DJI_0613

SATUMEREN KENNEL

RAUHALLISTA JOULUA JA ONNELLISTA UUTTA VUOTTA 2020

 

25.12

 

Luomalan Arto on myynyt Taran Porin lähelle, Noormakkuun Laviantielle, Peltolan Raimolle, onnea matkaan, toivottavasti yhteiselo onnistuu ja molemmat, sekä uusi omistaja , että Tara osat tyytväisiä uuteen yhteiseen elämäänsä.

 

21.12

 

Pitkästä aikaa päivitän sivujamme, pyydän anteeksi niiltä, ketkä ovat turhaan vierailleet sivuillamme.

Syksy meni taas nopeasti, niinkuin niillä on ollut lähivuosina tapana mennä, poikkeuksellisen lämmin sää vallitsi koko loppuvuoden, monia hienoja metsästys- ja treenipäiviä vietettiin erityisesti Jari Jormalaisen kanssa, hän on ollut vuorotteluvapaalla ja näin meillä molemmilla on ollut mahdollisuus olla rakkaan harrastuksemme parissa, KIITOS vielä Jarille näin julkisesti.

Jäniskannat ovat olleet jotakuinkin samalla tasolla kuin viime vuonnakin, metsäkanalinnut ovat selvästi lisääntyneet, erityisesti teeret, susitilanne on koirien kannalta ollut viime vuotiseen tapaan  todella hankala, aina pitää olla valmis luopumaan koirastaan kun laskee koiran irti, onneksi ei ole sudet iskeneet meidän koiriin, osasyy on tietysti ollut se, että yritämme vältellä niitä parhaamme mukaan seuraamalla esim. pantasusien liikkeitä ja juttuja somessa ja soitelleet tutuille susien liikkeistä.

Kokeissa ei ole käyty, toisaalta mitään huippusuorituksia ei ole ollut treeneissäkään, koirat ovat olleet liian tiukkoja antamaan ääntä, paitsi dreeverimme Hera, jotenkin on vanhemmiten tullut iso kynnys lähteä kokeisiin, pitäis hommata tuomarit, herätä yöllä tekemään voileipiä ja keittelemään juomisia jne. ehkä iän myötä se terävin innostus on hiipunut, mutta on ollut kuitenkin kiva seurata muiden koirien edesottamuksia netissä, sen sijaan näyttelyissä käynti on paljon helpompaa, maksat ilmoittautumismaksun, menet näyttelyyn ja lähdet pois kun sinua huvittaa, helppo nakki eikä tarvitse vaivata muita, samalla voi jutella tuttujen kanssa ja vaihtaa kuulumisia, kävimme vielä Pertun kanssa näyttämässä Melissaa 31.8 Kouvolassa Paavo Mattilalle, mutta VARASERTille jäätiin sielläkin, voiton nappasi edestämme Aila Lehmussaaren Syysaamun Pitska, onnea!

Jatkamme vuoden vaihteen jälkeen viimeisen sertin metsästystä Melissalle, vielä en tiedä näyttelyistä enkä aikatauluista.

Luomalan Arto kertoi olevansa myymässä Taraa, hän otti pennut kahvanaholaisestaan ja jätti siitä narttupennun, hänelle myös palautui saman pentueen uros  ja näin koiraluku on kasvanut neljään eikä hänen mukaan aika riitä touhuta kaikkien kanssa, lisäksi alueella taitaa olla sorkkajalkaisiakin enemmän kuin jäniksiä, mutta yhtäkaikki ajattelin ilmoittaa tässä sivuillammekin asiasta, soitelkaa Artolle jos kiinnostuitte, ajohommista en tiedä mutta näyttelyssä olimme viime kesänä Orivedellä ja näimme Taran, joka myös voitti siellä, minun silmään se näytti ihan oikealta ajokoiralta, joten sillä kyllä vielä kamppailee kärkisijoista vaikka kuusi vuotta on tullutkin mittariin, sertejä ei tarvitse viedä keneltäkään kun on jo kaikki kolme saatu, sisaruksille, Madonnalla ( X), Tassulla ja Jarellakin( R.I.P)on myös sertit hankittu, joten eikun yhteyksiä ottamaan jos löytyy innokkuutta näyttelyhommiin.

 

31.10

 

Hei vaan kaikille, taas on päivitykset jääneet, edellisessä kerroin meneväni Mikkelin ja Kuopion näyttelyyn, niissä molemmissa tuli tosiaan käytyä.

Mikkelissä ei tullut suurta näyttelymenestystä kummallekaan sisarukselle, Melissa EH/AVO ja Sabina ERI/AVO3, tuomarina Jetta Tschokkinen, hän tykkäsi voimakkaamasta narttutyypistä.

Kuopiossa oli lähellä tulla täysi potti, muttei tullut kuitenkaan, Melissa PN3, Sabina PN2 ja Dani PU3.

Alapörkän Ystävävä yllätti meidät niinkuin Hyvinkäälläkin, olikohan jo 8:s serti.

Viimeinen serti jäi siis saamatta, joten hommaa jatketaan ensi vuoden puolella, yritetään ainakin, saadaan sitten tai ei.

Treenattu on kaikkia koiria, erityisesti Melissaa, ei ole saatu mitään elämää suurempaa aikaiseksi, tielle hukkuvat jänikset vielä, mutta Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamato.

Jäniskanta ei ole kummoinen täällä päin, ei niitä oikein ole kunnolla edes ammuttaviksi, mutta ajoja on kuitenkin saatu silloin tällöin, pitkät haut ja lyhyet ajot, pyöreitä odotellessa syksyä jatketaan.

Madonna ajoi kuitenkin ykkösen ja valioitui, piirin karsinnasta voitto Suur-Savossa, muttei löytänyt piirinmestaruuskisassa jänistä neljään tuntiin, harmin paikka, mutta minkäs voit, niinhän tuo tuntui lohkojen kisoissakin käyneen monelle koiralle.

Jatketaan harrastusta raikkaassa ilmassa ja yritetään saada koiria viivalle, jos mahdollista, Jormalaisen Jarin kanssa on tänä syksynä käyty paljon yhdessä treenaamassa sisaruksia ja hymyissä suin on vielä otettu koiria kiinni vaikkei mitään pitkiä ajoja olla saatukaan, vanhassa vielä vara parempi.

 

25.7

 

Vierailimme 20.7 lauantaina Hyvinkään KR näyttelyssä, läksimme hakemaan ns. viimeistä sertiä Melissalle, 3 narttua oli ilmoittautunut näyttelyyn, tuomarina oli ruotsalainen Moa Persson, vastassa oli juniori Alapörkän Ystävä, jolla oli jo 6 sertiä sekä Repopupun  Komia Pikkuleidi.

Niinhän siinä kävi ettei saatu kuin EH ja sama kohtalo oli Repopupulaisella, yllättäen Alapörkkäläinen otti 7 sertinsä, tuomari  koko ajan puuttui esittämiseen, erikoista, VSP:n sai Alapörkän Uri, onnea pärjänneille.

Olemme taas yhtä kokemusta rikkaampia, hyvin oli näyttelyt järjestetty, voisi mennä uudestaakin, mutta enää ei näytetä ruotsalaisille tuomareille.

Seuraavaksi Mikkeliin ja Kuopioon, loppukautta suunnitellaan sen mukaan miten pärjätään noissa kahdessa näyttelyssä.

 

9.7

 

Hitaasti tulevat päivitykset edelleen, tässä välissä on käyty Melissan kanssa Sulkavalla, Ruokolahdella, Heinävedellä ja Orivedellä.

Tulostakin on tullut, kts etusivu, Sulkavalta ei ole tuloksia eikä kuvia, emme siis pärjänneet siellä, tuomarina oli Elena Ruskovaara, hän ei tykännyt Satumeren koirista, meillä oli kasvattajaluokka, josta saatiin BIS2, onnittelut pärjänneille, Paavo Massiselle, Matti Mikkoselle  ja Kari Kaukoselle!

Perttu on ollut handlerina ja on löytänyt yhteisen sävelen Melissan kanssa, kiitos!

Roosa on ollut meidän näyttelykuvioista  pari vuotta poissa, mutta esitti Taran Orivedellä ja ei ne taidot olleet kadonneet vaan sertiä ja roppia pukkas, hyvä Roosa!

 

16.4

 

Kiteen ryhmänäyttelyssä tuli käytyä ( 25 suomenajokoiraa ), Perttu esitti siellä Melissan, edellisessä Joensuun näyttelyssä Melissa oli laihassa kunnossa, muutenkin siro koiruus, tankattiin lisää ja tulosta tuli heti, ei ollut serti kaukana, mutta kolmas varaserti tuli kuitenkin, ei jäänyt harmittamaan kun 6 v. käyttövalio Kaikuvan Ulpu, omistaja Jaana Rönkkö Iisalmelta, tuli kaksoisvalioksi, onnittelut!

ROP meni Groheia's Pilille, omistajat Sysiä Tarja ja Petri Niemiseltä, 3 kertaa näytetty, kaksi ROP ja yksi varaserti, hyvin on mennyt, onnittelut myös sinne!

Kuvia etusivulla ja linkki tuloksiin.

 

22.3

 

Kylläpä nämä päivitykset tulee harvakseen, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Metsässä käytiin aikalailla kauden loppuun saakka, Melissan ajot pitenivät jo liiankin pitkiksi, vaikka lunta oli paljon, ei näyttänyt väsymisen merkkejä, pahimmillaan iltayöstä täytyi hakea metsästä, sirorakenteinen koiruus näköjään pystyi liikkumaan paksussa lumessakin kohtalaisesti, ei jäänyt reppuun laitettavaa tuolta Heinäveden reissulta, ajoja kyllä saatiin, muttei jaksettu passata tarpeeksi, kiva reissu joka tapauksessa ja kiitos siitä järjestävälle seuralle ja erityiskiitos vielä Timo Hottiselle kestitsemisestä, samoin Susannalle!

Näyttelyssäkin on käyty, meidän omaan kaksipäiväiseen WinterKareliaan tuli osallistuttua, Madonna pärjäsi parhaiten RYP2, Niko ROP Veteraani, Remu sai ensimmäisen SERTinsä ja molempina päivinä ROP kasvattaja ( linkit tuloksiin yllä ), onnittelut kasvattien omistajille ja ylim. esittäjille, Elina Alaselle ja Jenni Eskeliselle.

Tulevaisuudesta sen verran, että Melissan kanssa käydään muutamassa näyttelyssä ja odotellaan kiltisti elokuun 20 pv.

 

4.1

 

Hyvää alkanutta vuotta, eipä ole tarvinnut metsään mennä, lunta on tullut ihan riittävästi ja tuulta sekä pakkastakin on riittänyt, mutta huomenna lähden Heinävedelle kutsuttuna perinteikkäälle paikallisen seuran järjestämälle metsästyspäivälle.

Dreeveriä ei varmaan tarvii muuhun kuin korkeintaan maskotiksi, onneksi on nuo gps paikantimet, muutenhan sitä ei nää lumen seasta, tulee vaan sellainen uintiura hankeen.

Loppuvuodesta ammuin vielä ensimmäiset ja samalla viimeiset kaksi jänistä nuorimmalle ajokoiralle ( 1v 8 kk ) Melissalle ja kaveri ampui vielä yhden, kuulin näistä vuoden vaihteen sään muutoksista ja päätin että nyt ammutaan syksyn treenijänikset kun ilveksiäkin oli nähty alueella ja koirien liikkuminen vaikeutuu olennaisesti, oli myös pientä kiinnostusta havaittavissa sorkkaeläimiin, niin samalla tuli Melissalle selväksi millaista riistaa se isäntä haluaa.

Toivottavasti hyviäkin kelejä riittää vielä parin kuun ajan.

 

 

 

"vieritä hiirellä"

Taran 3:s SERT 3.8.2019 Maalahdessa,

tuomari Matti Palojärvi