DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

 

 

"vieritä hiirellä"

22.12

 

Pahoittelut kaikille vielä kerran, jos olette käyneet katsomassa turhaan sivujemme päivityksiä, jotenkin se aika on vaan mennyt nopeasti eteenpäin ja kiirettä on elämässämme riittänyt ja tietysti omalta kohdaltani ikää on tullut lisää ja samojen asioiden tekeminen vie enemmän aikaa kuin nuorempana, mutta yhtäkaikki tässä sitä nyt päivitellään, siis mitä meidän kenneliimme kuuluu?

Suuri suru valtasi meidät loppuvuodesta 19.11, meidän kantanarttumme tuli elämänsä tien risteykseen ja jätti meille vain hienoja muistoja lähtiessään vaeltamaan sinne jonnekin, jos vaihtoehtoja on vain kaksi, taivas ja helvetti, niin Meri pääsi varmasti tuohon ensimmäiseen, niin hyvä koira se oli.

Merin maallinen vaellus kesti 13 v ja 9 kk, siinä sitä on jo koiralle kunnioitettava ikä, loppujen lopuksi päätimme itse lopettaa Merin elämän, kun jalat eivät enää kantaneet eteenpäin eikä toivoa enemmästä ollut näkyvissä, hautasimme Merin kesämökkimme pihamaalle, missä häntä odottivat jo Sara ja Sissi, jää hyvästi rakas Meri.

Jäljelle jäivät vielä melkein 10 v. siskokset Meristä ja Tahdista, Tuuli ja Sisu sekä Merin pennun Mirandan ( Meri/Luontopolun Retu ) pentu, Melissa 1,8 v.

Meristä ja Hakatien Robinista 5 v. Tassu ja Tassun tytär Soipan Sinistä, Aamu 4 v. ja tietysti dreeverimme, Kolkon Hera.

Kyllä metsäreissuja siis vielä riittää jos vaan itsellä terveys pysyy siinä kunnossa että metsään pääsee.

Surullinen tapaus sattui myös tällä viikolla 18.12 kasvatillemme Raksulle, joka jäi kahden auton alle Savonlinnassa ketunajo reissulta palatessaan n. 1 km ennen kotiaan, lähtö oli nopea eikä Raksun tarvinnut kitua, lyhyeksi jäi Raksun elämä, otamme osaa Suonisen perheen suruun, kiitokset Raksun hyvästä mutta lyhyestä elämästä.

Eikä huonot uutiset vielä tähän loppuneet, vasta loppukesästä viimeisen sertinsä saanut, Esko Itkosen omistama Jare, täytyi lopettaa 12.11 äkillisen sairauden kohdattua vielä nuorta 5v. kasvattiamme, sairauden diagnoosia jäi epäselväksi, mutta maksassa oli joku ongelma eläinlääkärin mukaan, otamme osaa myös Itkosen perheen suruun ja kiitämme siitä isosta työstä, minkä teitte Jaren ja meidän eteen.

Vielä on muistettava kahta muuta kasvattiamme, Suloa ja Mimosaa, jotka jäivät auton alle alkuvuodeta ja menehtyivät, hienoja koiria molemmat, voidaan sanoa, että paljon surua on mahtunut tähän vuoteen, mutta onneksi on ollut ilonhetkiäkin.

 

Omat koiramme ovat pelanneet entiseen malliin, mitään ikäviä onnettomuuksiakaan ei ole niille tapahtunut, mitä nyt kynnen juuret ovat kaikilta vähän aukeilleet karkean kelin seurauksena.

Kovasti oli kauden alussa tarkoitus käydä kokeissakin, mutta niin vaan se on jäänyt tekemättä, muutenkin täällä Joensuun seudulla omat, etenkin hyvät maastot ovat käytännössä nollassa, erityisesti susien takia, kotipaikallani, Enonkoskella ovat jänikset selvästi lisääntyneet, mutta eivät kestä vielä normaalia metsästystä, matkaa sinne on kuitenkin 110 km, joten ei sinne päiväseltään kehtaa ajella, ammuin siellä ensimmäisen jänikseni tämän viikon keskiviikkona Melissalle, mikä oli myös sille ensimmäinen.

Näyttelyreissuja emme ole tehneet, mutta ajattelimme osallistua ensi vuoden maaliskuussa järjestettävään näyttelyyn Joensuun Areenalla.

Vaikka itse emme ole näyttelyissä käyneet, niin Mikkoset Heinävedeltä ovat vielä jaksaneet viedä koiriaan esille ja tulostakin on tullut, viimeisin onnistuminen oli viime viikonloppuna Messukeskuksessa, missä Helsinki Winner titteli tuli Madonnalle, Nikokin oli mukana, muttei tällä kertaa menestynyt titteleitten arvoisesti, kasvattajat kiittää!

Vielä meinasi unohtua alkusyksyn Suhmuran näyttely, missä olivat esillä Melissan sisarukset, Sabina, Dani ja Remu sekä Tuulin pentu Milli, tuomarina Raimo Viljanmaa, mielestäni kaikki onnistuivat hyvin ja voitimme kasvattaja BIS1, kiitokset kasvattien omistajille sekä erityiskiitos meidän superhandlarille ja koutsille, Elina Alaselle!

 

30.8

 

Ensinnäkin anteeksi kaikille, jotka olette turhaan katselleet uusia päivityksiä, ei vaan olla saatu aikaiseksi tehdä niitä, mutta nyt kerron pääpiirteittäin meidän kennelin kuulumiset:

Mikkelin KV näyttely 28.7 meni paremmin kuin toivoimmekaan, tuomarina oli Harry Tast, näyttelypäivä oli allekirjoittaneen syntymäpäivä samalla, oli hieno juhlia synttäreitä ja myös  näyttelymenestystä, kiitokset paikalla olleille, Mikkosten klaanille, Itkosen Eskolle ja Tolvasille!

Madonna ROP, CACIB, Sabina SERT, Melissa VARASERT,  Moona ERI/SA, Jare H, Kasvattaja ROP.

BIS kasvattajaluokan arvosteli Juha Putkonen, ei ollut ajokoirien ystävä.

 

Seuraavan viikonloppuna 3-4.8 Kuopioon, perjantaina tuomarina Harri Lehkonen.

Madonna VSP, Moona VARASERT , Sabina ERI/SA, Jare ERI/SA, Melissa ERI/SA, Kasvattaja ROP

BIS kasvattajaluokassa ei sijoitusta.

Lauantaina koirat arvosteli Marja Talvitie, nyt alkoi sitten löytyä joka koirasta vikoja:

Madonna VSP  NORD SERT, Melissa EH, Sabina H, Moona H.

 

SAJ:n erikoisnäyttely 12.8, tuomarina legendaarinen Esko Nummijärvi, siinä sitä sai juosta kieli vyön alla monta kierrosta ennenkuin Eskolle kelpasi, ajokoiraia oli todella paljon, 66 ilmoittautunutta, HYVÄ!

Menestystä ei kyllä odotettukaan, eikä sitä tullut, Melissa ERI ja Sabina EH

Silti oli kiva käydä muita koiria katsomassa , lisäksi sää suosi näyttelyn järjestäjiä.

 

Heinolan KR näyttelyssä 19.8 kävi Itkosen Esko Jaren kanssa ja viimeinen sertihän sieltä sitten irtosi, tuomarina Paula Rekiranta, onnittelut!

 

Mitä tulevaisuudelta sitten, on käynnistetty pikkuhiljaa koirien treenausta, Tassulla ja Heralla olisi sertit täynnä, pitäis saada se ykköstulos, niin muotovalion titteliä pääsisi anomaan.

Näyttelyt on yhtä vailla valmis, vielä mennään Suhmuran näyttelyyn Hammaslahteen 6 kennelimme koiraa on ilmoitettu sinne.

 

27.5

 

Jare kävi vielä sunnuntain KR näyttelyssä, jalka ei ollut vielä parantunut , joten Leni Finne antoi Jarelle EVA:n lievän ontumisen vuoksi, harmittaa kaikkien puolesta kun juuri nyt piti sattua tuo loukkaantuminen, eikun uutta matoa koukkuun ja sitä viimeistä sertiä tavoittelemaan loppukaudelta.

 

26.5

 

KV Suvi-Kareliassa 2018 saatiin tavoitteena ollut kasvattajaryhmä kasaan, onhan se hienoa kun saadaan suomenajokoirista kasvattajaryhmä esiintymään ns. kotikisoihin, pärjättiinkin hyvin BIS 2, kiitokset kaikille asiaan vaikuttaneille, Mikkoset, Esko, Sanna, Elina ja Jonna.

Emma voitti Madonnan kanssa vielä RYP 2 Maija Talvitien kehässä, onnittelut ja kiitokset!

Melissalla ( 14 kk )oli ensimmäinen näyttelyesiintyminen, hyvin meni, PN 3 ja VARASERT!

Jare PU3 ja VARASERT, vielä jäi viimeistä puuttumaan, Jarella oli pieni haava vas. takajalan polkuanturoiden välissä, ei varannut täysin jalalle liikkuessa, Moona oli PN 4.

 

20.4

 

Surullisia uutisia Ilomantsista, Melissan sisko Mimosa oli karannut omasta pihasta ja jäänyt auton alle ja kuollut, otamme osaa suruun.

Kuulimme , että Mimosalle oli ammuttu jo jäniksiäkin, joten hyvä koira siitä olisi tullut, niinhän siinä usein käy, että ne hyvät ajurit jää auton alle, kun ovat niin keskittyneitä ja eivät heti hävitä jänistä tielle.

Pentueeseen syntyi vain kolme narttua ja nyt on hommat sitten Melissan ja Sabrinan käpälissä, Kirjoittelin tästä jos se voisi vaikka säästää jonkun muun koiran hengen, vahinkoja sattuu, meiltäkin oli muutama vuosi sitten syystä tai toisesta auennut yöllä tarhan ovi täällä Joensuussa, ratapiha on aivan lähellä ja autoteitä joka suuntaan, 4 koiraa oli karannut yöllä ja aamulla niitä hädissämme etsittiin, lopulta ne löytyivät koirahoitolasta, kaikki neljä oli tuotu sinne aamulla  ja olivat vielä kunnossa, jalat olivat kaksi viikkoa jäykkinä ja anturoista nahkat poissa, mutta meillä oli sitä parempaa tuuria silloin.

 

26.3

 

SAJ:n vuosikokous on ohi ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kuusamon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Tuomo Hänninen kts. kuva vas., onnittelut, varmasti pätevä mies hommaan, kuvassa myös kova dreeverimies ja Kuusamon kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Mika Määttä, mahdollisesti tulevaisuudessa myös Dreeverijärjestön puheenjohtaja, kuulemma kovia koiramiehiä molemmat.

Päänäyttelyn voitto meni Eveliina Jaakon omistamalle suomenajokoiranarttu Jätille, onnea!

kts. kuva etusivulla, VSP meni Timo Rissasen omistamalle Matukan Silmulle, paremmalla esittämisellä olisi lopputulos voinut olla toinenkin?

Lahdessa kilpailtiin samaan aikaan ja siellä voiton vei Satumeren Madonna, onnittelut myös sinne!

kts. kuvat etusivulla ja oikealla.

 

 

 

20.3

 

Melissa täytti tänään vuoden, reipas nuori nainen on siitä kasvanut, opetellaan pikkuhiljaa käytöstapoja ja esiintymistä, yllättävän hyvin menee perille, tietysti nuoruuden intoa on niinkuin kaikissa koirissa tuon ikäisenä, emme ole ilmoittaneet mitään koiria näyttelyyn, saa nähdä, jos tuohon omaan Suvi-Karelia näyttelyyn mentäisiin, meidän tämänhetkiset tavoitteet ja haasteet ovat kuitenkin tuolla metsäpuolella. Jos luoja suo, niin ensi syksynä sitten yritetään saada niitä muotovaliotitteleitä.

Toivottavasti jotkut kasvateistamme ilmoitettaisiin näyttelyihin, ainakin tuohon meidän omaan näyttelyyn, tervetuloa Joensuuhun, viimeinen ilmoittautuminen on 28.4 ja näyttelyt on toukokuussa, 26.5 KV näyttely ( tuomari Marjatta Pylvänäinen-Suorsa) ja sunnuntaina 27.5 KR näyttely (tuomari Leni Finne ).

 

8.3

 

Tervehdys pitkästä aikaa, kausi loppui kovaan loppukiriin, menin Enonkosken metsästysalueilleni tutkimaan tilannetta ja huomasin, että siellähän oli paremmat kelit kuin täällä Joensuussa, metsästelin Melissan, Aamun, Heran ja Tassun kanssa käytännössä kaksi viikkoa putkeen, vaikka oli kovat yöpakkaset, niin auringon noustessa ilma alkoi lämmetä -10-15 asteen väliin puolilta päivin, otin koirat kiinni siinä klo 18-19, saalista ei tullut oikein nimeksikään, mutta koirat sai ajoja ja juoksennella pitkin metsiä ja järven jäitä, jäniksiä oli aika lailla tasaisesti koko metsästysalueella, havaintoja oli useita, mutta onni ei ollut myötä metsästyksessä, sitkeästi kyllä yritettiin, ihan kiva maku jäi lopulta kaudesta, syksyllä sitten jatketaan, toivottavasti päästäisiin vielä kokeisiinkin.

Tuleva näyttelykausi on meidän osalta aika hiljainen, ei ole oikein sellaista näytettävää koiraakaan, täytyy panostaa sitten omaan näyttelyymme.

Koiramäärää olisi saatava jotenkin vähennettyä, ei mitenkään kerkeä tarpeeksi käyttää kaikkia metsässä niin paljon kuin haluaisi, voisimme luopua ainakin parista koirasta , jos jotakuta kiinnostaa.

Hyvää loma-aikaa kuitenkin kaikille, toivottavasti nähdään jossain näyttelyissä!

 

4.2

 

Juuri kun kerkesin alla kirjoittamaan kun ei mitään ole tapahtunut koirarintamalla, niin seuraavana päivänä tuli suruviesti Rovaniemeltä, Sulo oli jäänyt aamulla oman pihan edustalla sijaitsevalla päätiellä auton alle ja kuollut, poika oli aamulla lähtenyt kouluun ja Sulo oli samalla livahtanut ulos, vaikka pakkasta oli 30 astetta, niin Sulo oli juossut tielle, aikomuksenaan ylittää tie ja lähteä jänistä etsimään, isku oli kova kun autokin jouduttiin hinaamaan paikalta, ei tarvinnut Sulon kärsiä, mutta kärsimään jäi koko Eskon perhe, Sulolla oli iso osa perheessä, otamme osaa suruunne.

Laitoin etusivulle kuvia ajasta kun kaikki oli vielä hyvin ja Sulo oli vielä meilläkin, toivottavasti muistot lohduttaa perhettänne.

 

1.2

 

Tasavallan presidentin, Sauli Niinistön, virkaanastumisjuhlatilaisuutta vietettiin Eduskunnassa tänään, ihan meni iho kananlihalle moisesta, todella huono sää oli saapunut paikalle, ei ollut kuin kourallinen ihmisiä vilkuttamassa presidenttiparille.

Ai, miksikö kirjoittelen niitä ja näitä, no siksi kun ei ole oikein mitään kerrottavaa koirarintamalla, Satumeren Mette kävi ajokokeissa, ei onnistanut tällä kertaa, mutta onneksi koira on kunnossa ja ulkoiset tekijät olivat syynä epäonnistumiseen, toivotaan parempaa onnea ensi kerralla.

AJOK (KV-koe) lumi AJOK-0 34,79 Asikkala 20.1.2018 RAHKOLA AUVO

Meidän kotona olevista koirista vain nuorimmainen, Melissa, kävi pari kertaa metsässä, hyvin tuntui siellä viihtyvän. Kynsien juurista alkoi silläkin veri punoittaa, ei auta muuta kuin odottaa vielä parempia kelejä.

Kyllä täälläpäin jotkut käyttävät koiriaan metsässä näilläkin keleillä, eivätkä ole enemmin valitelleet koirien käpälistä, jokainen harrastakoon tyylillään.

 

13.1

 

ONNITTELUT MIKKOSILLE, Madonna tänään Kajaanissa KV näyttelyssä ROP ja Niko VSP sekä ROP veteraani, tuomarina Hannu Talvi.

 

12.1

 

Tilanne ei oo muuttunut miksikään, ulkona 10 astetta pakkasta ja sentti lunta kovan hangen päällä, joten ei lähdetä metsään, ennenkuin pakkanen laskee ja sataa 10 cm uutta lunta.

Emme ole ilmoittaneet koiria näyttelyihin, joten tällä hetkellä vaan käydään koirapuistossa ja kärvistellään sisätiloissa.

 

1.1.2018

 

HYVÄÄ UUTTA VUOTTA 2018!

 

Tästä se taas alkaa, korppukeleillä, joten metsään ei ole mitään asiaa.

'

 

Kajaani 13.1 KV näyttely, tuomari Hannu Talvi,

Madonna ROP ja Niko VSP

Kuusamon johtotroikka, vas. Tuomo Hänninen ja Mika Määttä