DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

 

 

"vieritä hiirellä"

Varkauden kuvia Kontiolahden tulokset Kontiolahden näyttelykuvat Varkauden tulokset Saarijärven tulokset

31.12

 

Viimeistä päivää viedään tänä vuonna, ensi vuonna uudet kujeet, toivottavasti kausi ei ollut vielä tässä, olisi vielä koirilla intoa metsään, mutta ilmojen herran pitäisi vähän autella.

Jos ei oteta loppuvuoden huonoja karppakelejä huomioon, niin kai tässä on oltava tyytyväinen alkukauteen, koiria on kyllä liikaa, eikä kaikki ole päässeet metsään niinkuin olin suunnitellut, uusin tulokas Melissa ( äiti Miranda ja isä Jänispolun Haku, 12 sisarusta ) ) esitteli ajotaitojaan ja siitä jäi hyvä mieli, mielellään odottelee ensi vuotta ja kehityksen jatkumista, näyttelyissäkin tuli ihan kivasti menestystä ja koiratkin ovat olleet terveitä, Merillä ( 13 v.) on ollut vaikeuksia terveyden kanssa, mutta lääkkeillä mennään eteenpäin.

Terveisiä kaikille kasvateille ja niiden omistajille, toivottavasti olette saaneet ilonkin hetkiä koirienne kanssa, olisihan näin kasvattajan kannalta tietysti kiva kuulla ja nähdä kasvatteja ja niiden edesottamuksia enemmän, mutta pääasia on , että viihdytte koirienne kanssa, toivomme hyvää vuotta 2018!!!

Erityiskiitos Mikkosille Heinävedelle, ilolla olemme seuranneet miten olette vieneet kasvattejamme eteenpäin, Nikosta tuli kaksoisvalio ja Madonnasta suomenajokoiran vuoden voittaja näyttelypisteissä 101 pistettä ja 19. sija, onnittelut!

 

29.12

 

Toinenkin koira oli lopettanut parin pitemmän lenkin jälkeen haun kokonaan Tracker-ajoissa Isokyrössä, nyt epäillään syyksi susia , jotka oli kartasta huomattu liikkuvan alueella.

 

28.12

 

Kävin tänään Aamun kanssa metsällä, lunta oli vähintäänkin riittävästi ja sitä putoili puista koko ajan ja sulamisvesiä tippui puitten alle, oli hankala löytää jänis, saatikka ajaa sitä, mutta tällä kertaa Aamu onnistui molemmissa, HYVÄ!

Kuusten alla oli vähemmän lunta ja karkea kerros lumen alla, neljän kynnen juuresta tuli verta.

Mukana olivat myös Tassu ja Hera, mutten raaskinut niitä enää laskea metsään kun karkeaa oli lumen alla.

 

Madonna osallistui Isokyrössä ajokokeisiin, valitettavasti omistajan mukaan Madonna kävi muutaman pienen hakulenkin  eikä sen jälkeen lähtenyt enää hakemaan, syyksi epäillään valeraskautta, illalla majapaikassa oli jo kova pesän teko, missä tyynytkin sai kyytiä, ei auttanut muuta kuin luopua kokeesta ja myös seuraavasta koepäivästä, kyllä harmittaa, 1000 km ajoa ja sitten käy noin, täytyy ihan hattua nostaa miten ymmärtäväisesti omistaja suhtautui asiaan.

 

4.12

 

Tänään viimeinen treenipäivä, täällä on satanut vettä ja säätiedotuksessa luvataan pakkasta, joten se on varmaan siinä, pitkä tauko tulossa, emme tahallaan ajata käpäliä verille, ei ole sen arvoista.

Kaikki koirat ovat päässeet metsään ja nuorinkin ( 8 kk ) on nyt koulutettu ajamisen ihmeelliseen maailmaan, odotellaan sitten seuraavaa hyvää keliä, että päästään taas metsään.

 

26.11

 

Madonna PN2 Tampereen KV näyttelyssä, tuomarina Riitta Lahtovaara.

 

25.11

 

Madonna voitti suomenajokoirat Tampereen KR näyttelyssä, tuomarina Markku Kipinä, onnittelut!

 

10.11

 

Jäniskannat Pohjois-Karjalassa romahtaneet viime vuosista, täällä ei kannata pitää asetta mukana muuten kuin susien takia, saa olla tosi tyytyväinen jos saa jäniksen koiran eteen, harmittaa vietävästi kun nuoria koiria pitäis treenailla olemattomilla jäniksillä, tietysti aluettaisia eroja on, pahimmilla susialueilla varmaan on paremmat jäniskannat.

 

09.11

 

ONNEA EMMA JA PORUKAT, KIITOS!!! kts kuva etusivulla.

Maailmanvoittajanäyttelyssä Niko veteraani BIS 4 ja Madonna PN 2,  Saksan voittajanäyttelyyn ette päässeet järjestäjien vuoksi, mutta hyvä näinkin, tervetuloa kotiin!

 

10.9

 

Emma voitti Madonnalla suomenajokoirat Porvoon KR näyttelyssä tänään, tuomarina Veli-Pekka Kumpumäki, jatkona vielä RYP3, onnittelut Emmalle ja Velille!

 

9.9

 

Kantanartullamme Merillä on ongelmia terveyden kanssa, ensimmäisen metsäpäivän jälkeen kone yskii aika pahasti, todennäköisesti sydänongelmia, onhan 13 vuosi jo menossa, joten olihan se odotettavaakin, mutta tuntuu se silti pahalta, toivottavasti Meri jaksaa vielä taistella talven yli, pahalta kuitenkin näyttää.

Osaomistuksessa olevan Ruskonkin elämä oli viikolla vaakalaudalla kun se kävi lääkärissä oltuaan hieman sairaan oloinen, paikallisen lääkärin ottama verikoe antoi virheellisen tuloksen, jonka seurauksena olimme jo koiraa lopettamassa, mutta pyydettiin onneksi uusimaan koe ja saatiin aivan päinvastainen tulos, kolmas kerta näytti vielä saman kuin toinen ja lisäksi lähetettiin ulkopuoliseen laboratorioon testattavaksi neljäs näyte, se antoi saman kuin toinen ja kolmas testi.

Ruskolla oli joku pieni tulehdus ja voi jo erittäin hyvin, kylläpä ao. lääkäri järjesti koko porukalle todella ison säikähdyksen, mutta onneksi ei keritty tehdä vielä mitään ratkaisevaa virheellisen tuloksen perusteella, tästä kannattaa kaikkien ottaa oppia, kannattaa siis kyseenalaistaa tuollaiset yllättävät tulokset ja käyttää ns. maalaisjärkeä.

Mikkosen porukka on tänä viikonloppuna Porvoossa näyttelyssä, onnea matkaan, toivottavasti Emma onnistuu juniorhandlerissa Moonan kanssa.

 

13.8

 

Nyt loppui meillä näyttelykausi, tämän vuoden tavoitteena oli Heralle ( ROP sunnuntaina )ja Tassulle sertit kasaan, että voidaan ainakin yrittää muotovalion titteliä molemmille, saa nähdä miten pelaavat, pieniä toiveitakin on ilmassa, haukkua osaavat molemmat, hau,hau!

Viikonlopun Elo-Karelia näyttelyssä Tassu sai Harto Stockmarilta viimeisen sertinsä ( VSP ), muut tulivat Markku Kipinältä ja Tapio Eerolalta, 41 kertaa käytettiin Tassua ympäri Suomea, Tassuhan on kokonaisuudessaan sellainen ns. rajatapauskoira, hyvän pään ja liikkeen ansiota olivat nuo sertit, suuri käyntimäärä johtuu ensinnäkin kasvattajaluokasta, Tassu on käynyt hyvin siihen porukkaan ja toiseksi siinä on niin hyvä pitokoira, että parempaa saa hakea, hyvin tottelevainen ja rauhallinen, sen kanssa on ollut mukava reissailla.

Tuuli voitti molempina päivinä veteraani ROP:in, Sadun ja Tuulin yhteistyötä ei voinut kuin ihailla, en silti ole innostunut noista pussailuista, kyllä se taputtelun ja silittelynkin pitäisi riittää, velipoika Niko antoi herrasmiehenä Tuulille voiton mahdollisuudet ontumalla hieman jalkaansa kehässä ja sai lauantaina EVA:n Markku Mähöseltä, sunnuntaina Nikoa ei sitten enää tuotukaan kehään, joltain pieneltä nyrjähdykseltä tms. se vaikutti, ei muuta kuin lepoa, että pääsee viikon päästä metsään, kasvattajaluokkaa ei siis saatukaan kasaan, mutta joskus näinkin.

Madonna vei sitten koko viikonlopun potin, molempina päivinä ROP ja RYP 1 sekä sunnuntaina vielä kaiken kukkuraksi BIS 3, onnittelut Mikkosille Heinävedelle!

 

26.7

 

Tervehdys kaikille sivuilla vierailleille ja anteeksi näin pitkä päivitysväli, on ollut paljon puuhaa ja heikko kenttä ajatellen netin nopeutta, siis reissuhommia jne.

Itsellä ei ole ollut juurikaan mitään toimintaa ajokoirapuolella, dreeverien kanssa olemme olleet Mikkelin Heimarissa vuosittaisilla dreeverijärjestön kesäpäivillä.

Mutta, mutta, eräs kennelimme toimintaan erittäin paljon osallistunut neitokainen on riehunut isänsä kanssa ja ilman pitkin Suomea.

Tulostakin on syntynyt, siitä parhaimpiin onnistumisiin kuuluu Saarijärven näyttely, missä Madonna voitti( BIS 4 ) ja Niko oli VSP, onnittelut ja kiitokset kaikesta,  kasvattajana ei voi muuta kuin onnellisena seurata netistä, miten Emma saa koiransa päivä päivältä paremmin esille, se on kova juttu, varmasti olet Emma ansainnut saamasi hyvät palkintosijat.

Laitan kuvia sivuille, toivottavasti saatte selvää mistä näyttelystä on kyse.

 

17.6

 

Kettukilvan tukinäyttelyssä Kontiolahdella narttujen voiton ja VSP:n vei Jussi Kaltiaisen omistama Alapörkän Prinsessa, samalla siitä tuli MUOTOVALIO.

Urosten voitto, ROP sekä BIS 1 meni Timo Rissasen omistamalle Matukan Silmulle, SERTi jäi jakamatta sen verran heikko oli urosten taso, neljä urosta sai SA:n ( 3 valioluokassa ), mutta kaikilla oli jo sertit kasassa, tuomarina Raimo Viljanmaa ja harjoittelijana Eskelinen.

Linkki näyttelykuviin on etusivulla ja vasemmalla, lisäksi tulokset sekä ROP kuva ( Mari Lyytikäinen ), onnittelut pärjänneille, me emme osallistuneet tällä kertaa, oli mukava välillä olla vaan katsojan roolissa.

 

10.6

 

Heinäveden näyttely oli päättyä jättipottiin, mutta viime metreillä Tassulle jäi VARASERTI, vieläköhän jaksaisi sitä viimeistä sertiä havitella, takana on jo 41 näyttelykertaa, olishan se jonkun sortin ennätys, jos 50 kertaa näyttäisi. Urosten voiton ja VSP:n vei Kari Kaukosen kasvatti Mikkelistä, Leppäselän Jymy, junioriluokasta. Narttujen voitto ja ROP ja RYP4 meni Madonnalle, Niko oli PU2, Rusko sai ERI:n ja oli AVO2.

Kasvattaja BIS saatiin loppuhuipennuksena, tuomarina oli Paavo Mattila.

 

4.6

 

Mirandan viimeinenkin urospentu, Satumeren Albert, pääsi uuteen kotiin Niittylahteen Timosille, sen verran pentua nähneenä voin sanoa, että hyväntuntuinen koiranalku, hyvä, rauhallinen luonne, muistuttaa selvästi suomenajokoiraa, onnea valinnalle.

 

27.5

 

Ei ollut meidän päivä tänään Lieksassa, tuomarina Mari Lackman, mukana meillä oli ajokoirista Tassu boy, tämä oli jo neljäs kerta kun näytimme Tassua Marille, pari viikkoa sitten esitimme Tassun Varkaudessa ja sijoitus oli PU4, tähän asti olemme saaneet kerran ERIN ja kaksi kertaa SA:n, ajattelimme, että jos saisimme sen viimeisen sertin jonkun toisen koiran takaa, mutta jostain syystä tänään tuli heikoin arvostely eli EH, syynä, jos oikein ymmärsin, ettei selkälinja ollut tarpeeksi tiivis, koira ei ole ainakaan yhtään hunontunut kahteen viikkoon, mieluummin päinvastoin ja esityskin oli ihan asiallinen, mutta se mikä muuttui oli alusta millä juostiin, tasainen hiekkakenttä oli muuttunut kuoppaiseksi ja kaltevaksi nurmikoksi, tälläiset asiat voivat vaikuttaa koiran juoksuun.

Yhtäkaikki, emme olleet varmasti ainoat pettyneet koiranomistajat Lieksassakaan, mutta sehän kuuluu asiaan näyttelyissä, sehän on sen ns. suola, kun ei tiedä tulosta etukäteen ja Tassuhan on sellainen "rajatapauskoira", joten ei auta kuin yrittää jossain vielä uudestaan, on se niin pidetty koira meidän perheessä.

Parin viikon päästä mennään samalla porukalla Heinävedelle.

Tänään ROP meni Eero Kolehmaisen Mannikarin Vekulle ja VSP sisarelle Mannikarin Anille, jonka omistaa Esa Lehikoinen, onnittelut, hyviä koiria molemmat.

 

21.5

 

Eilen olivat Niko ja Madonna Siinjärvellä Mehtäkoera 2017 näyttelyssä, Niko BIS4 veteraani ( kuvassa) ja Madonna VSP, onnittelut Mikkosille ja kiitokset kennelin puolesta.

Kahvanahon Ratto-Poika oli BIS1, onnittelut Katille.

 

14.5

 

Äitenpäivää vietettiin tällä kertaa Varkaudessa näyttelyn merkeissä.

Tuomarina Mari Lackman, sää oli erinomainen ja viihdyimme näyttelyssä, kaikki oli hyvin järjestetty, harmittamaan jäi ainoastaan se, että meidän kehä oli hiekkakentällä, kaikki muut kehät uudenkarhealla tekonurmella.

Perttu ( 15 v. ) oli esittämässä Tassua ja dreeveriämme Kolkon Heraa sekä kasvattajaluokassa mukana, vaikka oma poika onkin, todella hyvin esitetty, HYVÄ PERTTU!

Madonna ROP, RYP2

Niko Veteraani ROP, PU2

Moona EH

Tassu ERI, SA, AVO2 ja PU4

Tuuli ERI, VSP veteraani

Kasvattaja ROP

 

11.5

 

Kävin tänään katsomassa Mirandan pentuja, kotosalla oli enää seitsemän pentua, joista valittiin Jarin kanssa kaksi narttupentua yhteisomistukseen, Sabina ( Nikon suosikki ) ja Melissa.

Nartuista jäi Mimosa vielä ilman uutta kotia, ei ole ollut vielä virallisesti myynnissä, kun ei oltu valittu mitkä jää meille Jarin kanssa, mutta nyt olisi vapaana, kts. etusivulla kuva ja Jarin yhteystiedot.

Uroksista Cisse lähti Lieksaan, Pankakoskelle, Albert ( Allu ) on vielä kotosalla myynnissä, siinäkin olisi hyvän oloinen pentu ostettavaksi, kts. etusivulla kuva.

Kyllä on vaikeeta tuo pentujen kuvaus, kuva ei kerro tässä tapauksessa enemmän kuin tuhat sanaa, kannattaa käydä katsomassa paikan päällä.

 

10.5

 

Koirien juoksutusta pyörällä on käynnistelty ja koirapuistossa vierailtu harva se päivä.

 

8.5

 

Tampereella Niko veteraani ROP, Madonna VAL1, PN3, lauantaina juniorhandlerkisat Moonan kanssa, tavoittena tietysti voitto, että pääsisi messukeskukseen kilpailemaan loppuvuodesta, voitto jäi saamatta tällä kertaa, mutta sunnuntaina sitten onnisti, Emman mietteitä:

 

WHAT A WEEKEND AT TAMPERE INT😍🙌🏻

 

Saturday I handled my own finnish hound

Satumeren Niko. He started veteran rings, and was BM2 and BOB-veteran!❤

Satumeren Madonna won champion class and she was BF3, with res. CACIB!❤

Thank you judge Tapio Eerola!

Saturday I also completed in junior handling with my Moona, Satumeren Moona and we got shortlisted! Thank you judge Anni Raittinen!

 

Sunday was qualification competition for finnish national team and top of all I won the whole competition with Fabelsfee Remember My Name aka Deeks. ❤Thank you jugde Kaisa Metteri-Gold! And Thank you Tanja  for borrowing Deeks to me!

 

I'm so happy that my long time dream came true! I'm grateful for everyone who has been pushing me forward and thanks for the yesterday's support!❤️

 

4.5

 

Meri on parantunut toistaiseksi, seurannassa toistaiseksi, käyty paljon koirapuistossa.

Miran pentujen rekkarit ovat saapuneet.

 

27.4

 

Meri sairastui eilen, ei tiedetä mihin, mutta näytti illalla huonovointiselta, annettiin kipulääkettä ja aloitettiin antibioottikuuri, aamulla oli jo paljon virkeämpi, Satu tutki Merin ja epäili olevan jotain kasvaimia sen takanisien paikkeilla, voi olla hyvälaatuisia, Meri söi hirvenluita, joten on mahdollista, että oli myös jotain sulamisongelmia luiden kanssa, seurataan tilannetta.

Mirandan pennut on sirutettu ja pennut rekisteröity, kts etusivu, klikkaa pentujen kuvaa.

 

25.4

 

Kävimme lauantaina katsomassa pentuja, koko lössi voi hyvin ja ruoka maistui, varaamatta oli enää kaksi urosta, osa tulevista omistajista oli jo käynyt valitsemassa pentunsa, Niko on myös valinnut kotiin jäävän narttupennun, jolla on pinkkipanta ja nimeksi Niko on suunnitellut Satumeren Sabina " SABI ", hyvä nimi koiran alulle.

 

22.4

 

Tere , viikko mennyt varsin hyvin, pennut kasvaa ja vilkastuu, leikit maistuu hyvin Miralla. Loppuviikosta vähän vatsa välillä löysänä ja ruokahalu huono, johtuu  kun vielä putsaa aika paljon  pentujen kakkoja.

Pennut saaneet neljä kertaa lisäruokaa päivällä ja yöllä, välillä Miralta maitoa.

Pentuja vapaana vielä kolme urosta, yksi menee Lieksaan, ja yksi tähän kotikylälle.

Perjantai iltana kävi  Kettusen  Carita  ottamassa kuvia vapaista pennuista todella upeita otoksia kiitokset vaan Caritalle.

Uusia kuvia netissä.

Päivitämme ilmoitukset vielä tänään uusilla kuvilla

T. Jari  Tolvanen

 

14.4

 

Tässä Miran kuulumisia suoraan paikan päältä.

 

Tervehdys

Vähän päivityksiä tapahtuneista kun aikas lailla hässäkkää täällä ollunna

Elikkä viime viikonloppuna pantiin kaikki samaan ryhmään kun emän haava parani oikein hyvästi

Ja itse pääsi vähemmällä yö valvomisella  mutta parin päivän päästä huomattiin että  pari pienintä ei saa riittävästi ruokaa kun isot työntää ne armota pois eli taas pikku muutos ja toinen pentu aitaus

Kehiin ja porukka kahteen ryhmään ja se oli hyvä systeemi kun emä pääsi kulkemaan omia aikojaan molempiin paikkoihin

Keskiviikkona annettiin ensi kerran maidonvastikkeen seassa kiinteää ruokaa naudan jauhelihaa

Ja se kylllä  maistuukin näköjään erikoisen hyvää

Keskiviikkona illalla  laitettiin Nikon kanssa aitaukset kondikseen jotta pennut pääsevät liikkumaan nukkuma paikastaan muutaman neliön alueilla kiinteää ruokaa lisättiin jonkun verran ei uskalla antaa niin paljon kuin söisivät näyttää että räjähtätävät  emäkin  hiukka rupeaa rajoittamaan maidon

antamista taitaa hampaat ruveta tulemaan

Torstaina kävi Lavikaisen Heikki katsomassa pentuetta ja sanoi ottavansa tästä pentueesta  urospennun ja valkkasi oman suosikkinsa

lisättiin kiinteää maidonvastikkeen seassa hirveä ja pentupapuja

Opeteltiin uutta aluetta

Yö oli ollut vähän työläämpi varmaankin hiukka mahanpuruja Nikon mukaan

Aamusta syötiin taas kiinteää

Ja nyt nukutaan

laitan liitteeksi muutamia kuvia  lahja :ja pentu

Ja miro ja mikrolle tuleva koira reki  ja muita kuvia yleisesti otetaan pennuista yksilö kuvia tänään lisää ja laitetaan sinne

T.jari.niko.ja mira

 

12.4

 

Pennut kasvavat  ja voivat hyvin, lisäruokintaa aloitellaan ja samalla annetaan matokuuri äiteelle ja pennuille, Miran vahingoittunut nisä ei ole vielä parantunut kokonaan, kaikki kuitenkin näyttää tällä hetkellä hyvältä, pentujakin on jo kyselty ja varauksia tehty.

Myynti-ilmoitus on etusivun linkissä.

 

6.4

 

Emma palkittiin Keski-Suomen kennelpiirin vuoden 2016 juniorhandler piirinmestarina, onnea niin, että riittää!

 

3.4

 

Tässä suoraan Jarin tämän aamun terveiset:

Huomenta ensimmäisillä silmät jo aukesivat eilisiltana.

Pennut kasvaneet kohtuu hyvin ja Mirakin on pirteä ja ruokahalu paranee päivä päivältä ja muutkin asiat rupeaa kiinnostamaan, eilisellä iltalenkillä sai hajua jäniksestä pihamaalla, oli sisällä pitkään rauhaton ja päätti lopulta lähteä omin päin jänistä katselemaan ovi vain kolahti kun neiti hävisi omille teilleen.

Onneksi Nikolla oli haju minne  se menee ja poika kerkesi juosta sinne tietä pitkin ja sai koiran kiinni sen ylittäessä tietä jäjittäessä jänistä,  ei onneksi kerennyt saada pupua ylös, mutta muutaman ylimääräisen sydämen lyönnin se kuitenkin järjesti.

 

28.3

 

Kävin Pertun kanssa pentuja katsomassa Tolvasilla, pientä vastoinkäymistä oli vielä sattunut, yksi nisä oli varmaan paleltunut jossain vaiheessa tai jotain vastaavaa ja tästä syystä kovettunut ja nyt pentujen sitä kovasti imiessä oli pala nisää irronnut ja siihen jäänyt verestävä avohaava, sitä on sitten ollut vaikea suojata kun pennut toheltaa nisän ja siteen kimpussa, mutta vaikeudet on tehty voitettavaksi.

Muuten Mira on jo paremmassa kunnossa ja kaikkien pentujen painot ovat alkaneet nousta ja lisäruokinnalla on saatu tasattua painoeroja, Niko oli hiukan tuskaantunut pentuja pitkin yötä hoitaessaan, he ovat laittaneet osan pennuista pahvilaatikkoon ja osan syömään, näin imetys on alkanut toimia myös paremmin, työtähän se on tettänyt, mutta jos kaikki pennut lähtee maailmalle, on se kyllä kannattanut, vuoden päästä tuskin enää muistaakaan näitä vaikeuksia, jaksamista Katajarantaan, isän omistaja Jari Jormalainen on ollut myös kovasti avustamassa, mikä on hieno asia, laitoin muutaman uuden kuvan lisää etusivun Galleriaan.

 

26.3

 

Emma oli palkittu päänäyttelyssä "vuoden nuori" tittelillä ja oli Potin mielestä pitänyt ansiokkaan puheenkin, ollaan sinusta Sadun kanssa tosi ylpeitä ja onnellisia menestyksestäsi!

Lisäksi olit käynyt näyttämässä Madonnaa Lahden KV näyttelyssä ja VSP sekä CACIB oli sieltä lähtenyt mukaan , myös siitä onnittelut ja kiitokset koko perheelle.

 

25.3

 

Katajarannassa kuuluu olevan kaikki nyt jo paremmin, hienoa, että tilanne on rauhoittunut, isäntäkin on jo uskaltautunut kalalle, kaima on sillä aikaa päivystämässä.

Laitan uusimman kuvan etusivulle.

 

24.3

 

Olin yhteydessä Jariin, pennut ovat virkeässä kunnossa vaikka painot ei ole paljoa nousseet, Miralla edelleen ongelmia, ei oikein syö eikä juo, lämpötila seilaa ja kuumetta on selvästi, antibioottikuuri on aloitettu jo toissapäivänä, muttei vielä varmaan pure kunnolla, seuraavat tilannetta ja koettavat saada nestettä sisään, jos eivät siinä onnistu, niin Turusen Anja on lupautunut tarvittaessa auttamaan nesteytyksessä illalla.

 

23.2

 

Yö oli sujunut jo paremmin, Mira on väsynyt ja ruokahalut on vähänlaiset, kuumetta ei ole enää, pentujen painot eivät ole vielä lähteneet kunnolla nousemaan, muuten ovat kyllä virkeitä, kunhan Miran olo paranee, niin maidontuotantokin paranee, jos maito ei riitä niin sitten on annettava lisäruokaa.

 

Eilen Jarin täytyi käyttää Mirandaa vielä lääkärissä, kun kuume nousi hieman ja vatsa oli mennyt sekaisin ns. jälkeisten syönnistä, haluttiin varmistaa, ettei sisälle ollut jäänyt esim. kuollutta pentua, eikun Mira ja pennut autokyytiin ja Jari kuskina emäntä vierellä kohti Joensuuta ja Jari Ahon vastaanotolle, siellä oli tehty perusteellinen tutkimus ja todettu kaiken olevan kunnossa olosuhteet huomioon ottaen, välillä pennut olivat syöneet äitinsä kanssa, olisi ollut kiva olla näkemässä se poppoo reissussa.

Antoisia kotihetkiä toivottaen!

 

22.3

 

Hyvät uutiset jatkuvat, kun aikanaan jouduimme lopettamaan Satumeren Neidon, mistä olin tosissani aikonut jatkaa kasvatustyötä, siinä olivat sopivat suvut takana ja koira vaikutti lupaavalta niin kehässä kuin ulkopuolellakin, ainoa miinus oli liian kova vauhti ja nuoren koiran malttamattomuus, kun itse valitsin Neidon, ei siinä voinut olla kuin vähän pettynyt kun huomasin Mirandasta tulevan selvästi pykälää paremman koiranalun, harmitus oli kuitenkin tiessään kun samalla huomasin, että uudessa kodissaan osattiin arvostaa koiraa ja haluttiin myös viedä sitä eteenpäin, kiitokset vaan Jarille ja perheelle Kontiolahdelle kaikesta avusta ja panostuksesta kasvattiimme.

Meillä itseltä kun on jäänyt jo toinen vuosi ilman pentuja, toivoinkin, että joku muu astuttaisi kasvattimme ja saisimme myös itsekin mahdollisuuden sitä kautta vielä ainakin yhteen koiranalkuun, haluaisimme jatkaa kantanarttumme Merin perinnöllä vielä pienissä määrin kasvatustyötämme.

Kontiolahdella asuva Mirandan omistaja Jari Tolvanen, oli astuttanut Mirandan, joten odottelimme mitä tapahtuu, hyvinhän siinä sitten meni, syntyi iso pentue 20-21.3.2017, joten Mirandan kautta meillä olisi nyt mahdollisuus siihen, mikäli pennut pysyy hengissä, onhan siinä ensisynnyttäjälle kova paikka hoitaa 12 pentua maailmalle.

Kovasti on Jari kehunut naapurissa asustelevaa metsästyskaverin, Jari Jormalaisen koiraa, Jänispolun Hakua, fiksuksi koiraksi, isännän fiksuudesta ei ole kyllä ollut puhetta ( hah! ), en tunne tätä koiraa, mutta tunnen sen valioveljien omistajat, mukavaa porukkaa, Jorma ja Hero sekä Veikko ja Hakki, Hakun isähän on Tahti, sama kuin Merin ensimmäisen pentueen ( esim. Niko ) isä, joten yhdistelmä kiinnostaa.

Sovimme Jarin kanssa, että jos tämä toinen Jari käyttää koiransa lonkkakuvauksessa, niin voisimme rekisteröidä pennut Satumeren kennelnimen alle, Haku kävi kuvauksessa ja molemmat lonkat olivat parasta A luokkaa, Miranda käy myös kuvauttamassa lonkkansa kunhan kiireiltään ehtii.

Toivottavasti kaikki menee hyvin ja pennut pääsee ilman vaikeuksia maailmalle.

 

13.2

 

Vihdoinkin se tapahtui, seitsemässä vuodessa ensimmäinen kaksoisvalio, Satumeren Niko, Mööpeliajoissa 12.2.2017, kymmenes sija, Onnittelut Mikkosille Heinävedelle!

 

29.1

Eipä oo tarvinnut tänä vuonna metsään ajokoirilla lähteä, sen verran huonot kelit täälläpäin, kokeisiinkin voisi lähteä, mutta turhaa on sekin, kun ei olla saatu treenattua yhtään.

 

17.1

 

Lauantaina 14.1 oli KV näyttely Kajaanissa, tuomarina Raimo Viljanmaa, Emma oli esittänyt Madonnan siellä ja menestystäkin oli tullut roppakaupalla, PN1, ROP, CACIB ja RYP3, onnittelut Emmalle ja porukoille, kts linkki.

 

14.1

 

Eipä oo kelit juurikaan parantuneet, pakkasta tosin ei ole ollut liikaa koiria ajatellen, mutta karkeaa on lumi vielä puitten alla, koirat ovat eläneet pääosin tarhaelämää, viikon alussa kokeilin dreeveriä metsässä, oli muutaman tunnin jäniksen perässä, ei tullut mitään ongelmia kelin suhteen, hanki kannatteli koiraa, nisät punoittelivat aika lailla, mutta tassut kestivät, ajonopeus oli jopa 7 kn/h.

Tassulle pitäis ajattaa vielä tulos, pitää seurata kelien kehittymistä, Satu lähti reissuun, pari viikkoa menee, ettei pääse ainakaan pidemmälle kokeisiin.

Kajaanin koiranäyttely on tänään, onnea kaikille osallistuville, me emme ole ilmoitelleet koiriamme näyttelyihin, asia tulee ajankohtaiseksi vasta maaliskuun lopulla, kun Hera täyttää kaksi vuotta.

Satumeren Mette on ilmoitettu Sysmän ajokokeeseen 28.1.2016.

 

6.1

 

Hei, jos haluat katsella vanhoja uutisia, niin klikkaa alasivuja eri vuosilta, pakkasta pidellään täällä Joensuussa, -23 astetta, muutenkin on karkea keli, joten ei tarvitse metsälle mieliä.

MV 2017 tulokset Isokyrön ajokoetulokset Näyttelykoira 2017