheelle vielä kerran.

Ensiviikon lopulla on sitten Jaren vuoro Porvoossa, toivottavasti viimeinen serti tulisi sieltä, onnea matkaan Eskolle ja Jarelle.

Tänään on Aamun, Ruskon ja Usvan synttäripäivä ( 1 v.), onnea!

 

3.9

 

Hei vaan kaikille, kiitos että luet tätä juuri nyt, valitettavasti olen ollut kiireinen, enkä ole joutanut päivittämään sivuja, itse asiassa mitään muuta mielenkiintoista ei ole juurikaan  ole tapahtunut kuin tuo Mirandan SERTIPUTKI, nyt on sitten kaikki kasassa ja CACIB myös, joten ei muuta kuin jänistä eteen ja päästään juhlimaan muotovalionarvoa.

Huomenna vien Merin ja Tuulin metsään eka kerran, sitten kaikki ovat päässeet metsään, nuoremmat jo pari kertaa, huh, huh, siinä sitä työtä riittäisi...

Toivottavasti tällä kaudella saataisiin muutamia koiria ajokokeisiin ja tuloksia paperille, kaikki käy kasvattajalle, tietoa hyödynnetään tulevaisuudessa, kiitos jo etukäteen, palkinnot odottaa kävijöille!

 

13.8

 

Viime sunnuntain Elo-Karelian KR näyttely, tuomarina ruotsalainen Nina Karlsdotter,  sujui kennelin kannalta hyvin, Niko voitti urokset, Madonna tuli nartuissa toiseksi, junnu-ROPista taistelivat kennelin kasvatit, Sadun ja Emman Moona voitti minun ja Arkon Pasin omistaman Ruskon ( Poju ), joten kennelin kaksintaistelun vei siis Satu, onnittelut.

Miranda sai Kuutarhan ja Madonnan takaa ensimmäisen sertin, onnittelut Jarille ja Miralle!

Eero Kolehmaisen Mannikarin Vekku sai myös viimeisen sertinsä kolmannelta paikalta.

Kasvattaja ROP saatiin, mutta vanhempi italialainen herrasmies ei sijoittanut ryhmässä ajokoiria sen pidemmälle.

Kennelimme 9:stä koirasta huonoinkin arvostelu oli EH, hienoa, kiitokset kaikille osallistuneille ja hyvää syksyä kaikille.

 

8.8

 

Nyt se tuli se ISO JYTKY, nimittäin kauan haaveiltu BIS 1 Kasvattaja, kiitokset Saija Juutilaiselle hyvästä valinnasta, tähän voisi vaikka lopettaa kasvattajauran, mutta huomenna kuitenkin jatketaan, Emma sai päälle vielä BIS 1 Junior tittelin Moonalla, hienoa Emma!

Kiitokset kaikille kennelimme tutustumispäivään/iltaan osallistuneille, hienosti meni esitykset ensikertalaisiltakin!!!

Onnittelut Oivalle Aavan viimeisestä sertistä !

Onnittelut myös Kahvanahon kennelille sekä Katille ja Erjalle, ROP ja VSP.

 

1.8

 

Iisalmeen luvattiin kovaa sadetta koko viikon, mutta sade oli onneksi ajoittunut kehien loppumisen jälkeen ja varsinainen SHOW käytiin kuivisssa olosuhteissa, menestystäkin tuli, Madonna PN1, VSP ja Niko PU2, kasvattaja ROP ei vienyt meitä eteenpäin BIS kehässä, tuomarina oli joku italialainen Bimbo, ei tainnut pitää suomenajokoirista,

Aava H, Aamu EH, Jare ERI, Miranda ERI/SA ja Moona ERI/SA, koirat esiintyivät ja esitettiin hyvin, mutta Elena Ruskovaara ei sitten tykännyt tämän enempää, kiitokset koirien omistajille ja esittäjille, uusina esittäjinä olivat Jenni  ( Aava ) ja Milla ( Aamu ).

Seuraavaksi sitten Joensuuhun Elo-Kareliaan 8-9.8.2015, kts kuvia ohessa.

 

 

28.7

 

Pilkon matchshow oli hyvin järjestetty ja päättyi vähän samaan tapaan kuin Kontiolahdella, Jenni Eskelinen voitti ( BIS 1 ) Ruskallaan koko näyttelyn, onnittelut!

Jenni alkaa olla Hammaslahden kuuluisa koirakuiskaaja, ainakin talenttia löytyy siihen hommaan.

Paikalla olivat myös Aamu, Rusko ja Vili, mitä Emma esitti, ensimmäinen näyttely sujui oikein mallikkaasti, Vililtä tahtoi vaan peppu mennä maahan, kun kotona oli sellainen tapa opeteltu, nyt tietää mitä pitää vielä treenata ennen Joensuun näyttelyä.

Aaamu ja Rusko vetivät homman rutiinilla, hyvä sisarukset!

Rusko pääsi vierailemaan samalla synnyinkodissaan ja jotenkin tuntui siltä, että se olisi muistanut lapsuutensa asuinpaikat.

 

25.7

 

Mikkelin KV näyttely meni oikein hyvin kennelimme kannalta, ei ihan sitä voittoa tullut, mutta hyvänä tultiin takana, voiton vei Erja Pekkalan omistama Kahvanahon Kuutarha, RYP 1, Kuutarha oli ollut edellisenä päivänä Helsingissä RYP 4, onnittelut Erjan porukoille, toivottavasti sunnuntain BIS kehässä sitten Mattila valitsee suomenajokoiran ykköseksi.

Kasvattaja BIS 3 oli kennelimme parasta menestymistä, kiitokset Heidi Heiskaselle ja Minna Vilmille avustamisesta  kasvattajaluokassa.

 

22.7

 

Kontiolahdella Pohjois-Karjalan ajokoirayhdistys järjesti Matchshown, ihan hyvin meni ensimmäiseksi kerraksi, Satumeren Aava, omistaja Jenni ja Olli Eskelinen Hammaslahdesta, voitti shown, lisäksi valittiin Paras Ajokorva, tähän saattoi osallistua vain ajavat koirat, voittajaksi kruunattiin Jari Katteluksen omistama Kurjenmäen  Kulkuri.

Sää onneksi suosi pitkäksi venähtänyttä näyttelyä, suomenajokoiria olisi saanut olla enemmänkin, arviolta noin hieman alle 20 ajokoiraa ja yksi beagle oli saapunut paikalle.

Kiitokset järjestäjille ja onnea voittajille.

 

 

13.7

 

Kaksipäiväinen Oulun KV näyttely ei mennyt täysin odotusten mukaisesti, mutta aika harvoin niin käy muutenkin, odotukset olivat korkeammat Jaana Hartuksen kehässä, mutta loppujen lopuksi Arvo Rajalan kehässä meni paremmin ( Madonna VSP ), Kahvanahon koirat loistivat poissaolollaan, lukuunottamatta Carismaa, mikä menestyikin hyvin molemmissa kehissä, muutenkin veteraanit olivat vahvoilla molempina päivinä.

Hyvän sään vallitessa oli helppo esitellä koiriaan, kennelin paras tulos tuli viimeisenä päivänä kasvattajaluokassa, BIS 4, kts. kuva etusivulla.

Oiva Nevalaisen Kellolan kennel menestyi hyvin molempina päivinä etenkin urosten kehissä, Kellolan Kapteeni voitti molemmat kehät, onnittelut niin omistajille kuin kasvattajallekin.

 

 

13.6

 

Heinäveden näyttely takanapäin, tiukassa oli SA:t,  4 eriä ja ei yhtään SA:ta, Mannikarin Ani, omistaja Esa Lehikoinen BIS 2, Mannikarin Vekku, omistaja Eero Kolehmainen VSP, onnittelut!

Jäi hieman harmittamaan Ruskon  ( täytti 9 kk 6.6 ) arvostelu, ensimmäinen kerta tuollaisessa tilanteessa ja se sai luonne 2:en ( jokainen voi päätellä itse oheisesta linkistä) kun kävi pallien koettelussa istumaan, tuomarin täytyi hieman perääntyä, että saatiin takapää ylös, jolloin päästiin uudestaan kokeilemaan, mikä onnistuikin hienosti, tiedoksi kaikille asiasta kiinostuneille, ettei Arvo Rajalan kehään kannata viedä sellaista koiraa, mikä on opetettu istumaan, tunnen koiran hyvin, kun olen toinen omistaja eikä se ole todellakaan mikään " sekopää", mutta se siitä, hieno päivä silti, kiitokset erityisavustajilleni, Heidi Heiskaselle, Sanna Kumpulaiselle, Iiris Härkäselle ja Suvi-Tuuli Vilokkiselle, yhden tytön nimeä en muista, hienoa esittämistä kaiken kaikkiaan, oli kiva tutustua uusiin ihmisiin, koiraväki on tunnetusti auttavaista porukkaa, kaveria ei jätetty tälläkään kertaa pulaan, vaikka vettä tuli lopussa kovasti niskaan.

Mukava oli myös saada uusia esittäjiä Enonkoskelta kehään, Pasi Arkko, "lentopalloguru" ja Esa Herttuainen "agronomi", niin meni kuin Stromsössä, hyvältä näytti, kennel kiittää.

Emman äiti, Tuula "Tupu" esitteli Emman koiran, Kellolan Nakun veteraaneissa ja pyyhkäisi koko pöydän, sieltähän ne geenit on Emmallekin tulleet, onnea sinnekin!

 

13.6

 

Emma on ollut maailmanvoittajanäyttelyssä ja hevosmiesten uutisten mukaan pärjännyt siellä hyvin, pitänyt kennelinkin esillä, lisäksi osallistunut JH:iin hyvällä menestyksellä, kunhan saan tarkempaa tietoa, kirjoittelen sitten, ONNEA EMMA:)

 

4.6

 

Olimme tänä iltana Jakokosken koululla Matchshow:ssa Peretun kanssa, Perttu esitti Aamun ja Auran, molemmista punaiset nauhat, Aura oli nuorten kolmas, hyvinhän se Pertulta meni, ajatellen miten vähän hän on kuitenkin treenannut koiria.

 

1.6

 

Lieksan ryhmänäyttely onnistui hienosti, sää suosi järjestäjiä, kiitokset meidänkin puolesta, ei mennyt montaa minuuttia, kun viimeinen kilpailu oli ohi, niin ei olisi näyttelyä tiennyt olleenkaan, siellä oli nopeaa näyttelynpurkutouhu.

Miten sitten pärjättiin, tällä kertaa oli kakkosten päivä, Niko PU2, Miranda PN2 ja kasvattajaluokassa BIS 2, ai niin, Aamuhan oli ROP pentu, Emma tietysti pärjäsi Nikon kanssa loistavasti JH:ssa JH 1, alkukarsinnassa meiltä oli Tassukin mukana, kolmas sija.

Miranda sai neljännen varasertin, koeta Jari kestää, vielä se sertikin tulee, ei mahdettu mitään kaimallesi, paikalliselle kasvattajalle, Jari Rautiaiselle, hän otti omansa Tivakan Hilkallaan (ROP), onnittelut, VSP meni Simanansärkän Eka:lle, onnittelut myös sinnepäin.

Kiitokset meidän uusille esittäjille, Sara Lehtelälle ja Jenni Roposelle Kuopiosta, tosi taitavaa esittämistä kts. kuva.

 

 

24.5

 

Kävimme Sotkumassa Matchshow:ssa, kiitos järjestäjille,Sotkuman lapset ry ja kyläyhdistys. Saimme niskaamme kaikkien Suomen vuodenaikojen  säät, toisaalta aika hienoa kokea kerralla koko kirjo, miten sitten pärjäsimme, no ei voi moittia, kun saimme BIS 1:sen Tassulla, Aamu ja Aurakin pärjäsivät ihan hienosti, kts kuvat etusivulla.

 

18.5

 

Madonna meni eilen Varkauteen tavoitteena saada viimeinen serti, kuun alussa Madonna täytti 2 vuotta, hyvinhän siellä meni, PN2 ja SERT, onnittelut Heinävedelle, Kahvanaholainen oli voittanut, onnittelut sinnekin päin, nyt ei muuta kuin syksyllä keskittymään metsäpuolelle, Niko oli ollut PU4, kasvattajaluokkaa ei ollutkaan, Puistorinteen koirat korjasivat potin, onnittelut myös Karille ja porukoille, seuraavaksi sitten Lieksaan kuun lopulla.

 

14.5

 

Tänään jouduin/pääsin itse esittämään Aamua POKS:in järjestämässä Matchshowssa, en saanut ketään muita lähtemään mukaan, mutta katsoin, että Aamu tarvitsee vielä harjoitusta ennen Lieksan näyttelyä, hyvinhän se meni, pentuluokan 3:s, parannettavaa toki vielä jäi esittämiseen, taidan kuitenkin jättää naisjaostolle tuon esittämishomman.

Kävimme tapaamassa kasvattiamme Milliä ( Tuulin pentu )Liperin Roukalahdella Piitsamonniemellä, kiitokset Toinille ja Pentille vieraanvaraisuudesta, heillä oli valmistunut juuri uusi saunakin, pitää käydä kesemmällä testaamassa, kyllä oli koirilla hyvät oltavat, välillä oli koirat karussakin, mutta kaikki meni lopulta oikein päin.

Näimme pellolla kaurispukinkin, hienoa!

 

9.5

 

Hieno päivä kennelille, Jare voitti urokset Mikkelissä ja sai toisen SEaRTinsä, onnittelut Eskolle Heinävedelle, Mehtäkoerassa Siilinjärvellä Niko oli PU2 ja Madonna PN3, VARASERT, onnittelut myös sinnepäin, Kahvanahon kennel otti kirkkaimmat sijat, onnittelut myös heillekin.

Madonnalla on jo kuusi sertiä, mutta neljä päivää sitten tuli kaksi vuotta täyteen, joten yksi serti pitäis vielä saada, onnea jahtiin, seuraavaksi Varkauteen ja sitten Lieksaan, siellä nähdään.

 

3.5

 

Tänään Emma kirjoittaa: "Koin aivan uskomattoman ikimuistoisen päivän Tampere kv:ssa!

Kisasin Junior handler osakilpailussa omalla rakkaalla, Nikolla, tuomarina oli Kirsi Honkanen, tuloksena JH1/1!!

Aivan upea päivä, paaljon kyyneliä,naurua,ystäviä,koiria, paikka suomenmestaruuteen saatu, siitä en voi tarpeeksi kiittää ketään, olen sanaton, Kiitos.

Sain viedä myös ryhmäkehiin aivan ihanan veteraani manchesterin, Kristiina Tiainen !

Loppuun viellä, kiitos kaikille, kiitos aivan älyttömästi, en voi koskaan kiittää teitä tarpeeksi"

 

Onnittelut koko kennelin porukalta !!!

 

2.5

 

Ei voi olla muuta kun tyytyväinen päivän saaliiseen Tohmajärvellä, Aamu ROP pentu ja Aava kunniapalkinto, Madonna ROP,RYP2, Miranda PN3, VARASERT, Tuuli PN2, Jare ERI/SA, Niko PU4, Aura SERT, ROP, lisäksi Kasvattaja BIS1.

 

1.5

 

Kävimme tänään Pertun ja Aamun ja Auran kanssa Vapun Matcshow:ssa Valintalolla, Perttu

onnistui Aamun kanssa pentuluokassa ja pääsi BIS kehään, mistä irtosi Pertun paras tulos BIS 3, hienoa Perttu!

Auran esittäminen ei onnistunut ja tulokseksi nuorten luokan sininen nauha.

Huomenna samalla porukalla Tohmajärvelle, tuomarina Sakari Poti.

 

19.4

 

Simpeleen ryhmänäyttely on takanapäin, mitä jäi siitä käteen, ei ainakaan känsiä, saatiin jalkeille hyvä kasvattajaryhmä ja sitä mieltä olivat tuomaritkin, Tuula Savolainen antoi BIS 1:n, joten saimme sen mitä menimme hakemaankin, Niko BIS 2 ja Madonna VSP/SERT, Miranda VARASERT ja Tuuli PN3, toivoimme etukäteen, että Miranda olisi saanut sen SERT:in, mutta tällä kertaa se ei onnistanut, tyytyväisiä olivat kaikki silti, mukava reissu kaiken kaikkiaan.

Emma oli erittäinkin tyytyväinen, sillä palkintoja tuli oikein roppakaupalla, kts. kuva etusivulla, kiitokset Heidille avusta BIS kasvattajassa.

Sää ei suosinut näyttelyä, vaan lumisateessa täytyi koiria esitellä, ei silti voi vielä puhua takatalvesta.

 

 

10.4

 

Olin eilen Aamun ja Auran kanssa Reijolassa näyttelyharkoissa, kokoonkutsujana oli Eero Kolehmainen, homma jatkuu todennäköisesti myös ensi torstaina samassa paikassa, kiitokset Eerolle harkkojen vetämisestä, eilen oli kuusi koiraa, mutta monta oli jäänyt tulematta kiireiden takia, tervemenoa.

Siellä oli myös puhetta lauantaina pidettävästä Matchshow:sta Hammaslahden Gulfin huoltoaseman takana sijaitsevalla koululla, osanottomaksu 5 euroa, tervemenoa myös sinne.

 

5.4

 

Meidän kasvattimme olivat tänään Lappeenrannassa Auli Haapiainen-Liikasen arvioitavina, olemme itsekin kerran näyttäneet ko. tuomarille koiriamme ja jo silloin huomasimme, etteivät koiramme miellyttäneet hänen silmäänsä, niin oli käynyt tänäänkin, olivat kaikki kuulemma liian pitkärunkoisia, tietääpähän mitä tulevaisuudessa on otettava huomioon jalostuksessa, kiitos Emman porukoille ja Eskolle ja Hyvää Pääsiäistä.

Niko VSP, Jare EH, Madonna VASERT ja Moona H, joten kasvattajaluokkaa ei ollut.

 

4.4

 

Vierailimme Sadun kanssa eilen Eskelisillä katsomassa uutta ajokoiran narttupentua, Ruska nimeltään ( Jokimetsän kasvatti ), kylläpä oli pentu kotiutunut äkkiä talon tavoille, otimme Aamun mukaan ja se tutustui ensimmäisen kerran kissaan, ei tuntunut häiritsevän Aamua, vaikka kissa sitä päällänsä puski, Aava ja Aamu leikkivät hetken aikaa, mutta sitten Aava sai tarpeekseen ja siirtyi makailemaan rauhassa omaan pesäänsä.

Samalla reissulla kävimme katsomassa Raikuvan kennelissä Esa Lehikoisen pentuetta ( 4u ja7 n )yhdistelmästä XXX Tiitu/XXX Alapörkän Cassius, kylläpä oli tasainen ja hyvänoloinen pentue, kaikki olivatkin jo varattu, pennut pääsivät jo ulkoilemaankin, onnittelut Esalle, hyväluonteinen ja hyvät äidinvaistot omaava on tuo Tiitu, hyvä mieli tuli itsellekin perheonnea katsellessa, oik.kuvissa narttuja.

 

23.3

 

Eilen olin SAJ:n päänäyttelyssä Kuopion Musti ja Mirri areenalla, hieno päivä , paljon tuttuja ja uusiakin tuttavuuksia tuli, meidän koiria ei oltu ilmoitettu näyttelyyn, mutta viisi kasvattia oli ilmoittautunut, hyvä niin, kiitokset kaikille heille, Niko (Eri/Sa), Madonna (Eri/Sa), Jare ( Eri/Sa) ja Miranda (Eri) säilyttivät tasonsa tuloksissa, Kamu sai EVA:n ( viime kesänä Eri/Sa), koska ei antanut tuomarin kosketella itseään, taustalla oli viime kesän todella paha sairaus, jota lääkittiin ensin virheellisen diagnoosin mukaan, kunnes viikkojen jälkeen huomattiin, että kyseessä olikin silmänpohjassa bakteerin aiheuttama tulehdus, antibiooteilla koira saatiin kuukausien päästä kuntoon, vasta tämän vuoden puolella koira alkaa olla entisensä, kotinurkilla ei mitään vaikeuksia käsittelyssä,  mutta näyttelypaikalla ei näköjään anna helpolla vieraitten, lääkärin näköisten ihmisten, lähestyä keppi kourassa, vaatii vielä henkisten traumojen parastumista, mutta se siitä, saatiin ainakin erikoinen tilanne aikaan, kun Kamu karkasi kehässä händlerin käsistä ja sen perässä täytyi juosta pitkin kehää, kun koira saatiin kiinni, niin ei siinä taas ollut mitään erikoista, mutta tuomarilla oli kiire ja hän antoi sitten EVA:n ( ei voi arvostella).

Kasvattajaluokassa tulimme kolmanneksi ( Kahvanahon 1 ja Kellolan 2 kennelit voittivat ), kiitokset esittäjille, omat naiset olivat pelireissuilla, joten kiitos Emman tuttujen, saimme esittäjät koirille.

En ihan äkkiä muista noin pitkäkestoista näyttelyreissua, siellä oli lisänä vielä parhaat päät ja tassut, jälkeläisluokka jne, naurettiin porukalla, että olisi hieno voittaa paras pää-kilpailu, vois sitten Kuopion torilla rehvastella, että voitettiin SAJ:n PIÄNÄYTTELY!!!.

Kiitokset järjestäjille todella kovasta työstä, minä ainakin oli tyytyväinen järjestelyihin.

ps. otin muutamia videoiota, laittelen piakkoin niitä nettiin.

ONNEA KAIKILLE MENESTYNEILLE!

 

21.3

 

Vierailimme eilen  ja Auran kanssa Niinivaaran koirapuistossa, kivasta toimintahetkestä tulikin epämukava toimintahelvetti, kun olimme pois lähdössä, huomasin, että Aamulla oli rinnan alla karva jotenkin oudosti, nopea vilkaisu kertoi, että Aaamu oli repinyt jossain lihanpalan irti rinnastaan, etummainen nisäkin oli irronnut samalla, ei muuta kuin paikkaukseen Ahon Jarille, nahkat kursittiin kokoon ja pari viikkoa kymmenkunta tikkiä, sitten tikkien poisto ja loppuparantelu, antibioottia ja kipulääkettä, yö sisällä kauluri kaulassa, keskellä yötä herätys, oli tyttö vähän järjestellyt esineitä uuteen uskoon ja pissannut sohvalle, häkki kutsui samantien ja sillä linjalla jatketaan eteenpäin.

Kävin puistossa etsimässä jälkiä, missä onnettomuus olisi tapahtunut, en löytänyt paikkaa, mutta kannattaa katsella siellä käydessään, jos huomaatte jotain, missä on vaaran paikka.

Huomenna lupasin lähteä päänäyttelyyn Kuopioon, mutta ei ole hoitajaa koiralle, pitää ottaa varmaan mukaan, jos pääsee lähtemään.

 

20.3

 

Kolehmaisen Eero oli hakenut omistamansa Mannikarin Vekusta astutuspennun Jokelan Jounilta ( Hakatien kennel ), kylläpä oli komia ja hyväluontoinen uroksen alku, jos pysyy kuosissaan, niin sertikehissä joutuu tulevaisuudessa pyörimään, isäkin oli näyttelykunnossa, sunnuntainahan sen sitten näkee, mitä mieltä Pekka Teini on koirasta Kuopiossa, SA:n koira joka tapauksessa, onnea matkaan, itsellä ei ole koiria ilmoitettu, kun naiset ei jouda matkaan, mutta viisi kasvattia on ilmoittautunut, saa nähdä miten niitä arvostetaan kehissä.

 

11.3

 

Kävimme tänään valitsemassa narttupennun Laurosen Tarjan Jokimetsän kennelistä Jenni ja Olli Eskeliselle, yhdistelmästä Jokimetsän Luna ja Tanni-Onnin Roku, oli kahdesta valittava, Eskeliset päätyivät kookkaaseen narttupentuun, se oli pentueen suurin ja näin pentueen pienin jäi sitten viimeiseksi, sekin oli jo varattu, kts kuva oik.

Hienot tilat oli kennelissä, koirien tilaan pääsi suoraan keittiöstä, kyllä siellä on mukava koiria hoidella, onnea vaan kennelille, kennelillä on myös omat sivut, mistä pentuja voi tutkiskella.

Eikun vaan syksyä odottelemaan ja onnea matkaan koko kaudeksi, toivottavasti koirat pysyvät terveenä.

 

28.2

 

Kausi on päättymässä, keskiviikkona kävimme vielä Tassun, Sisun ja Auran kanssa metsällä, Sisulla aukesi hieman kynsien reunat, ajo sujui kyllä mallikkaasti, antoi hieman ääntä yöjäljelle, mutta jäniskin pääsi pataan loppujen lopuksi, Tassulla ajo pätki paljon ja ylösottokin kesti pitkään, Aurallakin oli jänis tiukassa, antoi runsaasti ääntä yöjäljelle, jänis karkasi pahasti ja meni tien yli selän takaa ampumahollilta, illan suussa alkoi lumi kovettumaan ja Tassu ei taas oikein antautunut kiinni, täytyi käyttää voimasanoja, loppu hyvin, kaikki hyvin.

Mitä kaudesta jäi sitten käteen, ei yhtään mitään, perusmeininkiä paljon, olosuhteet olivat huonommat kuin viime vuonna, ensi kaudella täytyy panostaa enemmän alkukauteen.

Suurin syy oli tietysti kahdet pentueet kesken kauden, ei riittänyt enää potkua ajokokeisiin keskenkuntoisilla koirilla, onneksi Sisusta saatiin muotovalio kesän näyttelyissä.

Susiongelma söi kanssa maastoja viime vuoteen verrattuna, käytännössä vain Mäkrässä ja Röksässä uskalsimme treenata.

Suruakin saimme kokea, Neito loukkasi jalkansa niin pahasti, ettei siitä olisi enää tullut täyspainoista metsäkoiraa ja jouduimme luopumaan alle 3 v. nartustamme ( Meristä ja Luontopolun Retusta ).

Toivottavasti uusista pennuista kasvaisi hyviä metsäkoiria ja uudet omistajat saisivat iloita niiden touhuista.

Uutta kautta odotellessa käydään muutamassa näyttelyssä kesän aikana.

 

14.2

 

Ei ole kennelyskä enää vaivannut, kävimme pari päivää sitten Tassun ja Eskelisen Ollin kanssa metsällä, jänis löytyi, muttei oikein kulkenut, öinen pakkanen oli hieman kovettanut lumen pinnan ja se kannatteli jänistä paikoin, joten ajo ei ollut rallatusta, Olli huomasi hukalla, että verta tuli kolmesta kynnenjuuresta, joten koira säppiin ja kotia kohti, pitää vielä yrittää ainakin viimeisellä viikolla, Aura on ollut kiimassa, joten se on viettänyt tarhaelämää.

Vielä keretään kokeilla ennen kuun loppua senkin ajokunto.

 

4.2

 

Kyllä tuntuu Tassulla intoa riitävän, eikä kaukana ole Aura ja Sisukaan, Tassu ajoi 7 tuntia, eikä olisi millään halunnut lähteä metsästä, Aura ja Sisu ajoivat vain 4 tuntia, mutta kesken ajon täytyi niitäkin huudella kotiin, itsellekin meinasi loppu tulla, kun haaroja myöten lumessa kahlaten yritin ottaa koiria kiinni, ei ollut mitään apuvälineitä eikä jäniskään tykännyt juosta tiellä.

 

 

29.1

 

Aamuun tarttui kennelyskä ( oma diagnoosi ) todennäköisesti koirapuistossa, nyt jännitetään, tarttuuko se muihin koiriin, jos se käy koko porukassa, niin taitaa olla kausi taputeltu.

Olosuhteet P-Karjalassa ovat lumiset, aikamoista rämpimistä ovat ajot olleet, itse en ole koiria edes käyttänyt metsässä, pitää nyt odotella miten meille käy.

Ostin uuden PetSafein kopin oven, saa nähdä, onko se vielä huomenaamulla kunnossa, koiran mennessä sisään, oviläpyskä tartuu magneetilla toiseen magneettiin ja  siten kylmä ilma ei pääse suoraan sisälle, ulos mennessä läpyskä jää hieman raolleen, näin koppi pääsee tuulettumaan paremmin, liekö ihan suunniteltu alunperin sellaiseksi.

Joka tapauksessa halut metsälle ovat kovat niin koirilla kuin isännälläkin.

 

18.1

 

Ilomantsin RN näyttelyviikonloppu onnistui yli odotusten, ensimmäisenä päivänä saatiin kasvattajaluokkaan 4 ERI/SA koiraa, joista Niko oli VSP, Madonna PN2, Miranda ei sijoittunut ja Sisu oli PU4, toisena päivänä Niko ROP,RYP1,BIS1, Madonna PN2, Miranda PN4 ja Sisu PU3, lisäksi Jare sai molempina päivinä ERI:n.

Ilman apua ei esittämisestä olisi tullut mitään, etenkään sunnuntaina, suurkiitokset "Juhan Enkeleille" ( huom.suom." Charlien Enkelit") kts. etusivu.

 

6.1

 

Tänään Mätsärissä kts. dreeverisivu.

 

4.1

 

Nyt se on vuosi lähtenyt käyntiin, kävimme ampumassa vuoden ensimmäisen jäniksen Sinille, yhdessä Sisun kanssa ottivat ylös, mutta otin Sisun välistä pois ja Sini sitten lopulta sai ajettua jäniksen passimiehen tulilinjalle ja poks!