31.10

Hei vaan kaikille, taas on päivitykset jääneet, edellisessä kerroin meneväni Mikkelin ja Kuopion näyttelyyn, niissä molemmissa tuli tosiaan käytyä.
Mikkelissä ei tullut suurta näyttelymenestystä kummallekaan sisarukselle, Melissa EH/AVO ja Sabina ERI/AVO3, tuomarina Jetta Tschokkinen, hän tykkäsi voimakkaamasta narttutyypistä.
Kuopiossa oli lähellä tulla täysi potti, muttei tullut kuitenkaan, Melissa PN3, Sabina PN2 ja Dani PU3.
Alapörkän Ystävävä yllätti meidät niinkuin Hyvinkäälläkin, olikohan jo 8:s serti.
Viimeinen serti jäi siis saamatta, joten hommaa jatketaan ensi vuoden puolella, yritetään ainakin, saadaan sitten tai ei.
Treenattu on kaikkia koiria, erityisesti Melissaa, ei ole saatu mitään elämää suurempaa aikaiseksi, tielle hukkuvat jänikset vielä, mutta Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.
Jäniskanta ei ole kummoinen täällä päin, ei niitä oikein ole kunnolla edes ammuttaviksi, mutta ajoja on kuitenkin saatu silloin tällöin, pitkät haut ja lyhyet ajot, pyöreitä odotellessa syksyä jatketaan.
Madonna ajoi kuitenkin ykkösen ja valioitui, piirin karsinnasta voitto Suur-Savossa, muttei löytänyt piirinmestaruuskisassa jänistä neljään tuntiin, harmin paikka, mutta minkäs voit, niinhän tuo tuntui lohkojen kisoissakin käyneen monelle koiralle.
Jatketaan harrastusta raikkaassa ilmassa ja yritetään saada koiria viivalle, jos mahdollista, Jormalaisen Jarin kanssa on tänä syksynä käyty paljon yhdessä treenaamassa sisaruksia ja hymyissä suin on vielä otettu koiria kiinni vaikkei mitään pitkiä ajoja olla saatukaan, vanhassa vielä vara parempi.

25.7

Vierailimme 20.7 lauantaina Hyvinkään KR näyttelyssä, läksimme hakemaan ns. viimeistä sertiä Melissalle, 3 narttua oli ilmoittautunut näyttelyyn, tuomarina oli ruotsalainen Moa Persson, vastassa oli juniori Alapörkän Ystävä, jolla oli jo 6 sertiä sekä Repopupun Komia Pikkuleidi.
Niinhän siinä kävi ettei saatu kuin EH ja sama kohtalo oli Repopupulaisella, yllättäen Alapörkkäläinen otti 7 sertinsä, tuomari koko ajan puuttui esittämiseen, erikoista, VSP:n sai Alapörkän Uri, onnea pärjänneille.
Olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia, hyvin oli näyttelyt järjestetty, voisi mennä uudestaakin, mutta enää ei näytetä ruotsalaisille tuomareille.
Seuraavaksi Mikkeliin ja Kuopioon, loppukautta suunnitellaan sen mukaan miten pärjätään noissa kahdessa näyttelyssä.

9.7

Hitaasti tulevat päivitykset edelleen, tässä välissä on käyty Melissan kanssa Sulkavalla, Ruokolahdella, Heinävedellä ja Orivedellä.
Tulostakin on tullut, kts etusivu, Sulkavalta ei ole tuloksia eikä kuvia, emme siis pärjänneet siellä, tuomarina oli Elena Ruskovaara, hän ei tykännyt Satumeren koirista, meillä oli kasvattajaluokka, josta saatiin BIS2, onnittelut pärjänneille, Paavo Massiselle, Matti Mikkoselle ja Kari Kaukoselle!
Perttu on ollut handlerina ja on löytänyt yhteisen sävelen Melissan kanssa, kiitos!
Roosa on ollut meidän näyttelykuvioista pari vuotta poissa, mutta esitti Taran Orivedellä ja ei ne taidot olleet kadonneet vaan sertiä ja roppia pukkas, hyvä Roosa!

16.4

Kiteen ryhmänäyttelyssä tuli käytyä ( 25 suomenajokoiraa ), Perttu esitti siellä Melissan, edellisessä Joensuun näyttelyssä Melissa oli laihassa kunnossa, muutenkin siro koiruus, tankattiin lisää ja tulosta tuli heti, ei ollut serti kaukana, mutta kolmas varaserti tuli kuitenkin, ei jäänyt harmittamaan kun 6 v. käyttövalio Kaikuvan Ulpu, omistaja Jaana Rönkkö Iisalmelta, tuli kaksoisvalioksi, onnittelut!
ROP meni Groheia's Pilille, omistajat Sysiä Tarja ja Petri Niemiseltä, 3 kertaa näytetty, kaksi ROP ja yksi varaserti, hyvin on mennyt, onnittelut myös sinne!
Kuvia etusivulla ja linkki tuloksiin.

22.3

Kylläpä nämä päivitykset tulee harvakseen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.
Metsässä käytiin aikalailla kauden loppuun saakka, Melissan ajot pitenivät jo liiankin pitkiksi, vaikka lunta oli paljon, ei näyttänyt väsymisen merkkejä, pahimmillaan iltayöstä täytyi hakea metsästä, sirorakenteinen koiruus näköjään pystyi liikkumaan paksussa lumessakin kohtalaisesti, ei jäänyt reppuun laitettavaa tuolta Heinäveden reissulta, ajoja kyllä saatiin, muttei jaksettu passata tarpeeksi, kiva reissu joka tapauksessa ja kiitos siitä järjestävälle seuralle ja erityiskiitos vielä Timo Hottiselle kestitsemisestä, samoin Susannalle!
Näyttelyssäkin on käyty, meidän omaan kaksipäiväiseen WinterKareliaan tuli osallistuttua, Madonna pärjäsi parhaiten RYP2, Niko ROP Veteraani, Remu sai ensimmäisen SERTinsä ja molempina päivinä ROP kasvattaja ( linkit tuloksiin yllä ), onnittelut kasvattien omistajille ja ylim. esittäjille, Elina Alaselle ja Jenni Eskeliselle.
Tulevaisuudesta sen verran, että Melissan kanssa käydään muutamassa näyttelyssä ja odotellaan kiltisti elokuun 20 pv.

4.1

Hyvää alkanutta vuotta, eipä ole tarvinnut metsään mennä, lunta on tullut ihan riittävästi ja tuulta sekä pakkastakin on riittänyt, mutta huomenna lähden Heinävedelle kutsuttuna perinteikkäälle paikallisen seuran järjestämälle metsästyspäivälle.
Dreeveriä ei varmaan tarvii muuhun kuin korkeintaan maskotiksi, onneksi on nuo gps paikantimet, muutenhan sitä ei nää lumen seasta, tulee vaan sellainen uintiura hankeen.
Loppuvuodesta ammuin vielä ensimmäiset ja samalla viimeiset kaksi jänistä nuorimmalle ajokoiralle ( 1v 8 kk ) Melissalle ja kaveri ampui vielä yhden, kuulin näistä vuoden vaihteen sään muutoksista ja päätin että nyt ammutaan syksyn treenijänikset kun ilveksiäkin oli nähty alueella ja koirien liikkuminen vaikeutuu olennaisesti, oli myös pientä kiinnostusta havaittavissa sorkkaeläimiin, niin samalla tuli Melissalle selväksi millaista riistaa se isäntä haluaa.
Toivottavasti hyviäkin kelejä riittää vielä parin kuun ajan.